Beereq Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) @jurek911 Sterowniki 080 są problematyczne. I właśnie lubi sub się chrzanić etc. Zainstaluj 079. Zrobiłem update 1. postu, nowe mirrory, nowsza wersja :) Edytowane 25 Lutego 2009 przez Beereq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 no dobrze.. a co z kartami na usb? :( jedyne co w sieci znalazłem pod XP to aplikacje creative. Działają co prawda z windowsowym sterownikiem, ale czuję że warto by było ściągnąć coś nowego prosto od creative.. tyle że nic nie znalazłem. Jest tylko pod viste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAsHER Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 ktore sterowniki sa najlepsze pod Vista Ultimate x64 do SB Audigy SE ?? bo na oryginalnych z plyty subwoofer mi nie gra :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Wersja 0079 z pierwszego postu. CZYTAĆ!!! A Suba trzeba w sterownikach włączyć - ustawić przekierowanie basów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati245 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Mam kartę dźwiękową Sound blaster Audigy SE Win XP SP2 Mam pytanie dotyczące zainstalowania moda 1. Jego trzeba zainstalować na orginalne z creative?? 2. Usunąć sterowniki oryginalne od dźwięku i zainstalować na czystko Moda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Mam kartę dźwiękową Sound blaster Audigy SE Win XP SP2 Mam pytanie dotyczące zainstalowania moda 1. Jego trzeba zainstalować na orginalne z creative?? 2. Usunąć sterowniki oryginalne od dźwięku i zainstalować na czystko Moda?? zrob tak - usun wszystko co masz, przeczysc kompa driver cleanerem, zainstaluj tylko sterowniki (bez zadnych innych programow) i potem x-fi mod na to, powinno wszystko dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Wersja 0079 z pierwszego postu. CZYTAĆ!!! A Suba trzeba w sterownikach włączyć - ustawić przekierowanie basów Znaczy sie co trzeba zrobic piszac krok po kroku, jesli mozna ? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) czy audigy ls (sb0310) działa na tych sterownikach na Viscie x64 ? Edytowane 8 Marca 2009 przez erich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToXaRz Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 witam mam kartę Sb audigy Se niestety Oem ale z płytką ze sterami ostatnio miałem formata i straciłem sterowniki i obecnie nie wiem na których miałem dostępne podbicie basów o 15Db i dostępny eax ogólnie najlepi było by jakby wszystkie opcje były dostępne mógłby ktoś pomóc? ;] pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 ToXaRz, również jestem posiadaczem SB Audigy SE, obecnie na sterownikach z pierwszego posta w wersji 78. Wszystkie opcje w Creative Audio Console u mnie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToXaRz Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 ToXaRz, również jestem posiadaczem SB Audigy SE, obecnie na sterownikach z pierwszego posta w wersji 78. Wszystkie opcje w Creative Audio Console u mnie działają. dzieki stery naprawde super tylko nie ma regulacji każdego osobno i czea recznie na subwoferze na oko zmniejszyc o 7%;S ale naprawde ładnie grają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjDave Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) Sprawdziłem w/w sterowniki i powiem szczerze że jestem rozczarowany. Różnica nie jest zbyt duża, a to co daje Crystalyzer można uzyskać na equalizerze. Ale nie to jest najgorsze, najbardziej mnie martwi wykorzystanie procesora. Niżej zamieszczam obrazek z pomiarów na obu rodzajach sterowników. Test wyglądał tak że po prostu puszczałem w winampie to samo nagranie dla dwóch różnych ustawnień procesora zmienianych za pomoca CrystaCPUID. (Mnożnik x9 i x4). BTW Czy ktoś z was wie czy karty X-Fi również obciążaja procesor? Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez DjDave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 nom jakie stery porunujesz . ja tez to zauwarzylem. i jade na sterach z płytki. mozesz napisać jakie stery opisywywaleś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjDave Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Używam oryginalnych ze strony producenta. http://support.creative.com/downloads/down...ownloadId=10125 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikoos Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Po zainstalowaniu sterowników 0079 na win xp x32 sp3 odczułem w winampie puszczając muzykę jakby sama się podgłaśniała i zciszała i co jakiś czas tak jest nie wiem czym to jest spowodowane jest ktoś wstanie mi pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Wie ktoś czy któreś z tych sterów są kompatybilne z Win7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Wie ktoś czy któreś z tych sterów są kompatybilne z Win7 ? Wyglada na to, ze do 7 sa nowe : LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Windows 7 32 & 64 bit RapidShare *najpierw koniecznie odinstaluj sterowniki zainstalowane przez update Win7 Fajnie że są normalnie działające stery z ładnym dźwiękiem, jednak na moda to mi nie wygląda. Po instalacji mam Audigy SE i stery również są jak od zwykłego Audigy... Nie ma Crystalizera i dzwięk jest faktycznie jak na oryginalnych sterach a nie X-Fi. Czyli to są sterowniki oryginalne nie przerabiane dla Win7? Dźwięk spoko ale chyba nie taki jak na sterach od X-Fi, więc i tak do słuchania muzy bede włączał Viste... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Tak się zastanawiam, czy Creative Sound Blaster Audigy będzie lepszy niż dodawana do MSI P45 Diamond karta Creative SB X-Fi Xtreme? Czy to może siebie warte? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 ta do płyty będzie lepsza jesli to jest to samo co XA PCI-e pod względem DAC to znacznie lepsze od Audigy SE/Live a tym bardziej od staruszka audigy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Fajnie że są normalnie działające stery z ładnym dźwiękiem, jednak na moda to mi nie wygląda. Po instalacji mam Audigy SE i stery również są jak od zwykłego Audigy... Nie ma Crystalizera i dzwięk jest faktycznie jak na oryginalnych sterach a nie X-Fi. Czyli to są sterowniki oryginalne nie przerabiane dla Win7? Dźwięk spoko ale chyba nie taki jak na sterach od X-Fi, więc i tak do słuchania muzy bede włączał Viste... :rolleyes: Oczywiście mój błąd - nie napisałem że po zainstalowaniu mamy Audigy. Niestety na chwilę obecną nie ma jeszcze moda Audigy@X-Fi na Win7, a szkoda bo sam pracuję na Win7 i czuć różnicę w dźwięku w porównaniu z tym co było na Viście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 (edytowane) Oczywiście mój błąd - nie napisałem że po zainstalowaniu mamy Audigy. Niestety na chwilę obecną nie ma jeszcze moda Audigy@X-Fi na Win7, a szkoda bo sam pracuję na Win7 i czuć różnicę w dźwięku w porównaniu z tym co było na ViścieDokładnie, oczywiście nie krytykuje nic i nikogo, bo zdaje sobie sprawe że ktoś sie poświęca ;) jednak jak mówisz - czuć różnice względem Visty, czyli czuć różnice tych samych kart z różnymi sterownikami :lol: Akurat słucham muzy na Win7 więc jednak musze sie przenieść tymczasowo na Viste :D Przyzwyczaiłem sie do @X-Fi Xtreme Audio ale Audigy SE cały czas daje rade - pewnie dlatego że mam tylko T6100 :lol: Bo na lepszych słuchaczach wyjściowych by pewnie nie było tak różowo... Edytowane 6 Czerwca 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigal Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witka!! Mam problem: mam SB Audigy LS i na oryginalnych sterach z płytki wsio śmiga OK ( dziala tez mikrofon), a po zainstalowaniu tego moda dziala wsio oprócz mikrofonu( nad czym bardzo ubolewam, bo go czesto uzywam). Wie ktos jak temu zaradzic i czy sie w ogole da ?? Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witka!! Mam problem: mam SB Audigy LS i na oryginalnych sterach z płytki wsio śmiga OK ( dziala tez mikrofon), a po zainstalowaniu tego moda dziala wsio oprócz mikrofonu( nad czym bardzo ubolewam, bo go czesto uzywam). Wie ktos jak temu zaradzic i czy sie w ogole da ?? Pozdro :) Podlaczyc mikforon do zintegrowanej jesli masz ;) Swoja droga mi mikrofon dziala na zmodzonych pod 7 64 bit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Podlaczyc mikforon do zintegrowanej jesli masz ;) Swoja droga mi mikrofon dziala na zmodzonych pod 7 64 bit :) Tzn ... ze pod W7 juz jest mod na X-Fi ?? bo kilka postow wyzej jest napisane ze jeszcze nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Tzn ... ze pod W7 juz jest mod na X-Fi ?? bo kilka postow wyzej jest napisane ze jeszcze nie :) Dawalem wczesniej linka : Rapidshare.com Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Bujakashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Siemka. Mam sb 0410 (24 bit), winda xp sp3. Odinstalowalem stare sterowniki z popzredneij dziwiękówki ( sb live 5.1) wgrałem odrazu modowane ver. 78 . Wsio OK crystalizer i inne bajery są . Niestety muzyczki nei da sie w ogóle słychac. Dzwięk jest szarpany, komp zmulony,okna powoli sie otweirają. ( zużycie procesora na 50 % oscyluje) Może powodem jest słaby procesor, mam athlona 1.4Gh:). A moze w opcjach i ustawieniach jest jakas opcja co odciąza CPU i uruchamia ten mikroprocesor z dzwiekowki.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Siemka. Mam sb 0410 (24 bit), winda xp sp3. Odinstalowalem stare sterowniki z popzredneij dziwiękówki ( sb live 5.1) wgrałem odrazu modowane ver. 78 . Wsio OK crystalizer i inne bajery są . Niestety muzyczki nei da sie w ogóle słychac. Dzwięk jest szarpany, komp zmulony,okna powoli sie otweirają. ( zużycie procesora na 50 % oscyluje) Może powodem jest słaby procesor, mam athlona 1.4Gh:). A moze w opcjach i ustawieniach jest jakas opcja co odciąza CPU i uruchamia ten mikroprocesor z dzwiekowki.? Wiesz. Ja miałem okazje włożyć Moją SE do kompa z Athlonem XP 1900+ czyli 1,6GHz i było to samo, ba! Nawet muzyka w winampie zabierała ok 70% procesora... Co dziwne nie dawało nic wyłączenie Crystalizera, equalizera czy innych bajerów :unsure: Grało ok dopóki nic na kompie nie zacząłem robić, wtedy właśnie zaczeło szarpać i komp mulił. Modowane stery od X-Fi mają tyle bajerów i lepszy dźwiek że zamula to słabe kompy. Na Core 2 Duo @ 3,5ghz jest to obciążenie od 5 do 10% góra, wiec widac ze modu ani nawet takiej dźwiękówki na zwykłych sterach nie da sie używać na starym sprzecie. Jak jakąś gre zapuściłem na tym Athlonie XP to z audigy nie dało sie grać, zintegrowana poszła w ruch... Dawalem wczesniej linka : Rapidshare.comNie ściemniaj człowieku i czytaj ze zrozumieniem. To są dokładnie te same stery co w pierwszym poście i to nie jest żaden mod tylko zwykłe sterowniki tak jak wczesniej napisałem... <_< Edytowane 10 Lipca 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Chyba coś musieliście mieć namieszane ze sterami. Przy moim "sprzęcie" :lol: wykorzystanie procesora przy włączonym crystalizeru i innych bajerach oscyluje w granicy 2-5 % :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 a jakie masz zainstalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...