destroy Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Witam! aktualnie mam sprzęt GIGABYTE P31 DS3L DC E2160 1,8GHz @ 3,0GHz 1,31V Patriot 2Gb 667MHz @ 833MHz 5-5-5-15 GF 7600GS @ 635/845 Sound Blaster Audigy CoolerMaster Elite 331 + 120x120 + Acutake 120 AmacroX Warrior 450PNF Więc tak dość dużo czytałem o sprawności zasilaczy. Mój nie ma jakiejś super (60%?). Więc pomyślałem nad wymianą... jakby udało mi się sprzedaż ten zasilacz za dajmy na to 130zł to czy warto dorzucić te 60zł do zasilaczy: a) OCZ StealthXStream 500W b) Corsair CMPSU-450VXEU - 450W te zasilacze mają wysoką sprawność i są stabilne. Który zasilacz będzie lepszy ? Może jakieś inne propozycje. Cena do 200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 skad masz takie informacje, to jest dobry zasilacz i do takiej konfiguracji w zupelnosci wystarczy wiec nie ma sensu go zmieniac. No chyba ze nie masz na co wydawac kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Daj sobie spokoj z wymiana.Masz dobry zasilacz,ktory pociagnie jeszcze duzo mocniejszy sprzet.Te 200zl doinwestuj w karte graficzna. Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Wiem, że pociągnie i nawet się nie zmęczy.. ale czytajcie o co mi chodzi. O sprawność zasilacza ~! Czyli ile energii się marnuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Chłopie, wydajnośćć zasilacza nawet jak pisze 80% to to jest prawda tylko przy jakims tam zakresie poborów, nie w całej swojej możliwej dopuszczalnej wartości obiążęń taki zasilacz ma 80% sprawność, tylko maksymalnie ma tyle. Zostaw to co masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zanim zwróci ci się różnica w sprawności to zeżre ją inflacja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Hehe Benito dobrze podsumował ;) A zmiana - nonsens zupełny. Jakie 60% sprawności? Źródło - test nVision? :D I wszystko jasne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Totalnie nie rozumiem Waszych wypowiedzi ? co ma do tego inflacja .. Wiem tylko tyle, że nie opłaca się wymieniać. A co ten test jakiś zły ? Czyli jak jest z tą sprawnością? Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez destroy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Totalnie nie rozumiem Waszych wypowiedzi ? co ma do tego inflacja .. Wiem tylko tyle, że nie opłaca się wymieniać. A co ten test jakiś zły ? Czyli jak jest z tą sprawnością? To z inflacją - to był taki żart. Dowcip. Humoreska. Choć całkiem bliska prawdzie :P Test jest mocno przesadzony. Nie wierzę (zresztą nie tylko ja) w 60% sprawność amacroxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 To można gdzieś znaleźć info na temat sprawności tego zasilacza ? ps czyli nie wymieniam ... zbieramy na kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 http://www.fsp-group.com.tw/english/1_prod...2&proid=198 sprawność (efficiency) minimum 70 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...