HeretyK Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Założyłem ten temat ponieważ przymierzam sie do nowej revizji mojego WC i musze zminic mój grzejnik ponieważ mam z nim problem (nieudane piaskowanie) , co myślicie na temat tego parownika, czy ktoś widział wiekszą odmiane konstrukcji tego typu i jak sie sprawdza jeżeli macie go w swoich WC. tutaj zamieszczam link do aukcji z tym parownikiem http://allegro.pl/show_item.php?item=35274...82+wys%C5%82any. Co do korozji to sie jej nie boje mam wszystkie bloki niklowane i leje Borygo Eko:P Co do małej średnicy rurek to zamierzam urzyć czterech takich "chłodnic" i połączyć tak aby woda płyneła przez dwie równolegle --> wpływała to 2 kolejnych i spływała spowrotem w jeden wąż Interesuje mnie jak przedstawia sie wydajność tego parownika w porównaniu do chłodnicy 1x12, 2x12 z wentylatorem na 5V. Oczywiście ma ona pracować bez nawiewu. Jeden parownik to około 5m aluminiowej rurki razy 4 daje nam 20m + oczywiście finy.Mile widziane linki do waszych WC oraz zdjęcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 wiesz co minimalny ruch powietrza da sporego kopa tym rurencjom jako passive i tak będą ciepławe, układ bez wentyli osiągnie swoją temp. i tyle, fakt będzie to miało sporą pojemność cieplną w swoim WC poeksperymentowałem ze skraplaczykiem i bez wentyli przez około 30 min. jest OK a przy OC i większym vcore nawiew choć by maleńki robi swoje bierz się do roboty i napisz jak wypadło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Mam podobny lecz ciut wiekszy parownik chyba AG-2 spoko daje rade z moim sprzetem z 1 wentylem 140mm 800rpm . Za to ten ktorego ma Racuch pewniakiem bedzie bardziej wydajny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 A może pyknąć nawiew z takiego wentylatora do pomieszczeń? (Łapiecie o co chodzi?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 A może pyknąć nawiew z takiego wentylatora do pomieszczeń? (Łapiecie o co chodzi?) cos mi sie wydaje ze to glosne jest <_< .... ale na te parowniki wentle na 5V by mu nie zaszkodzily... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Mam podobny lecz ciut wiekszy parownik chyba AG-2 spoko daje rade z moim sprzetem z 1 wentylem 140mm 800rpm . Za to ten ktorego ma Racuch pewniakiem bedzie bardziej wydajny . Gdzie kupiłeś i jakie ma wymiary oraz grubość rurki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Scyzor czy ja wiem czy takie głośne... Kumpel ma i jest cichy. O coś takiego mi chodzi ^^ Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez ManhunT666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Gdzie kupiłeś i jakie ma wymiary oraz grubość rurkiJa kiedyś handlowałem oboma typami.Większe są już w zasadzie nieosiągalne.Robiłem do nich mocowania porządne i lekkie z aluminium na których mogła być poziomo i ponowo umieszczana.Zostało mi ich nieco ,bo ostatnią partię chłodniczek dosłownie mi na chacie kumple rozszarpali :wink: .U mnie 3 bloczki na sprzęcie z sigu i 1x12 1000rpm na większej chłodnicy i jest ok.Poziomo na budzie ustawiona.Króćce trzeba im obrabiać -moje łatwo poznać ,bo mają mały kołnierzyk około 1cm od krawędzi wytłoczony od wewnątrz rurki.Nieco spowalniają przepływ te parowniki ale....nie dbam o to ,bo działa jak należy ,a o to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...