Skocz do zawartości
Macho

Instalka win xp home na windowsa me

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki poblem sypie mi sie windows me i chciałbym zainstalowac XP home na windowsa me ale czy wszystkie dane zostana programy itp...wiadomosci w outlooku i strony ulubioneitp....aha nie chce 2 systemów tylko jeden...?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P pewnie, tylko podczas instalacji musisz wybrać opcję "Uaktualnienie". Wszystko zostanie, ale skoro piszesz, że Winda Majlenium Ci się sypała, to czy ja wiem, czy nie byłoby lepiej wyexportować wszystkiego i nagrać XPeka od nowa... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby dokonać aktualizacji (ME -->XP) musisz mieć oba systemy w tej samej wersji językowaej (czyli np. PL), Pozatym, tak jak porzednik proponuję jednak "czystą instalację" skoro sam piszesz, że me się sypie.

Wyeksportowanie ustawień i stron z ulubionych to chwilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba systemy sa w tej samej wersji jezykowej(PL)...ale nie moge dokonac uktualizacji tylko nowa instalacja.....a nie chce znowu instalowac tego wszystkiego od nowa kontakty itp....duzo tego jest?

Wiec skoro nie moge dokonac aktualizacji to nic juz nie moge poradzidz tylko od nowa system postawic?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

weś pozapisuj potrzebne dane, wykop całkiem tego me, zainstaluj an czysto winndowsa xp poinstaluj wsyztko co Ci potrzeba i zrób obraz norton ghost albo cos, ja ak zrobiłem i przywracanie systemu zajmuje mi 6 minut i jest git.

jak aktualizujesz na sypiacym sie systemie, to jest duza szansa ze xp bendzie kulał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest opcja z anjwiękrzoą iloscią roboty, ale sie opalca bardzo, bo pomysl w ten sposob, ze stracisz czas na inastalcje wina xp, okaze sie po paru godzianch ze jednaks ie sypie jest taka spora szansa i co, będziesz instalował na nowo, to radze od razu zrobic porządek, zrobić obraz, tu mas zlinka do programu

ftp://gmwz.114w.net//Norton_Ghsot_2002/no...onghost2002.rar

bardzo polecam robienie obrazu, bo wtedy spokojnie ozesz si ebawic np z rejestem, sterownikami, wrazie czego cos sie zacznie kaszanic to odtwarzaasz obraz w pae minut i windows od początku gotowy do "katowania" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi