Gość Kaaban Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Fajnie, że jest długi weekend, ale dlaczego przez PiS wszyscy mają na tym cierpieć? Banki zamknięte, poczta zamknięta, sklepy zamknięte, oczywiście większość skorzystała i zamknięte jest od czwartku do niedzieli, suuuuuuper, jak mam coś załatwić :blink: ? W tygodniu mam szkołę/pracę przychodzi długi weekend a oni wszystko na patyk zamykają bo trzeba komunistyczne święto uczcić, świetnie Galerie w długi weekend i w maju 2008: 01.05.2008 (1 maja), czwartek - nieczynne 03.05.2008 (3 maja), sobota - nieczynne Dziś na poczcie Pani radośnie oznajmiła mi, że po paczkę mogę przyjść w poniedziałek bo jest długi weekend, świetnie :mad: Was też to wkurza? Kiedyś kto chciał ten otwierał, kto nie ten nie i wszyscy byli zadowoleni, to nie, musieli przecież zmienić :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Kurde wlasnie teraz mnie uswiadomiles, jak dzis paczka nie przyjdzie to bede czekal do poniedzialku!....k**** tyle dni wstrzymany z budowa kolumn &*%^&*@#%^&@#^ <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Trudno się mówi. Do niektórych rzeczy trzeba się przyzwyczaić a i tak wszystkich nie da sie zadowolić. Ciesza sie Ci co na poczcie pracują i mogą odpoczać te pare dni, złoszczą się Ci co akurat wtedy muszą załatwiac cos. Takie życie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 pisokracja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Hmm ciekawe czy kurier DHL dotrze do mnie jutro.. Oby nie robili im święta. Jak myslicie jest jakaś mała nadzieja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Z tego co wiem to kurierzy tez nie pracuja jutro. A co do tematu, tak samo mozna powiedziec jakby ktos z was pracowal w takich miejscach, tez byscie sie cieszyli ze macie wolne i mozecie odpoczac od pracy, wiec nie rozumiem jaki tutaj problem.A zalatwic mozna po weekendzie. Life is brutal. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franky Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 tak jest w cywilizowanych krajach ciach.Zreszta temat do zamknięcia, frustratom mówimy NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 tak jest w cywilizowanych krajach ciach .Zreszta temat do zamknięcia, frustratom mówimy NIE Fajnie, ale wez pod uwage, ze jest sporo ludu, ktory nie jest zadowolony z takiego stanu rzeczy, bo roz*****la im wiele! Bez jaj, rozumiem ze niektorzy chca wolne i w ogole, ale chociaz czesc instytucji/firm moglaby byc otwarta w piatek przynajmniej w ograniczonym wymiarze czasowym (jak w zwykla sobote?) Dla tych co chca sa za takimi wolnymi dniami... a co z niedzielami handlowymi? Niedziela to dzien swiety (przynajmniej dla ponad 90% ludu tego chorego kraju), a jednak przychodzi niedziela handlowa i zamiast odpoczywac w rodzinnym gronie, to biegaja po sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) czyli jak dobrze rozumiem, chcecie mieć wolne, ale żeby wszyscy inni pracowali? :). Macie parę dni wolnych, siądźcie na pupie, odpocznijcie, zrelaksujcie się, zwolnijcie, pojedźcie gdzieś za miasto z rodziną/znajomymi. A sprawy sobie załatwicie w poniedziałek :) Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ja wolnego nie mam, pracuję w domu... Chodzi o to, że część mogłaby być otwarta, a powinien decydować właściciel firmy a nie państwo narzuca odgórne zasady. Jakbym pracował na takim stanowisku to oczywiście, że chciałbym wolne ale to praca jak każda inna i nie uważam, żeby potrzebowali 4 dni wolnego, litości... Jeszcze z okazji "święta pracy"? Wiadomo, że każdy chciałby wolne, ale praca to praca i tyle, zwłaszcza w instytucjach państwowych/potrzebnych codziennie. Z tym, że oni muszą pracować a wszyscy mają wolne to popracowali by w te dni a mieliby wolne kiedy indziej, rzeczywiście problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 czyli jak dobrze rozumiem, chcecie mieć wolne, ale żeby wszyscy inni pracowali? :). Macie parę dni wolnych, siądźcie na pupie, odpocznijcie, zrelaksujcie się, zwolnijcie, pojedźcie gdzieś za miasto z rodziną/znajomymi. A sprawy sobie załatwicie w poniedziałek :) ok, szpitale, policja ect. tez niech dzisiaj konczy prace i zacznie w poniedzialek... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Kolego, jak chcesz zeby pracowac w weekend majowy to ZATRUDNIJ SIE PIERWSZY I OBSLUGUJ PETENTOW W CZASIE GDY 75% MA WOLNE.... chcialbys tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Macie problemy ja idę do roboty na 6h zamiast na 8 w sumie dobre i to lecz praca - hurtownia budowlana więc ruchu będzie zero a w robocie być trzeba od 12 do 18. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 lle chociaz czesc instytucji/firm moglaby byc otwarta w piatek przynajmniej w ograniczonym wymiarze czasowym (jak w zwykla sobote?)Miej pretensje do instytucji/firm. Piątek jest normalnym dniem w który się pracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 A jakież to ważne sprawy musisz jeden z drugim koniecznie akurat w czwartek załatwiać? Ktoś (bo przeca nie roboty, to nie Japonia) miałby siedzieć kilka godzin na rzyci, bo a nuż jaśnie pan zjawi się kupić waciki? Dżizes Krajst, egoizm kiedyś zeżre ludzkość. Co innego policja, straż czy zakłady przemysłowe, dla których trzydniowy przestój to strzał w kolano wydajności. Sam w takim pracuję i nikt nie wspomina nawet o zatrzymywaniu maszyn z powodu jakiegoś tam żydowskiego święta. Ale ponieważ pracuję też w usługach, wyobrażam sobie, jakiego srogiego wk...rwu można dostać, stercząc do popołudnia w oczekiwaniu na Jednego Pana Klienta, kiedy lud tłumnie rusza na majówki wszelakie, by pić, spożywać i kopulować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Running Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Miej pretensje do instytucji/firm. Piątek jest normalnym dniem w który się pracuje. Za dni świąteczne wypadające w dzień dodatkowo wolny od pracy, udziela sie innego dnia wolnego. W br. jest to 3.05 i 01.11. Pracowników informuje sie o zamienych dniach wolnych w sposób zwyczajowo przyjety u pracodawcy. podstawa prawna to Art. 130 par. 2 k.p. znowelizowany art. wszedł w życie już w 2006 roku Wiec jest tak ze jak ktoś nie zna prawa to jest jego sprawa i idzie do pracy ewentualnie możesz dostać ten dziec w każdy inny dzień (np duże zakłady ) co do policji i straży poz. oraz podobnym służbą to niestety ale dostają to oddane we wcześniejszej emeryturze Wszystkim narzekającym życzę w przyszłości pracy w soboty za niezmieniona stawkę placowa, pracowanie w handlowe niedziele, niewypłacanie przez pracodawce nadgodzin itd (przerobiłem i nigdy więcej sie nie zgodzę na niewolnicza prace a jak właściciel ma ochotę to niech sam pracuje ) Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Running Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 a ja musze iśc 3-go do pracy na 12h i nie narzekam, przynajmniej płatne 200%:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 to sie ciesz, bo jak Running wspomniał niektórzy w te dni zaiwaniają za niezmienna stawkę [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Za dni świąteczne wypadające w dzień dodatkowo wolny od pracy, udziela sie innego dnia wolnego. W br. jest to 3.05 i 01.11. Pracowników informuje sie o zamienych dniach wolnych w sposób zwyczajowo przyjety u pracodawcy. podstawa prawna to Art. 130 par. 2 k.p. znowelizowany art. wszedł w życie już w 2006 roku Wiec jest tak ze jak ktoś nie zna prawa to jest jego sprawa i idzie do pracy ewentualnie możesz dostać ten dziec w każdy inny dzień (np duże zakłady ) co do policji i straży poz. oraz podobnym służbą to niestety ale dostają to oddane we wcześniejszej emeryturze Sobota nie dla kazdego jest dniem wolnym od pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Sobota nie dla kazdego jest dniem wolnym od pracy...Dla prawa pracy jest i jezeli pracujesz w sobote to powinienes dostac dzien wolny w inny dzien pracujacy (wszelkie "dodatki" itp. to jest juz naginanie prawa). Mielismy ostatnio kontrole to wiem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 A wiecie może czy DHL i GLS będzie pracował w piątek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 takie kolejki jak dzisiaj byly w tesco w Magnolii we Wrocku to masakra. wszystkie kasy otwarte... i minimum pol godiny w kolejce... paranoja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Korki też się porobiły. Jeszce nigdy tak długo nie jechałem przez miasto. (Chojnice dzisiaj po 16-tej)) Edytowane 1 Maja 2008 przez pomiar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Dla prawa pracy jest i jezeli pracujesz w sobote to powinienes dostac dzien wolny w inny dzien pracujacy (wszelkie "dodatki" itp. to jest juz naginanie prawa). Mielismy ostatnio kontrole to wiem. :)I jak juz pisałem nie ma nigdzie napisane ze jest to 2 maja, który jest dniem roboczym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aurel Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 hmm... a ja idę do pracy w piątek, sobotę i niedzielę tak więc kupę dostanę z tego waszego wolnego :( tak bym chciała odpocząć a do pracy trzeba iść :( buuu ;( a tak serio - idę do pracy, ale tylko dlatego że w zeszłym tygodniu nie zgłosiłam, że nie chcę przyjść. nikogo się do pracy nie zmusza, nie ma przecież nawet takiej opcji, coś ci nie odpowiada - rzucasz pracę, problemu nie widzę. za to teraz rząd z nie wiadomych mi przyczyn chce zmuszać ludzi do tego by NIE pracowali. kiedy ja na przykład od poniedziałku do czwartku mam zajęcia, to kiedy niby mam pracować? i to nie jest tak że to jest jakiś straszny wyzysk wycisk i nie wiadomo co jeszcze pozwólcie że wam przypomnę - za to że idę do pracy w niedzielę czy święto - jest mi płacone! i ja tam idę dla pieniędzy. a za takie święto to jeszcze ileś tam procent więcej płacą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 A wiecie może czy DHL i GLS będzie pracował w piątek? Powtarzam pytanie :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 GLS raczej tak, dostałem zapewnienie, że dostanę w piątek paczkę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (...) za to że idę do pracy w niedzielę czy święto - jest mi płacone! i ja tam idę dla pieniędzy. a za takie święto to jeszcze ileś tam procent więcej płacą :) Dodatek za pracę w niedzielę to 100% stawki godzinowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) nikogo się do pracy nie zmusza, nie ma przecież nawet takiej opcji, coś ci nie odpowiada - rzucasz pracę, problemu nie widzę.co za brednie, od kiedy to w pracy dozwolona jest taka samowolka? jakbym miał strzelać takie fochy to pewnie nigdy bym już nie pracował... bo zawsze coś się znajdzie, a to brak wolnego, trzeba dłużej zostawać, szef ma fochy itp itd Edytowane 1 Maja 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Pracuje w firmie produkcyjnej (takie male zabawki po kilkaset ton robimy). Zajmuje sie tam kontrola jakosci/techniczna. A ze nie jestem wymagany aby siedziec w pracy to nie siedze. Nie bede mial zadnych inspekcji bo armatorzy i inne instytucje maja wolne, wiec nie ma sensu abym siedzial fizycznie w pracy. Co do ludzi (fizyczni) to jest taka zasada ze jak chcesz to jestes (placa na godziny), no chyba ze jest mega wielk ie opoznienie i trzeba podgonic ostro robote. Mistrzowie niestety nie maja wolnego, troszke im wspolczuje ale innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...