Razor-90 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Zapraszam na nowe forum http://www.centrumweb.yoyo.pl Tematyką forum jest Webmastering. Dopiero zaczynamy, więc proszę się nie dziwić, że mało userów. Zachęcam do rejestracji! UWAGA!!! W ciągu 2 tygodni forum będzie już na płatnym HOSTINGU. Nowy TOP będzie jutro zmieniony i dopasowany na całą długość forum, więc proszę obecnego na razie nie oceniać! Zapraszam do oceny, piszcie co zmienić przed zmianą Hostingu! Zapraszam do ocen i Rejestracji! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Logo 8bit? Serio? I jeszcze nie jest wyśrodkowane. Tragedia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Brawo. Potrafiłeś użyć automatu na... uwaga: YOYO.pl. Idź do informatyka i poproś teraz o "6"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...ine&group=0 "Forum" załozone 29-04-2008. Razor-90, Dołączył: Dzisiaj, 15:05 Wróć jak na tym forum coś bedzie i do policzenia uzytkowników nie wystarcza palce jednej reki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 kurde ale zauważyliście ze wszystkie te tematy są pisane wg szablonu? :D Zapraszamy na forum <nazwa>Forum o <komputerach|grafice|webmastringu>. Dopiero zaczynamy więc nie dziwcie sie ze mało użytkowników. Możesz pomóc rejestrując się na forum.<losowy text ściemniający>zapraszmy do rejestracji! Może jest jakiś generator spamu reklamujacy nowe fora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Brawo. Potrafiłeś użyć automatu na... uwaga: YOYO.pl. Idź do informatyka i poproś teraz o "6"... Biorac pod uwage fakt, ze kosz jest widoczny dla niezalogowanych, to chyba nie do konca potrafil :P @PelzaK - cos w tym jest. Swoja droga, cos u nas musi byc w glebie albo w powietrzu, ze wszyscy poczatkujacy biora sie za fora o webmasteringu, ew. programowaniu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 (edytowane) @PelzaK - cos w tym jest. Swoja droga, cos u nas musi byc w glebie albo w powietrzu, ze wszyscy poczatkujacy biora sie za fora o webmasteringu, ew. programowaniu :PChodzi raczej o to, że dzieciak który założy forum myśli że jest PRO. "No, skoro umiem założyć forum to teraz będę radził innym jak dojść do takiego poziomu jak ja! Przecież jestem super webmasterem, heej, założyłem FORUM!!!!!!111" //A może by tak Prezentacje od powiedzmy 400 postów? //Nowi nie wiedzą - nie ma problemu... //Trolle tego typu zazwyczaj do 400 posta nie dochodzą, kończy się na 1, 2 "prezentacyjnych". Edytowane 2 Maja 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor-90 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Ludzie, pisałem na samym początku, że chcę abyście mi napisali, co mam zmienić, jakieć działy? kategorię? nowy styl zaprojektować? jak tak to jaki? Pisałem, że zmieniam HOSTING i żebyście nie oceniali że mam 5 userów... Myślę, że teraz możecie napisać co mam zmienić! Czekam na odp..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 (edytowane) No to jedziemy (zmienić/zrobić/przygotować etc.): - tematykę forum na niebanalną (czyli nie komputery aka programowanie, sprzęt, oc etc.), - skrypt forum na vB lub IP.Board, - stworzyć własny layout / znaleźć coś pasującego do tematyki, - nabyć podstawową wiedzę o prowadzeniu forum; przygotować ogólny zarys funkcjonowania, - do forum przydatny bywa portal czyli: -- nauka pisania własnej strony / nauka obsługi i modyfikacji CMSa, -- przygotowanie odpowiedniego szkieletu strony; plan działania, -- stworzenie własnego, niepowtarzalnego layoutu pod portal, -- zadbanie o newsy i artykuły jeżeli tematyka jest do tego przychylna, - zadbanie o reklamę w renomowanych serwisach, - nie wystawiać na widok publiczny niczego, co nie jest ukończone w choćby 80% (wtedy możesz to nazwać wczesną betą), - zacząć dbać o ortografię i interpunkcję (po znakach zapytania następuje duża litera), - o hostingu sam wiesz, - przemyśleć pierwszą istotną sprawę: Cholera, czy ja na prawdę potrzebuję forum?, - przemyśleć drugą istorną sprawę: Czy jestem w stanie poświęcać kilha h dziennie na moderację?, - przemyśleć trzecią istorną sprawę: Czy po jakimś czasie nie znudzi mi się ta zabawa? Co wtedy?. Dalej mi się pisać po ludzku nie chce... Edytowane 2 Maja 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor-90 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 a IP.Board to darmowe forum? Jak tak to proszę o link skąd mogę go pobrać. Czy jest po polsku czy trzeba instalować spolszczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 OMD, Google się popsuło. Jako adminstrator strony o webmasteringu wstydziłbym się napisać takie pytanie. Serio. http://www.invisionboard.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 IP.Board jest płatny ale zdecydowanie warty swojej ceny. Jest bardzo wygodny i ma ogromne możlowości, łatwy w edycji. Świetny system ostrzeżeń i raportów. Dużo modów, skinów i innych dodatków. Dobry polski support. vBulletin jest płatny, również bardzo dobry. Bezpośredni konkurent dla IP.Board (kiedyś po prostu IPB). Moim zdaniem troszkę niewygodny, ale może to przez przyzwyczjenie do Invisiona. Również bardzo zaawansowany. Jako ciekawostkę dodam, że na zachodzie popularniejszy jest vB, w Polsce raczej jego konkurent. Jeżeli nie wiesz czym jest Bulletin to przejrzyj XtremeSystems, OCX, hwbot, TechPowerUp czy VR-Zone. Będziesz miał porównanie do IP.Boarda na którym stoi PPC, PCL czy eGiełda. Z darmowych IMO najlepszy jest SMF. W najbliższym czasie ma wyjśc totalnie odświeżona wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor-90 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 No właśnie, ja chcę na razie darmowe forum, bo skąd mam wiedzieć czy moje forum wypali? Na razie mam zamiar kupić płatny hosting a trochę później domenę. Czytałem na wielu forach o MyBB i dużo pozytywnych opini było, dlatego się zdecydowałem właśnie na MyBB. Do tego mi się jeszcze spodobało. Więc zostaje przy darmowym MyBB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Jedna rada zrezygnuj z założenia takiego forum - szkoda kasy i zachodu ! Mówię tak bo wiem coś o tym ! Sam mam forum komputerowe które świeci pustakami ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 No właśnie, ja chcę na razie darmowe forum, bo skąd mam wiedzieć czy moje forum wypali?Wyrocznia mówi, że nie wypali... Jedna rada zrezygnuj z założenia takiego forum - szkoda kasy i zachodu ! Mówię tak bo wiem coś o tym ! Sam mam forum komputerowe które świeci pustakami ! hura, jeden nawrócony! Nasza praca* nie poszła na marne :) * polewanie zimną wodą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...