Skocz do zawartości
fireblade3

Kupilem Gainwarda 3 ti/500 128mb PP GS i mam spory problem

Rekomendowane odpowiedzi

Wic wyglada to tak wlozylem karte w plyte (ecs k7s5a) no iwlaczam kompa instaluje sterowniki i wlaczam gierke (gta3) zeby sprawdzic efekty no i ku mojemy zdziwieniu zaraz po wlaczniu gierki (wyjscie z menu) zwis sytuacja powtorzyla sie jeszcze ze 2 razy wiec wyjalem karte sprawdzilem ja i wszystko bylo spoko wlozylem ja spowrotem i znou zwis (nie bylo mowy o przejsciu pierwszego testu w 3dmarku) myslalem ze sie przegrzewa wiec zdjelem wiatraczek basty bylo sporo no ale ztarlem ja z grupasza i nalozylem srebrnej i nie zamknalem obudowy wlaczam gta i chodzi ladnie wiec przypomnialem s p chwili o obudowie zamknalem i znowu zwis postanowilem sprawdzic napiecie i dla 3,3V napiecie wynosi 3,15 (zasilacz no no name ale i tak nie najgorzej) wiec znowu otworzylem obudowe i zrobielm test 3 d markiem i bylo spoko wiec zapetlilem go i chodzil przez godzinke i nic zamknalem obudowe ipo niecalej minucie zwis ale karta ani procek nie sa za cieple (znaczy radiatorki) co sie grzeje zaislka???????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej wlasnie ta zasilka.

Jak jeszcze masz otwarta bude to sie tak nie grzeje i potrafi utrzymac napiecie ale jak widzisz skubana i tak jest na granicy stabilnosci. Pozycz zasilke od kolegi jakiegos lub po prostu odrazu zainwestuj w cos mocniejszego - 350W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez tak mam jak mam zamknieta obudowe to mam zwisy jak mam ja podkrecona a tak jak ma ja otwarta to spoczko chodzi a ja mam kompa dlugo wlaczonego wiec mam otwarta obudowe zeby nie bylo zwisow mysle ze to moja zasilka niedlugo bede zmienial :) na jakiego FEEL :) bo mam noname :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz miejsce w obudowie na wstawienie wentylatorka to spróbuj załatwić jakiś i wżuć go tam może ci to pomoże...

Napisz jeszcze jak masz ustwioną obudowe czy stoi w jakiejś wnence w biurku ??? Ile jest cm od jakiejś przeszkody styłu ???Jak masz miejsce w obudowie na wstawienie wentylatorka to spróbuj załatwić jakiś i wżuć go tam może ci to pomoże...

Napisz jeszcze jak masz ustwioną obudowe czy stoi w jakiejś wnence w biurku ??? Ile jest cm od jakiejś przeszkody styłu ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze pomuc po prostu dodatkowy wiatrak :) bo moj problem jest taki ze ostatnio zjaralm grafe i mobo i jestm ponad 800 w plecy i nie mam na zasilke :) powiedzcie co zrobic mozna poza zmiana zasilki (bo w sumie i tak ona jest do odstrzalu bo jest ona standardowa z obudowy za 98zl :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ejo w momenicgdy ja pisalem 2 posta pojawily sie tu 2 odpowiedzi wiec sorry za rozbierznaosc mam wiatrak 15 po 220 (cichy) a nie bedzie obciazal zasilki pozatym obudowa stoi pod biurkiem z prawej strony jest scianka biurka z ylu w odleglosci jakic 25cm jest sciana a z lewej zaraz z10 m jest moja noga :) w tym momencie lezy bo tak jeszcze ni udalo mi sie zaliczyc zwisa :)(lezy na prawym boku z otwarta lewa scianka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie ratunku dalej to samo zalozylem dodatkowe wiatraczki (2 wolnoobrotowe) i lipav dalej to samo (czasem nawet przy otwartej budzie) zrobilem tunel dolotu zimnego powietrza do budy nie pomoglo .... co to moze byc je**** ecs?????????? Co robic ludzie????????/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ze swoim GF3 ti200 128 mb @200/500 nie mam problemow, zasilacz codegen z dodatkowym wentylatorem i pod zasilaczem wentyl Arctic fan tc-1 i komp chodzi super stabilne przy otwartej i zamknietej budzie. Temp w budzie to >35 st a na procku >55, sprzet chodzi 24/7. A do tego jeszcze buda jest wyklejona gabka, wiec temperarura nie powinna mic nic do rzecy i obstawial bym ECSa lub grafe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo ty masz salbo podkrecona ta grafe i dlatego nie masz problemow a ja chcem wycisnac wiecej niz 250/550 i mi sie dusi wsytsko przy zamknietej obudowie terwaz mam otawarta ale i tak mam 52 stopnie na procku :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to musisz miec zajebiscie cieplo w domu albo mocnow podkreconego tego antka ja swojego ma mpodkreconego na fsb 150 i przy otwartej budzie mam 34stopnie a w domciu mam 20-22 wiec.... a wlasnie se ucialem radiatorek na chipset ecs'a tylko zmagam sie z odklejeniem poprzedniego(standardowego radiatorka) moze ma ktos jakas rade (ja rozgrzewam go az do zwisu i wtedy na goraco go obracam juz prawi mi sie udalo (tylko ze jest piekielnie goracy a w rekawicach nie bede tego robil :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...