fredzik89 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) witam koledzy mnie upomnieli ze to tutaj powinienem przeniesc temat... wiec tak robie :) bardzo prosze tutejszych LCD specow aby mi pomogli... poszukuje monitora LCD do 1100 zl... 19-22 calowy... mam swojego starego CRT 17' i nie wymienialbym go gdyby nie to ze mam problem z oczami (mianowicie nadcisnienie galek ocznych) i oczy mi sie szybko mecza przy CRT... dlatego wlasnie musze kupic jakis LCD ktory nie bedzie taki meczacy dla oczu... jestem poczatkowym grafikiem komputerowym... i od pazdziernika ide na studia grafiki komputerowej... i wlasnie potrzebuje monitora glownie do tworzenia GRAFIK, Animacji itp... jestem rowniez wielkim fanem gier sieciowych ( ET , CS ) wiec chcialbym aby z grami tez nie bylo problemow. i czasem jakis film obejrzeć z dziewczyna :)... i z mozliwoscia podlaczenia TV (gdyby w ogole byla taka mozliwosc)... wiec monitor tak praktycznie do wszyskiego :) ale priorytetem jest JAKOSC Kolorow pozwalajaca tworzyc grafiki komputerowe :) Prosze bardzo o pomoc bo sam gubie sie w tym wszystkim... a na monitorach wcale sie nie znam... zastanawiam sie nad tymi modelami : 22" Samsung T220 20" LG M208WA (TV, DVI, czarny) 20" Samsung 2032MW (TV, DVI, czarny) ale one sa na tn... a podobno lepsze sa pva ??? bede bardzo wdzieczny za Wasz czas poswiecony dla mnie.... Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez fredzik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jeśli grafika, to tylko PVA, MVA itd. Nic na TN. Mimo, że sam kupiłem teraz LCD (TN) i kolory wydają się być piękne, w porównaniu z innymi nie ma jednak szans (ponoć - sam nie sprawdzałem, bo mi nie kazano oglądać matryc MVA po zakupie swojego lcd :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 kup uzywane crt 21 cali a reszte kasy (2/3-3/4 sumy ktora masz na lcd) wydaj na co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 mam swojego starego CRT 17' i nie wymienialbym go gdyby nie to ze mam problem z oczami (mianowicie nadcisnienie galek ocznych) i oczy mi sie szybko mecza przy CRT... dlatego wlasnie musze kupic jakis LCD ktory nie bedzie taki meczacy dla oczu... kup uzywane crt 21 cali a reszte kasy (2/3-3/4 sumy ktora masz na lcd) wydaj na co innego.Umiesz czytać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jeśli 1100 PLN i grafika komputerowa to tylko 17" EIZO S1731 albo starszy 1721 . Podroby 22" w cenie ~1000 PLN się do zast. graficznych nie nadają! ps. w jakiej rozdzielczości pracujesz na swoim obecnym CRT 17" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Umiesz czytać? umiem, ale jakos umknal mi fragment o bolacych oczach od crt. co nie zmienia faktu, ze za 1100zl nie kupisz LCD ktory bedzie nadawal sie sensownie do grafiki, chyba ze zrobisz jak radzi Kyle i pojdziesz w 17 cali. ewentualnie kup sobie cos na TN za ta kase i zostaw do grafikowania crt - praca na 2 monitorach to jest to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzik89 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) pracuje na rozdzielczosci 1024x768 na moim CRT :) ------------------ I ten EIZO wyglada bardzo interesujaca... i jak poszukalem opini to rowniez okazalo sie ze parametry ma bardzo dobre... tylko ta cena :( 1400 zl to niestety zbyt duzo... chyba tak zrobie jak kolega cienislaw radzi... CRT zostawie sobie na koncowe dopracowania grafik a teraz kupie jakis TN :) do filmow, TV i gier :) Tylko drodzy koledzy powiedzcie ktory lepszy... (chce wziąć monitor ze sklepu www.x-kom.pl bo mam tu spore rabaty i opuszcza mi kolo 100zl :) ) 20" LG M208WA czy 20" Samsung 2032MW ????? chcialbym aby mial TV bo wtedy nie bede musial telewizora kupowac :) tylko bede sobie kablowke na monitorze ogladal :) Co grono Fachowcow sadzi o tych dwoch pozycjach :) ? czy dac sobie spokoj z TV i kupic jakis inny bez TV ? (ale prosilbym aby byl dostepny w sklepie www.x-kom.pl ) dziekuje bardzo mocno za zainteresowanie i chec pomocy :) Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez fredzik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Odnośnie EIZO - model S1721 kosztuje 1043 PLN , a model S1731 1128 PLN . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 jestem przeciwnikiem monitora z tunerem. przyzwoity tuner na pci kupisz za 100zl i bedzie mial on zdecydowanie wieksza funkcjonalnosc niz ten wbudowany w monitor, na ktorym bedziesz mogl tylko ogladac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzik89 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Odnośnie EIZO - model S1721 kosztuje 1043 PLN , a model S1731 1128 PLN . wszedzie jest po ponad 1300 zl... --------------------------------- pewnie masz racje z tym tunerem :) nie znam sie :) dlatego prosze Was o pomoc ;) jaki tuner bys proponowal :) ? i jaki monitor :) ??? a inni koledzy Eksperci ;) ???? jakie jest Wasze zdanie ? prosze o wypowiadanie sie Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez fredzik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) podaj link do jakiegos sklepu :) jesli mozesz :) bo ja nie moge znalesc... wszedzie jest po ponad 1300 zl... Lista sklepów z modelem EIZO S1721 - jest 9 sklepów z ceną poniżej 1100 PLN. Model nowszy S1731 to ok. 1350 PLN - ale jest szybszy. Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzik89 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 dziekuje :) szukalem na ceneo i nokaucie :) skapca pominolem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...