Puchacz1 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 No właśnie... jak... pobrałem ubuntu z tąd : http://ubuntu.pl/pobierz.php skopiowałem na pendrive'a jako, że nie mam CD/DVD. Próbuję odpalić a tu: "Disk error press any key to restart" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Niby jak chcesz odpalić ISO z pendrive o_O? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 no właśnie nie wiem? Gdzieś wyczytałem, że się da ale nie wszędzie :P. Czy istnieje więc jakiś inny sposób na zainstalowanie go bez CD/DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Teraz sobie przypomiałem że niby można z pendrive zrobić CD ale mi się to jakoś nie udało :(. EDIT: Zerknij tutaj: https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Ja probowalem zainstalowac na pendrive moje kubuntu, ot tak dla sportu, niestety mam tylko 1gb a wymagane jest dla pelnego systemu min 4,1gb pendrive... z gory wiedzac ze mi sie nie powiedzie zaczalem instalacje na penie... wszystko szlo pieknie az do komunikatu bledu spowodowanego za mala iloscia miejsca na dysku-pendrivie. I w tym miejscu z mojego pendrive 1gb (real ~950mb) zrobilo sie na stale 869mb!!! :( nic nie pomagaja formaty fat/fat32, jak bylo pieknie 1gb tak juz jest 869mb. Przy okazji tematu - wiecie co z tym zrobic zeby znowu byl stan sprzed... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) I w tym miejscu z mojego pendrive 1gb (real ~950mb) zrobilo sie na stale 869mb!!! icon_sad2.gif nic nie pomagaja formaty fat/fat32, jak bylo pieknie 1gb tak juz jest 869mb. Przy okazji tematu - wiecie co z tym zrobic zeby znowu byl stan sprzed... ?Na twoim miejscu ostro bym po nim pojechał ;] tj: dd if=/dev/zero of=/dev/sdXsync Edytowane 1 Maja 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Bez przesady, najpierw moze usunąc i utworzyc jeszcze raz partycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Bez przesady, najpierw moze usunąc i utworzyc jeszcze raz partycje.Eh, no właśnie sobie później przypomiałem, że i tak można zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Na twoim miejscu ostro bym po nim pojechał ;] tj: dd if=/dev/zero of=/dev/sdXsync Tak tez zrobilem, smierc absolutna, nie wykrywa mi w ogole pendriva, pozniej sprawdze jak sie zachowuje pod xp. Co radzicie? :) Edytowane 1 Maja 2008 przez promieniowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 jak go calkiem nie ubiło to jako urządzenie powinien być widoczny a tym samym spróbuj opcji z partycjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Pod kubuntu byl kompletnie niewidoczny, ale w jedynie slusznym systemie :) juz mi wyswietlilo jako dysk wymienny i dalo rade sformatowac, niestety nadal jest 869mb miast 'prawie' 1gb :( no i prosze jak to linux potrafi uwalic pendriva. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Ale ludzie mają problemy. Winda->Panel sterownia->Narzędzia systemowe->Zarządzanie dyskami i wywal partycje z pendrive a potem załóż od nowa. W razie oporów to TestDisk pod Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Pod kubuntu byl kompletnie niewidoczny, ale w jedynie slusznym systemie :) juz mi wyswietlilo jako dysk wymienny i dalo rade sformatowac, niestety nadal jest 869mb miast 'prawie' 1gb :( no i prosze jak to linux potrafi uwalic pendriva.A niby ile miało byc po samym formacie? Format miejsca ani nie doda ani nie zmniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 podepnę się tu bo problem podobny tylko z fedorą 8. mam pena 8gb i obraz iso płyty dvd nie live, jako że niemam w kompie żadnego napedu optycznego to chciałbym zainstalowac z pena ale po zgraniu na pena rozpakowanego iso(przy pomocy demon tool'a czy jakoś tak) i zabootowaniu z usb wyświetla mi się "Disk error press any key to restart" jak spreparować to aby można było normalnie zainstalować? Dodam że to moj pierwszy linux i na kompie mam tylko winde... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 http://www.gentoo.org/doc/pl/liveusb.xml Wprawdzie opis do Gentoo, ale IMO zawartość pliku ISO nie ma znaczenia, więc i pewnie Windows by tak można było ugryźć. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 tylko jak? czytam i nic nie kumam :unsure: czy w każdej dystrybucji trzeba najpierw usb driva przygotować do bootowania a dopiero potem umieścić tam pliki linuksa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...