NiemacieK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Witam ponownie. Szukalem troche na forum i niestety nie moge znlezc zadowalajacych odpowiedzi na nurtujace mnie pytania. Wiem, ze bylo juz sporo postow typu: Jaki ram wybrac? ale informacje zawarte w odpowiedziach nie sa zbyt precyzyjne i trzeba spedzic sporo czasu zanim wogole cokolwiek sie znajdzie. Ten temat zakladam po to zeby kwestia ramu zostala wyjasniona w obrebie jednego postu. Prosze o podawanie nie tylko wynikow podkrecania i producenta kosci ale rowniez informacji na temat timingow, napiec i co najwazniejsze oznaczen kosci (zeby przecietny Kowalski mogl sobie spisac i rwac do sklepu:)[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 No i na jakiej plycie glownej, bo to tez ma znaczenie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 OCZ, GEIL, Kingstony kiedys nieźle szly, ale teraz sa przeietne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 IMHO najlepsze to GEIL, gwarancja super podkręcalności, a jak chcesz dowodów to wpisz w google: GEIL i znajdziesz wiele testów. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 IMHO najlepsze to GEIL, gwarancja super podkręcalności, a jak chcesz dowodów to wpisz w google: GEIL i znajdziesz wiele testów. :)Tak tylko dla przecietnego Kowalskiego GEIL raczej sa niedostepne ze wzgledu na kosmiczna cene. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 GEILE są tańsze od OCZ i Corsair, ja zamierzam kupić do nowego kompa 2x 256 Geli Pc 400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Niemaciek,nie masz racji,wcale nie sa takie drogie (chociaz to zalezy od modelu). Popieram twina, GEILE sa naprawde wysmienitne, zaplacilem za nie marne 480 zl + 5 lat gwarancji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 IMHO najlepsze to GEIL, gwarancja super podkręcalności, a jak chcesz dowodów to wpisz w google: GEIL i znajdziesz wiele testów. :)Tak tylko dla przecietnego Kowalskiego GEIL raczej sa niedostepne ze wzgledu na kosmiczna cene.Nie mówiłes nic o cenie :P A seria Value 400 kosztuje 250 zł za 256 mb, wiec niewiele :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 No brawo brawo, wiecie jaka jest dobra pamiec i wiecie jaka kupic ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Oki w takim razie gdzie moge kupic te geile za 250zl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Oki w takim razie gdzie moge kupic te geile za 250zl? http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5944&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 cena/jakość - kingston na kościach winbonda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Kurcze faktycznie:) Tego sie nie spodziewalem. Tylko jak toto chodzi na 400mhz przy agresywnych timingach??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Kurcze faktycznie:) Tego sie nie spodziewalem. Tylko jak toto chodzi na 400mhz przy agresywnych timingach???Nie miałem z nimi do czynienia, ale IMO znając jakość GEIL'a na 400 powinny bez problemu ruszyc na najbardziej agresywnych ustawieniach :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVO Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Cześć Fumfel, tu się szwendasz a miałeś wrzucić ceny. No nie bądź taki :) IVO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Fumfel te Kinki na Winbondach sa juz praktycznie nie do zdobycia. Dzisiaj lazilem po sklepach i jedyne co znalazlem to Kinki na Infineonach a te z tego co slyszalem to pomylka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 seitec 333 chodza na 218MHz 4-4-2-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 247 zl..? Nie tak zla cena, ale dla Warszawiaków jedna uwaga : kupcie na WGK, stoisko firmy ENDOR, sa pamiatki takie jak moje po 240 zl. Udanych zakupow :) Niemaciek,jesli chodzi o timingi, to jak lala chodza na najnizszych,czyli CL 2T-2-2-5. A co do FSB,to niestety moja plyta obsluguje synchro. Moze zaciekawi was informacja,ze jak wykrecalem fsb na 150 lub 160 (odpowiednio 3000 i 3200 mhz), to komp przy najnizszych timingach uruchamial sie bez problemu,tylko,szlag by to, windows i kilka programow (wcpuid,pcmark itepe) pokazuje mi defaultowe 2000 mhz :/ (ale to moze oznaczac ze to nie wina procka i pamiatek,tylko np plyty glownej,a co za tym idzie,gdybym wymienil na nowsza,to pomyslcie na ile moglbym wykrecic.. ;D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 A moglbys powiedziec cos wiecej o tych seitecach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Tonic2 a nie moglbys dla mnie zapodac na allegro takiego geila, bo w gdansku nie mam do tego dostepu a nie chce mi sie czekac te 10 dni na realizacje zamowienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Fumfel te Kinki na Winbondach sa juz praktycznie nie do zdobycia. Dzisiaj lazilem po sklepach i jedyne co znalazlem to Kinki na Infineonach a te z tego co slyszalem to pomylka. Czyli ma sie rozumiec ze Kingstony na kosciach Infineon to duza pomylka ? - pytam sie bo mam zamir kupic kingstony ale wlasnie sa tylko na wspomnianych kosciach i sie wacham Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Ja latam na TwinMOSach 2x256MB Epox 8RDA obecne ustawienia: fsb210 tim. 5 3 2 2,0 napięcie 2,9v, mod VDD : 1,71volt ; komp stabilny pod obciążeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 A ja mam tanie pamieci: - MDT PC2100 - 185MHz CL2-6-2-2-1T 2.6V, - VData PC2700 - 180MHz CL2-6-2-2-1T 2.6V, - Seitec PC2700 205MHz (albo plyta wiecej nie wydoli) CL2-6-2-2-1T 2.6V* 2.6V bo nie podnosze napiecia pamieciom Seitec jest troche 'nietypowa' - od 170 do 190MHz robi setki bledow w memtescie a powyzej 190 zero. Nie trzeba wydac duzo kasy zeby miec dobry sprzet, a wydajac duzo kasy wcale nie musi sie miec lepszego sprzetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Jakie macie oznaczenia tych seitecow???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 A ja mam dylemat :] Nie wiem na ile pojda te moje elixiry , mobo za gora 3 tygodnie bedzize 8rda , ale poki co nie mam gdzie sprawdzic , i teraz pytanie , sprzedac je i kupic sobie tego geila value , zabierac i kupic potem jeszcze jednego geila czy tylko kupic drugiego elixira i byc zadowolonym ? Sam nie wiem , ale kusza mnie te geile :] Ofkoz musi byc dual ddr btw jak ktos chce kupic te elixirki to na prv :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decklen Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Napisz o tych Seitecach bo też je mam jest na nich symbol 308 i ładny hologramik :) jednostronne 256 ddr333 dałem za nie 125 zeta za sztuke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 No mam identyczne Seiteci x2 narazie wstaly mi na 178 synchronicznie z procem, ale dowalilem im 2,9V. Dzisiaj sprawdze serie i sie jeszcze pobawie. Na 200 Nie chcialy pojsc synchronicznie :) Troche za pozno sie za to wziolem. Podajcie swoje serie i ich osiagi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 moje seitece nie maja hologramu :( 184DR512M338,SE,PA10 na scalakach jest: DDR32M8BAT-7 a na płytce drukowanej: PD88R1-V2.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 U mnie sie koncza cyferki symbolem "...6A" Jak wroce do domu to spisze dokladnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Corsair czy jak to sie pisze ;) tyle ze najlepiej ze stanow sprowadz bo w polsce za 256 mialbys ze stanow 2x 256 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...