SzczYpior_n1 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Mam Viste x64 i Sorry ale te sterowniki 0080 to jakaś pomyłka, nie wiem gdzie został popełniony błąd w przeróbce ale zero basu, zero głębi dźwięku, to nie pomyłka bo wszystko ustawiłem jak trzeba, w dodatku połowy opcji nie ma, krystalizera i regulacji głośności poszczególnych głośników, w Console Launcher wogóle nie ma CMSS 3D, na szczęscie w Control Panel jest i można właczyć, ale dźwięk jak na integrze. Wracam do moda 0078 z nakładką 0079 bo na nich wszysko działa perfekcyjnie i jakość dźwięku pełen szacun, pzdr Edytowane 18 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 http://www.megaupload.com/pl/?d=A8AQLH5G Czy te sterowniki działają z Vista x64 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 http://www.megaupload.com/pl/?d=A8AQLH5G Czy te sterowniki działają z Vista x64 ?? Tak, to właśnie chyba o nich sie wypowiedziałem w moim ostatnim poście które zainstalowałem na Viście x64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Wcześniejsze wypowiedzi są raczej pozytywne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roland Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 które są lepsze do win xp 32 bit, te 0079 czy 0080 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cry$t4L Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Może ktoś zapodać linkiem do wersji 0079 ? W ogóle u mnie jest problem z zainstalowanie Creative Console i Creative Control Panel. Instalator powiadamia mnie, że mam już zainstalowane najnowsze wersje tych dodatków. Kilka miesięcy temu zainstalowałem wersje 0078 i było wszystko w porządku, teraz chciałem zainstalować wersje 0080 i jest to samo co z 0079. Instalowałem też 0078 i to samo. oczywiście te dodatki w jakichś sposób się instalują, ale nie ma żadnego Crystalizer i innych bajerów. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Cry$t4L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) W ogóle u mnie jest problem z zainstalowanie Creative Console i Creative Control Panel. Instalator powiadamia mnie, że mam już zainstalowane najnowsze wersje tych dodatków. Kilka miesięcy temu zainstalowałem wersje 0078 i było wszystko w porządku, teraz chciałem zainstalować wersje 0080 i jest to samo co z 0079. Instalowałem też 0078 i to samo. oczywiście te dodatki w jakichś sposób się instalują, ale nie ma żadnego Crystalizer i innych bajerów.A jaki masz system? No w tym że masz najnowsze to dziwne bo faktycznie że jest nowsza wersja w systemie to mówi jak chce sie starsze stery zainstalować. Na wersji 0078 jest wszystko, na 0079 ponoć na XP nie ma Crystalizera i czegoś jeszcze ale na Viście jest, a na 0080 u mnie na Viście jest jakiś pudełkowy dźwięk i połowy dodatków nie ma. Co nowsza wersja to gorsza. Szkoda. A linki są gdzieś w temacie. Konkretnie TU Edytowane 20 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cry$t4L Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Nie no już 0079 znalazłem. Obecnie mam instalki 0078, 0079, 0080. A system to Vista x64 Ultimate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) To daj znać czy 0080 u Ciebie też tak kiepawo grają bo u mnie strasznie. włącze +20dB subwoofer to pudełkowy bas :blink: System ten sam :wink: Masz Audigy SE? Edytowane 20 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cry$t4L Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) No później jeszcze wypróbuję tych sterowników, ale nie wiem czy jakieś różnice zdołam wychwycić bo audiofilem nie jestem :P. Mam SB Audigy Udało mi się zainstalować 0079 razem z Creative Audio Console i Creative Console Launcher, lecz nadal nie widzę Crystalizer'a. W Creative Audio Console jest natomiast CMSS-3D, lecz nie ma go w CCL, dziwna sprawa, za moment spróbuje ponownie zainstalować 0078. Udało mi się ponownie zainstalować 0078, lecz znowu mam ten błąd co wcześniej. A mianowicie słychać jak w pewnym momencie dźwięk jest ściszany a za chwile podgłaszany, nie wiem czym to jest spowodowane. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Cry$t4L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ciekawe rzeczy piszecie o versji 0080....Widać,autor poprawiając bład dla systemu XP,spartolił stery dla Visty.....W sumie to nie ma się co spodziewać idealnej wersji działającej na każdym systemie,bo takowa raczej nie powstanie.Jeśli chodzi o XP to własnie na wersji 0080 wszystko działa pięknie(bynajmniej u mnie).Nie sprawdzałem wcześniejszych wersji,więc nie mogę porównywać,ale dźwięk jest czysty,nie ma błedów z cristalizer'em i eax'em,ogólnie wszystko działa tak jak powinno. PzDr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) No później jeszcze wypróbuję tych sterowników, ale nie wiem Udało mi się ponownie zainstalować 0078, lecz znowu mam ten błąd co wcześniej. A mianowicie słychać jak w pewnym momencie dźwięk jest ściszany a za chwile podgłaszany, nie wiem czym to jest spowodowane.Właśnie z tym ściszaniem i podgłaszaniem jest problem na Viście (na XP go nie miałem) że tak jakby sygnał szedł za głośno i trzeba wszędzie ściszać, w sterach mam na 80% w equalizerze mam -8dB i w Winampie nie moge wziąć wyżej niż 50% bo już jest ten "efekt" niemiły dla ucha, nieczysty dźwięk i bardzo wkurzające to jest, ale po korekcie jakoś da sie żyć, najlepiej wziąć w sterach na 50% i po prostu głośniki głośniej wziąć, tyle. Ciekawe rzeczy piszecie o versji 0080....Widać,autor poprawiając bład dla systemu XP,spartolił stery dla Visty.....W sumie to nie ma się co spodziewać idealnej wersji działającej na każdym systemie,bo takowa raczej nie powstanie.Jeśli chodzi o XP to własnie na wersji 0080 wszystko działa pięknie(bynajmniej u mnie).Nie sprawdzałem wcześniejszych wersji,więc nie mogę porównywać,ale dźwięk jest czysty,nie ma błedów z cristalizer'em i eax'em,ogólnie wszystko działa tak jak powinno. PzDr A to widzisz, czyli wychodzi na to że 0080 są badziej dedykowane pod XP. Ale sie nie zgodzę że idealna wersja na XP i Viste nie powstanie, bo nie sam napisałes, że nie sprawdzałes wcześniejszy wersji a mogę Cie zapewnić że wersja 0078 na XP jak i na Viście działała wręcz idealnie... :wink: Ale to jedyna wersja którą miałem na obydwu systemach bo aktualnie już XP nie mam. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cry$t4L Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 No właśnie ja w 0078 mam ten błąd, natomiast w innych wersjach tego nie mam, lecz nie mam natomiast Crytalizera itp. Zainstalowałem więc najnowsze sterowniki od Creative i chyba na tym pozostanę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 A ja chyba na wszystkich to miałem, nawet na oficjalnych na Viście, po prostu jak za dużo basu jest to sie wycisza. Problem w tym, że oficjalne dla Audigy SE są stare i już chyba nie robią nowych także wolę te modowane. Ja na Viście jade na 0078 i na to zainstalowane mam 0079 (podobno tak trzeba instalować) i mam gites dźwięk i wszystko, włącznie z Crystalizerem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cry$t4L Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Czyli rozumiem, że tego efektu ściszania i podgłaszania już nie masz ? Jeszcze spróbuje zaraz zainstalować 0078 i na nie 0079 Edytowane 21 Stycznia 2009 przez Cry$t4L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Mam ten efekt, napisałem że na wszystkich sterownikach na Viście to mam, nie wiem dlaczego. Ale sobie skorygowałem poprzez wyciszenie pokrętła w sterach i decybeli w equalizerze. A na 0079 chyba na XP i tak nie bedziesz miał crystalizera bo gdzies wyczytałem że na Viście tylko jest na tych sterach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cry$t4L Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 No ja mam Viste i wszystko to co powinno być to jest. A po instalacji 0078 uruchamiałeś ponownie komputer czy dopiero po wgraniu 0079. A i jak byś jeszcze miał czas, to mógłbyś mi przesłać ( na PW lub tutaj ) te skorygowane ustawienia w sterownikach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Ale ja nic w plikach nie grzebałem tylko mówie trzeci raz już, że po prostu ściszyłem ogólną głośność w systemie na 70 - 80% i w equalizerze dałem ten suwak po prawej na -8dB, w grach już jest dobrze a dodatkowo jak słucham muzy to w winampie suwak od głośności nie daje wyżej jak 60 - 70%. To tyle. Wtedy brzmi dobrze i czysto. A po instalacji 0078 chyba uruchamiałem ponownie. Zresztą ja miałem cały czas 0078 a jak sie pojawiły 0079 to po prostu je zainstalowałem bez odinstalowywania poprzednich. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cry$t4L Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ok dzięki, ustawiłem tak i jest dobrze :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 w tym poscie piszac audigy se macie na mysli te karte?? http://www.allegro.pl/item530140451_salon_...eax_jakosc.html niby "wiekowa" a jedna z najlepiej sprzedajacych sie;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Tak dokładnie, to jest Audigy SE. Nic dziwnego że sie sprzedaje skoro nadal oferuje dardzo dobrą jakość dźwięku szczególnie po przeróbce :wink: Tylko chyba na tej aukcji ciut przydrogawo jak sie doliczy jeszcze przesyłke... Widać że drożeje, na innych nawet ponad 150zł kosztuje ale tyle to by nikt nie dał za nią, przesadzili. Najlepiej iść do sklepu i można dostać za 80zł bez żadnych przesyłek. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larrybigl Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam! mam problem z tymi starami taki, że po zainstalowaniu wsio gra cud miód malina, ale po wywaleniu sterów od Realteka i resecie nie mogę ustawić wymuszenia dźwięku 3D, tzn niby jest w opcjach zaznaczone ale nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam czy te zmodowane stery będą działać na modelu sb0410 i czy stare stery trza odinstalować? czy może, można instalować na zainstalowane już sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tressor82 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam , od jakiegoś czasu jechałem nie pamietam na jakiej wersji sterow , ale wszystko było ok , zainstalowałem wersje 0.79 (fakt działa crystalizer ) i jakoś ciszej zaczeło grać , wracam do 78 mam XP Profesjonal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyziu Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 mam Audigy 2 Value (SB0400), które sterowniki będą najlepsze ze wsparciem EAX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdizel Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 chciałem spytać która karta jest lepsza do SoftModa Live!24-bit czy Audigy SE bardzo mi zalerzy na tej informacji karta ma być głównie do muzyki klubowej filmów i gier na której będzie leprzy dzwięk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 to jedna i ta sama karta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaY3R Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) Panowie mam wersje 78 i mam pytanko co zrobić zeby jeszcze polepszyc dziwiek ? Ustawic na 5. 1, ustawic 3d ? w equalizatorze winapowym mam Full Bass & Treble... Nic nie mam ruszane w Creative Console Launcher nic nie zmieniane moze tam cos zmienic ? Chcialem zainstalowac na ta wersje 78 79 ale wyskakuje mi error " A higher version of driver is found in your system" Edytowane 17 Lutego 2009 przez SlaY3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Witam Stałem się (nie)szczęśliwym posiadaczem Audigy ls. Od razu zarzuciłem te stery z megaupload (0.80) i niestety,ale kanał subwoofera milczy (to samo było na integrze). Po prostu, kiedy klikam na test kanałów, każdy działa, tylko subwoofer milczy. Mikrofon też nie działa, sprawdziłem na oryginalnych sterach i jest ok z mic (subwoofer ciagle milczy). pzd. Edytowane 21 Lutego 2009 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 czy ktoś próbował tych sterowników albo zna jakieś inne na SB Live 24bit External (na USB)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...