gregor666 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Pytanie jak w temacie, połączone szeregowo z nawiewem z jednej strony. Juz prawie byłem pewny że BWU ale Szakowy generator wydajnosci chlodnic namieszał mi w głowie. A moze Black Ice GT Stealth LITE 360 X2 ??? Edytowane 3 Maja 2008 przez gregor666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Eee... A po co ci 2 chłodnice 3x120 mm? Do Quada i 1 karty BWU 123 wystarczy z zapasem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 No właśnie z tym zapasem obawiam sie może być marnie, teraz mam prawie jedna "trójkę"(czyli BWA122+BWU121) i da sie je troche zagotować. Spodziewam sie sporego spadku temperatur po zastąpieniu obecnej konfiguracji dwoma chłodnicami połączonymi szeregowo. Teraz tylko które brać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 IMO 2xBWA wystarczy. Do BWU musiałbyś mieć jakieś szybkoobrotowe wentylki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Wg testów Alphacoola takiego jak BWU juz 800 obrotow wystarcza zeby pobic cos pokroju BWA. Różnica w cenie nieduża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 http://shackit.pl/charts/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 http://shackit.pl/charts/ Tak ten własnie generator namieszał mi najbardziej bo wynika z niego ze BWU ma gorsza delte od BWA przy 12V. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 obecna wersja (v3) ma niby jeszcze rzadziej ułożone finy więc nie wiadomo czy bwu nie były by lepsze, lecz jak nie chcesz ryzykowac to wybierz bwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Sprzedaj wszystkie chłodnice i kup Thermochilla ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Wlasnie dopiero kupuje jekies chlodnice ale thermochill odpada, pomijajac cene to straszny grubas jest i nie ma go gdzie wepchnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) dach tył..... tyle ładnych projektów z TC jest .... :P Edytowane 9 Maja 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Wiem, widziałem ale nie w mojej budzie wiec chyba sprawdze jak dwie BWA beda sie sprawowac, a jak sie pojawi hajs to moze kiedyś bedzie i termoczil z nową obudowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 no dobra chcesz 2 x b123 i mówisz że nie masz miejsca na tc :D gdzie masz zamiar wsadzić 2x potrójną chłodnice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Hehe, na prawej sciance bocznej sa na tyle lekkie zeby mozna je przytwierdzic na 4 dystansach z Scythe HDD Stabilizer'a i na tyle nie odstaja zeby rzucać sie w oczy z jednostronnym nawiewem. Do tego wydaje mi sie ze beda mialy dosc spora powierzchnie oddawania ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...