Skocz do zawartości
Micho1010

Grafa Do 170zł.pod Agpx8

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem wymienić grafe w swoim kompie i szukam najlepszej opcji do 170zł.Głownie zalerzy mi abym mógł długo pograc w gry nie muszę grać na max detalach głównie zalerzy mi abym nie musiał wymieniać grafy za rok :| .Dlatego myślałem nad Ati Radeon HD 2400pro to chyba najlebsza opcja za te pieniądze oto kilka moich obserwowanych aukcji http://allegro.pl/item348748466_sapphire_r...gpx8_dx10_.html

http://allegro.pl/item352464837_gecube_hd2..._700_fv_gw.html

http://allegro.pl/item355511796_nowy_ati_p...dr2_agpx8_.html W tej aukcji cena jest naprawde atrakcyjna :P

i jeszcze odnośnie jak sprawy sie maja z o/c w sumie to piszcie wszystkie propozycje odonsnie tażdej grafy piszcie nawet najmniejsze postrzeżenia Reszta mojego sprzętu Athlon2000+(wkritce bedzie podkrecony na 2500+)Epox 8RDA3 512MB+256MB (mam zamiar kupic 1 kosc 1gb) zasilacz 350wat(jak myslicie wystarczy?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwaIP napisał(a):

W cenie do 170 kupisz wydajniejszą 7600GS albo taniej 7300GT

ale w HD 2400pro jest dx10 i S.M 4.0 a z tego co sie oriętuje to jest najwarzniejsze aby gry chodziły np.w COD 4 pisało ze na najmniejszych wymaganiach powien byc Radek 9800 a ja miałem 9550 i chodziło elegansko bo obie karty posiadaj S.M 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Micho1010 napisał(a):

ale w HD 2400pro jest dx10 i S.M 4.0 a z tego co sie oriętuje to jest najwarzniejsze aby gry chodziły np.w COD 4 pisało ze na najmniejszych wymaganiach powien byc Radek 9800 a ja miałem 9550 i chodziło elegansko bo obie karty posiadaj S.M 2.0

To źle się "oriętujesz", ponieważ 2400 Pro jest na "eleganską" szynę PCI-e, a nie AGP. Ja ze swojej strony polecam 7600GS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DX10 w 2400 to zwykły żart. Do tego mało śmieszny. W DX10 to ona chodzi chyba w 400x300 i to LOW.

Cała ta karta jest w zasadzie mało śmiesznym żartem.

dwaIP słusznie radzi. W tej cenie spokojnie znajdziesz 7300GT DDR3 względnie 7600GS DDR3 i to jest najlepsza opcja w tej cenie na AGPx8.

@zzizzy, oczywiście, że JEST 2400 PRO na AGP, lecz tylko DDR2.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Micho1010 napisał(a):

Więc odradzacie mi kupienie tego HD2400pro bo bardzo bym chciał pograć w nowsze gry a znając życie to zaraz będą wypuszczać gry na S.M 4 teraz napiszę krudko i zwięzle długo pogram na Gf 7600GS albo 7300GT

Szczerze to juz teraz na nich za bardzo nie pograsz. 7300GT DDR3 w Crysisie już zamula a granie na low to żadne granie. 8600 też podobnie wymięka z tym że na medium. Jak myślisz o graniu to uzbieraj ok 1000zł na proca mobo RAM zasiłke i grafe.

PS dred ma sporo racji z tym słownikiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi