atento Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Witam ! Prosze o opinie posiadaczy plyty Gigabyte x38 ds5 oraz pochodnych ds4 dq6 oraz seri ex38 czy macie jakies problemy z ta plyta? Ja sie zawiodlem na dzialaniach serwisu 2 razy serwisowana Za pierwszym razem wymieniany ICH9 za drugim razem odeslana z powodu a)dzwiek zacinal gafike na ulamki sekun b)Stan wstrzymania dzialal albo i nie c) hibernacja po wybudzeniu nie dzialaly urzadzenia usb d) uszkodzony bios na 99%padla kosc plyta dzialala na drugim biosie az wysiadl calkowicie od grudnia 2mc mialem ta plyte z czego 75% czasu byla uszkodzona co wychodzilo w trakcie. walka z serwisami to jak z wiatrakami niestety nie udalo mi sie wywalczyc nowej sztuki lecz doszedlem do porozumienia ze sprzedawca ,ze jesli bedzie cos uszkodzone wysylam mu za pobraniem ta plyte .Niestety jestem pewny w99% ze bedzie nadal uszkodzona bo wgrali tylko nowy bios :o do uszkodzonej kosci chyba raczej sie nie da wiec pewno bedzie dzialac tylko na jednym a w dodatku dzwiek raczej nie ma nic wspolnego z biosem (przycinanie grafiki) wiec mam takie pytanie pchac sie nadal w gigabyte czy moze kupic cos innego chcial bym poznac opinie uzytkownikow gigabyt x38 moze to taki lekki off top za co przepraszam ale musze sie gdzies wyzalic bo dla mnie to lekkie przegiecie.... jak i musze podjac decyzje co dalej bo plyta na 99% jest nie sprawna jutro przyjdzie kurierem podlacze i jak cos od razu odsylam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paDZak Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Powiem tak kilka miesiecy temu bylem szczesliwym posiadaczem GB x38 DQ6. Szczesliwym do czasu az plyta padla :(. Wyslalem na gwarancje i zwrcono mi cala kase bez podania przyczyny (lepiej dla mnie). Teraz mam inny sprzet ale problemy sa dalej :P. Co moge powiedziec odnosnie Gigabyte...hmmm plyta byla swietna do czasu i wydaje mi sie, ze tak jak ja, ty trafiles na jakis felerny produkt tej firmy. Ja zmienilem producenta jak i polowe sprzetu od tego czasu. Co masz zrobic Ty.... decyzje musisz podjac sam. To takie moje skromne zdanie. Powodzenia !!! Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez paDZak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Ja upierdzieliłem przez przypadek mały kondensatorek przez co płyta się zawieszała i dostałem nową. Teraz wszystko jest OK. Edytowane 1 Maja 2008 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 ja z doświadczenia wiem i nie narzekam na produkty GB miałem płyte na 865 później 945 i serwis był sprawny teraz jestem posiadaczem ex38 ds5 i śmiga pięknie stabilnie czego nie mogłem powiedzieć o Blood ironie natomiast co do serwisu GB ten w warszawie jest do bani kumpla grafikę naprawiali 3 razy i bez rezultatów dopiero sklep w którym była kupowana rozliczył nowym sprzętem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterTomster Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Mam Ga EX38 ds4 i dziwny problem sie pojawił... Mój system to Vista Ultimate 32 bit. Mam tez 4 gb ramu (dwa kity 2x1gb)- wiem ze nie zobaczy tego. Wczesniej na innej mobo system widział 3,5 gb ramu ale na tej płycie 3020 mb.... To jeszcze nic . Padły mi jeden zestaw ramu. odesłałem , otrzymałem nowe kości , wkładam i Vista teraz 2557 mb ramu.... Dużo poniżej oczekiwań.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Ja bym tam nie tknął gigabyte nawet kijem po tym co przeżyłem z mobami kolegów (K8n-s i dq6 na am2) Już bym wolał porządnego asrocka niż te drogie padło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterTomster Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Usunąłem kartę telewizyjną , pojawiło sie 3069 mb ramu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 miałem GB jeszcze na 945 i... nigdy więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...