Skocz do zawartości
cavarr

Prince Of Persia 4

Rekomendowane odpowiedzi

A dlaczego to k#$*a Prince of Persia ma być mroczny i emo?? Bo tak go uczynili w The Two Thrones i Warrior Within? Ja tam gralem w Sands of Time i nie bylo tam mroku tylko miodny platformer. Kto powiedzial ze POP musi byc mroczny? Tworcy poszli inną drogą i chwała im za to. Rozumiem, ze moze się to nie podobać, ale nie wmawiajcie mi, że POP ma być mroczny.

Mroczny to on nie musi być, ale niech nie wygląda jak komiks... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie? To nie Doom 4, ani Silent Hill zeby komiksowy wyglad w czyms przeszkadzal, to z krwi i kosci platformer do którego akurat taka otoczka pasuje.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie? To nie Doom 4, ani Silent Hill zeby komiksowy wyglad w czyms przeszkadzal, to z krwi i kosci platformer do którego akurat taka otoczka pasuje.

IMHO komiksowa grafa nie pasuje do tej gry i nie tylko ja mam takie zdanie, więc chyba coś w tym jest, no ale skoro tobie sie podoba, to widocznie gra jest przeznaczona dla ciebie i innych takich jak ty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie taki cel-shading podoba :) Inny od poprzednich czesci, ale gry robione ta technika maja swoj urok.

Ale byloby milo gdyby owe kontury moznabylo wylaczyc...

gralem w XIII i mnie dobijaly owe kreski, jedyna platformowka z taka grafa to bylo cos z woody woodpecker do ktorej pasowala owa kreska..

http://img1.gildia.pl/_n_/ggk/gry/woody_wo...r/skan2-640.jpg ale to byla gra dla dzieci...

mi sie to nie podoba, po drugie POP to nie żaden Alladyn...

mroczny design (potworek na pluszowego nie wyglada, spokojnie w GOW by pasował:P)+ bajkowa grafika= :damage_wall: :damage_wall: :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po obrazkach stwierdzam ze sobie nie pogram , wole po raz którys zaliczyc WW albo T2T niz ogladac na ekranie komiks <_< Jak dla mnie WW byl najlepszy za calej seri , szczegolnie ten motyw kiedy widzielismy samego siebie byl super jak dla mnie i gra wciagala ...Wogole nie rozumiem posuniecia twórcow , po co zmieniac calkowicie cos co jest dobre ?? ( chodzi o grafe) wystarczyloby podrasowac to co widzielismy w T2T i pewnie wiekszosc graczy nie narzekałaby ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale byloby milo gdyby owe kontury moznabylo wylaczyc...

Nie wylaczysz, to jest jedna z cech charakterystycznych cel-shadingu.

BTW. owy Woody Woodpecker nie byl robiony w ten sposob ;) Moze postac glownego bohatera, ale ona mi bardziej wyglada na zwyklego sprite'a. Obadaj sobie screeny/filmiki z Rogue Galaxy albo Okami na PS2, to zobaczysz porzadny cel-shading w akcji. Eternal Sonata z X360 tez jest dobrym przykladem, choc to jest tak slodziutkie, ze mozna prochnicy dostac (co nie zmienia faktu, ze gra jest fajna) ;)

Swoja droga, malo kto tu widze pamieta pierwszego PoP'a, ktory to byl w zasadzie basnia rodem z tysiaca i jednej nocy.

Tak z innej beczki - w wielu tematach wszyscy na wyprzodki pisza, ze najwazniejszy jest gameplay, a nie oprawa. Po czym jak przychodzi temat o jakiejs owej grze, to polowa ludzi ja z gory skresla po paru screenach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z innej beczki - w wielu tematach wszyscy na wyprzodki pisza, ze najwazniejszy jest gameplay, a nie oprawa. Po czym jak przychodzi temat o jakiejs owej grze, to polowa ludzi ja z gory skresla po paru screenach :P

Dokładnie... a tu może to wyglądać bardzo fajnie tym bardziej, że będzie "pełne cieniowanie" a nie jednolite płaszczyzny. Dowalą jakieś fajne filtry i po ptokach. Odnośnie mrocznego wizerunku gry... jedynka była bardzo mroczna bo tło było w czarnym kolorze.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejszy gameplay? Tak, ale pod warunkiem że jest owinięty w klimatyczną oprawę (no, chyba że gra to jakiś casual, wtedy klimat niepotrzebny ;)) Do Prince of Persia idealnie pasuje baśniowa atmosfera jak w PoP 1,2 albo Sands of Time. Nowa odsłona na screenach wygląda nie jak baśń, ale jak komiksy Marvela na kursie kolizyjnym z japońskimi bajkami. Książę z jakąś super łapą? To ma być jakiś nowy "eks men" czy co? :damage_wall:

Nikt tu nie skreśla z góry tej gry, ale dużo osób obawia się, że zamiast nowego PoP wyjdzie z tego produkt PoP'o-podobny jak Warrior Within (gra była dobra, ale tytuł Prince of Persia zupełnie do niej nie pasował).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z trajlerka wynika ze grafa bedzie super , ja i tak go zakupie jak wcześniejsze , w princa łoje juz od amigi. nawet jak będzie wyglądał jak kreskówka.to super giera , przygoda, zreczność troche łamigłówek i waleczki przede wszystkim,super gierka na padziocha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z trajlerka wynika ze grafa bedzie super , ja i tak go zakupie jak wcześniejsze , w princa łoje juz od amigi. nawet jak będzie wyglądał jak kreskówka.to super giera , przygoda, zreczność troche łamigłówek i waleczki przede wszystkim,super gierka na padziocha

Ten trailer to render, więc musi się podobać :D

Gra będzie wyglądała tak:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Natalie Portman :D

Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.gametrailers.com/game/6739.html

E3 2008: Developer Walkthrough Pt. 1 i 2

Jeśli jeszcze ktoś napisze, że nie jest "mrocznie"(vide hunter) posądzę go o "pomroczność jasną".

:grin:

Taa.. :)

Ja tam po obejrzeniu tego trailera już nie mam żadnych zastrzeżeń co do tego tytułu. Tak jak Jin pokładam duże nadzieje w ten tytuł. Tzn. liczę, że to będzie "odświeżenie" serii i do wprowadzą parę ciekawych pomysłów. Oby nie zmieniali tylko za bardzo samego stylu gry. Czyli nie może zabraknąć elementów zręcznościowo-łamigłówkowych, że tak się wyrażę ;) Tak jak w "Piaski Czasu".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po obejrzeniu gameplaya (nie intra, bo to było nawet fajne) jestem zawiedziony... Aktualnie grałem w DevilMayCry 4 i w tym tytule grafika mimo że podlatywała mi pod finalfantasy(czego nie lubię, szczególnie tych dużych mieczów) była ładna, realistyczna... teraz jak patrze na gameplay PoP wydaje się on śmieszny i brzydki. :/ Wszystkie części PoP były naprawdę wciągające, a grafika idealnie dopełniała te gry... CelShading jest fajną sprawą ale nie dla PoP na litość boską, przygodówki, jakieś japońskie manga, a nie europejski action tpp, przecież to nie komiks, to miała być baśń. Wychodzi na to, że gra kierowana jest na amerykański rynek, szczególnie do osób które się z serią nie spotkały.

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie części PoP były naprawdę wciągające, a grafika idealnie dopełniała te gry... CelShading jest fajną sprawą ale nie dla PoP na litość boską, (...) przecież to nie komiks, to miała być baśń. Wychodzi na to, że gra kierowana jest na amerykański rynek, szczególnie do osób które się z serią nie spotkały.

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po obejrzeniu gameplaya (nie intra, bo to było nawet fajne) jestem zawiedziony... Aktualnie grałem w DevilMayCry 4 i w tym tytule grafika mimo że podlatywała mi pod finalfantasy(czego nie lubię, szczególnie tych dużych mieczów) była ładna, realistyczna... teraz jak patrze na gameplay PoP wydaje się on śmieszny i brzydki. :/ Wszystkie części PoP były naprawdę wciągające, a grafika idealnie dopełniała te gry... CelShading jest fajną sprawą ale nie dla PoP na litość boską, przygodówki, jakieś japońskie manga, a nie europejski action tpp, przecież to nie komiks, to miała być baśń. Wychodzi na to, że gra kierowana jest na amerykański rynek, szczególnie do osób które się z serią nie spotkały.

+1

Szczególnie, że sam teraz grywam w DMC4..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda naprawdę fajnie. Odświeżyli trochę księcia, grafika jest bardzo przyjemna tylko dlaczego on tak badziewnie wygląda i te potwory. Kurde i to latanie takie z tą babeczką takie zbyt dziwaczne. Ona zawsze będzie za nami łazić ? I nam niby pomagać ? Po co ona w ogóle za nim łazi hehe ... Dla mnie nie potrzebna jest... Ogólnie czekam na tą gierkę.( Chyba że wymagania nie pozwolą )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra powinna mieć mniejsze wymagania od Assasin's Creed, albo chociaż zbliżone...

Teraz dlaczego tak myślę:

-Modele nie wyglądają na gęstszą siatkę, wyglądają wręcz na kanciaste... ale to usprawiedliwia styl "komiksowy" :/

-Tekstury postaci trochę kuleją z bliska...

-Animacja materiałów jest wręcz cieniutka, a włosów się nie przyjrzałem

-Wielkość plansz będzie podobna jak w AC

-powstaje później na tym samym silniku = powinni go trochę lepiej zoptymalizować

BTW ostatnio wszystkie te większe serie zamieniają się w bajeczki żeby zwiększyć skalę odbiorców... paranoja

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra powinna mieć mniejsze wymagania od Assasin's Creed, albo chociaż zbliżone...

Teraz dlaczego tak myślę:

-Modele nie wyglądają na gęstszą siatkę, wyglądają wręcz na kanciaste... ale to usprawiedliwia styl "komiksowy" :/

-Tekstury postaci trochę kuleją z bliska...

-Animacja materiałów jest wręcz cieniutka, a włosów się nie przyjrzałem

-Wielkość plansz będzie podobna jak w AC

-powstaje później na tym samym silniku = powinni go trochę lepiej zoptymalizować

BTW ostatnio wszystkie te większe serie zamieniają się w bajeczki żeby zwiększyć skalę odbiorców... paranoja

:lol2:

Tekstury postaci ? Księciu wygląda całkiem ładnie, ale to kwestia gustu. Nie każdemu to może się podobać. Chodzi bardziej o to, że gra może być równie dynamiczna co poprzednie części. Czyli nadal będą walki, wspinanie się, skakanie, bieganie i odbijanie się od ściany etc/

W tym enginie mogą dodatkowo usprawnić poruszanie się księciem tak aby było dopasowane do komiksowego stylu gry. Tak jak napisałem w poprzednim poście oby tylko nie pozmieniali zbyt wiele jeśli chodzi o sam gameplay i będzie dobrze. Resztę twojego postu nawet nie chce mi się komentować. Skąd to porównanie do AC ? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd to porównanie do AC ? blink.gif

Bo to będzie na tym samym silniku...

Podaj więcej przykładów, jeden przykład to nie "wszystkie"

Więcej przykładów... cukierkowy StarCraft, Arcania(tutaj akurat oddzielna wersja dla europy więc jesteśmy uratowani)

Więcej głośnych serii ostatnio nie było kontynuowanych. A no i jeszcze przykład mniej związany z grafiką, ze świata Fallout chcieli usunąć dzieci(nie wiem jak się to skończyło), żeby przypadkiem gracz, nie mógł żadnego zabić, przecież to negatywnie wpływa na odbiór świata.

Teraz zobaczmy do czego to zmierza? Żeby wszystkie tytuły były jak najbardziej przyjazne dla odbiorcy w okolicach 13 lat, może uznali, że starzy fani serii już są za starzy...

Zresztą ci goście z Ubisoft mają chyba jakieś niespełnione marzenia z cellshadingiem. Już raz próbowali sforsować go w XIII i niestety nie wyszło. To ci pech... Gra nie odniosła zamierzonego sukcesu...

Nie twierdzę że PoP będzie gniotem, po prostu musimy poczekać do dnia premiery i mieć nadzieję, że grywalność przysłoni wszystkie inne wady.

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omfg, jakby w takim starcrafcie JAKIEKOLWIEK znaczenie miala grafika. Albo nie, dobrze ze jest jasno i kolorowo, jest wtedy lepsza kontrola przy microwaniu. Czy to znaczy ze mam 12 lat, jestem kretynem i nigdy nie gralem w starcrafta 1, pop1 (i nie mowie tu o czesci z 2003, ani nawet z 1999), diablo 1, albo fallouta? Wy musicie naprawde bezstresowe zycie prowadzic, ze zapowiedzi gier wywoluja u was takie emocje. Nastepne pokolonie to chyba bedzie zamieszki na ulicach urzadzac w takich sytuacjach.

Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tutaj coś wziął zbyt poważnie :)

to jest forum więc wylałem z siebie to co sądziłem o tym PoP i przy okazji o kilku innych produkcjach a kilka osób nie może dopuścić do myśli, że komuś się może taki styl nie podobać :mur: . Fakt to jest tylko gra więc mogę od niej tylko wymagać żeby mi się podobała pod każdym względem jeżeli mam na nią wydać pieniądze... tak już jest na tym świecie, że konsumenci mają oczekiwania, producenci je spełniają... Tak jest i w tym przypadku. Fajnie, że dużo osób uznało, że celshading to dobre wyjście, ale to nie znaczy, że Ci drudzy mają siedzieć cicho,tak? I tak nic się już od strony graficznej nie zmieni, ale krytykę mam prawo wyrazić.

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, krytyka krytyką, a wyklinanie programistow i lamenty jak przy rozstawaniu sie z ukochana swoja drogą. Ja tez bym wolal np takiego fallouta w normalnych turach, izometrii, z dziecmi, włóczniami, kradziezami, masą easter egg'ów and all that good stuff ale w trójke też zagram. Dobrych fpsów nigdy za wiele ;-) . Po prostu mam wrażenie, ze ostatnio bycie malkontentem zrobiło się tu wyjątkowo modne, i koniecznie trzeba krytykowac wszystkie gry z cyferką w tytule. Ludzie, to tylko gry...

Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Ludzie, to tylko gry...

to nasze zycie :damage_wall: :damage_wall: :damage_wall: :damage_wall: :damage_wall: :wink: <<< te emotka ze sciana to kosmos :D

Sam jestem ciekaw tego nowego Popa , nie jestem onanista graficznym , gry jak Farenhajt moga podobac sie majac slaba grafe , a POP to przede wszystkim gimnastyka palcow , katowanie pada i to mniej stresujace niz DMC wiec czemu nie? WW mial nawet niezla fabule i klimat jak na skakanke :D

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi