piotrek255 Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Witam ten mam upatrzony-> http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Mon...pelny,id,48087/ Potrzebuje opinii bo zakup jest dosyć przyszłościowy :unsure: PS: czy wogole warto placic te około 500zł wiecej za matryce PVA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Witam ten mam upatrzony-> http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Mon...pelny,id,48087/ Potrzebuje opinii bo zakup jest dosyć przyszłościowy :unsure: PS: czy wogole warto placic te około 500zł wiecej za matryce PVA? do PVA na pewno warto dopłacić ale czy ten akurat model: http://ksw-funcard.civ.pl/test_monitora_/test.htm http://forum.purepc.pl/temat/Monitory/57/J...e-w241d/254824/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek255 Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) omg... :blink: więc co jest dobrego w tej cenie na PVA? skoro warto do tej matrycy dopłacic PS: szczerze mowiąc to zgłupiałem... wygląda na to że niema czegos takiego jak dobry 22 calowy monitor na PVA do 2000, każdy ma jakies wady. a ja musze jakis kupic w przyszłym tygodniu... nie chciałbym pozniej żalować zakupu... Edytowane 3 Maja 2008 przez piotrek255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) omg... :blink: więc co jest dobrego w tej cenie na PVA? skoro warto do tej matrycy dopłacic PS: szczerze mowiąc to zgłupiałem... wygląda na to że niema czegos takiego jak dobry 22 calowy monitor na PVA do 2000, każdy ma jakies wady. a ja musze jakis kupic w przyszłym tygodniu... nie chciałbym pozniej żalować zakupu... ja bym wziął Benq-a w241W (tylko żeby produkcja była po jakiejś tam dacie (nie pamiętam dokładnie... czerwiec '07?). No, tylko, że kosztuje najtaniej 2104zł... no i jest na MVA a nie PVA :lol2: Co do Twojego postu z drugiego wątku - albo temu sprzedawcy wydawało się że porównuje PVA z TN, albo jest totalnie ślepy, albo robi Cię w balona ;) (chodzi mi o to, że nie da się (przy przekątnej 24") nie zauważyć znacznej (istotnej) różnicy w kątach widzenia między TN a innego typu matrycami (xVA, IPS)). My Ci nic nie wyczarujemy - sam musisz zobaczyć czy kąty na TNce są dla Ciebie akceptowalne - niektórym wystarczają, niektórym nie (no jeszcze jest różnica w kolorach...) Edytowane 3 Maja 2008 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 omg... :blink: więc co jest dobrego w tej cenie na PVA? skoro warto do tej matrycy dopłacic PS: szczerze mowiąc to zgłupiałem... wygląda na to że niema czegos takiego jak dobry 22 calowy monitor na PVA do 2000, każdy ma jakies wady. a ja musze jakis kupic w przyszłym tygodniu... nie chciałbym pozniej żalować zakupu... TAK, każdy monitor LCD ma jakieś wady, bez względu na cenę :) cięzko kupić dobry 24" PVA za 2000zł, na styk jest fujitsu P24W-3, pamiętaj że dobra 19" PVA (eizo) kosztuje ~1700zł! 22" też słabiutko bo tylko 2 modele inne niz TN w tej cenie na pewno kupisz DOBRĄ TNkę pod warunkiem że pogodzisz się z typowymi ułomnościami tej matrycy jak kąty widzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Jest jeszcze LG na MVA niby za 1800, ale ciagle nigdzie go nie ma... Zauwazylem ze HP LP2465 jest teraz za 1900 w Siriusie. Dalej w 22" tylko Lenovo o ktorym mowa w innym topicu i ktos moze sie skusic na Iolair/Yuraku/inna nazwa tego klona na MVA za 1100, bez input laga i ze slaba czernia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek255 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Szerokie kąty widzenia nie mają dla mnie znaczenia (nawet niewiem w czym pomagaja jesli monitor caly czas mam przed nosem) , chodzi mi tylko o dobre jak na te cene odwzorowanie kolorów, no i zeby oczy sie nie męczyły :blink: to moze juz nie na PVA jakis 22 calowy monitor nie męczący oczu z dobrym odwzorowaniem kolorow, przeznaczony bardziej pod grafike niz granie w gry. i dla porownania jakis 22 calowy na PVA żebym mogł sobie w sklepie porownac na własne oczy. co polecacie? Edytowane 4 Maja 2008 przez piotrek255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) TAK, każdy monitor LCD ma jakieś wady, bez względu na cenę :) cięzko kupić dobry 24" PVA za 2000zł, na styk jest fujitsu P24W-3 Tego Siemensa tez nigdzie nie ma. Juz mi sie znudzilo czekac. Zamawialem w dwoch sklepach i w dwoch oddzwonili ze nie ma. W innych sklepach moze i sa ale cena 2500 up. Jest jeszcze LG na MVA niby za 1800, ale ciagle nigdzie go nie ma... Zauwazylem ze HP LP2465 jest teraz za 1900 w Siriusie. Dalej w 22" tylko Lenovo o ktorym mowa w innym topicu i ktos moze sie skusic na Iolair/Yuraku/inna nazwa tego klona na MVA za 1100, bez input laga i ze slaba czernia. LG tak samo jak widmo w cenie kolo 1800. Za 2 k w sisriusie da sie kupic bo jest. Hp teraz ma dobra cene przy braku innych modeli praktycznie zostaje HP. Acer 26 cali, Benq W (ale z nim jest loteria jesli chodzi o date produkcji) no i Nec. Natomiast podzielam zdanie gmfriend'a NIE ma idealnego LCD... no moze poza Eizo ale z racji ceny on u mnie odpada. Edytowane 4 Maja 2008 przez Eclipse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Szerokie kąty widzenia nie mają dla mnie znaczenia (nawet niewiem w czym pomagaja jesli monitor caly czas mam przed nosem) , chodzi mi tylko o dobre jak na te cene odwzorowanie kolorów, no i zeby oczy sie nie męczyły :blink: to moze juz nie na PVA jakis 22 calowy monitor nie męczący oczu z dobrym odwzorowaniem kolorow, przeznaczony bardziej pod grafike niz granie w gry. i dla porownania jakis 22 calowy na PVA żebym mogł sobie w sklepie porownac na własne oczy. co polecacie? Rzecz w tym ze przy duzej przekatnej patrzac wprost juz rogi moga byc inne :razz: TN pod grafike srednio ci sie nada, bo poprawnie wyswietla tylko 262 tys barw, a dalej jest dithering. 22" PVA sa raptem dwa. Zainteresuj sie Lenovo bo cena sensowna i odpowiada twoim potrzebom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 chodzi mi tylko o dobre jak na te cene odwzorowanie kolorów 22 calowy monitor nie męczący oczu z dobrym odwzorowaniem kolorow, przeznaczony bardziej pod grafike niz granie w gry. jedyne w sumie 'ok' 22" to EIZO S2231WH? cena ~2600zł (S-PVA) jak nie w/w to może wspominany 24" HP LP2465 w cenie od 2000 do 2200zł. często ocenieny jako dobry. (S-PVA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek255 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 gmfriend, z tym siemensem chodziło o http://www.ceneo.pl/836575 ?? Jesli ktos wie jak u tego siemensa z martwością pikseli i generalnie z wadami to bylbym wdzieczny za info. Narazie w czolowce mam własnie tego siemensa, ale cos czuje że na żywo go nigdzie nie zobacze :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 gmfriend, z tym siemensem chodziło o http://www.ceneo.pl/836575 ?? Jesli ktos wie jak u tego siemensa z martwością pikseli i generalnie z wadami to bylbym wdzieczny za info. Narazie w czolowce mam własnie tego siemensa, ale cos czuje że na żywo go nigdzie nie zobacze :unsure:tak to ten, fajny monitor widziałem go na żywo ale chwilowo go nigdzie nie ma, dostawy gdzieś pod koniec maja, gwara na piksle standardowo norma iso tu dokładne parametry w pdfie: http://sp.fujitsu-siemens.com/dmsp/docs/ds...view_p24w-3.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 tak to ten, fajny monitor widziałem go na żywo ale chwilowo go nigdzie nie ma, dostawy gdzieś pod koniec maja, gwara na piksle standardowo norma iso tu dokładne parametry w pdfie: http://sp.fujitsu-siemens.com/dmsp/docs/ds...view_p24w-3.pdf Szkoda ze nigdzie nie ma zadnych recenzji. Wyroznia sie czyms poza ceną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Szkoda ze nigdzie nie ma zadnych recenzji. Wyroznia sie czyms poza ceną? w przeciwieństwie do HP 2465 ma np nowy typ świetlówek 98%, złącze HDMI, "auto" jasność, TCO 06 przy tej cenie / jakości to zdecydowanie lepszy zakup od np gateshita 2485W którego miałem uważam ze wypada też lepiej od LGika 245WP bo szersza regulacja jasności = lepsza czerń minusy to wygląd i dostępność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_bosak Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 ja na twoim miejscu zastanowilbym sie nad monitrami lcd gatewaya (FPD 2185w lub FPD 2485w). Dobre parametry, podzespoły samsunga a niska cena. Naprawdę warto ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 w przeciwieństwie do HP 2465 ma np nowy typ świetlówek 98%, złącze HDMI, "auto" jasność, TCO 06 przy tej cenie / jakości to zdecydowanie lepszy zakup od np gateshita 2485W którego miałem uważam ze wypada też lepiej od LGika 245WP bo szersza regulacja jasności = lepsza czerń minusy to wygląd i dostępność Pozostaje jeszcze kwestia reaktywnosci i input laga. Nie ma problemow z rownomiernoscią podswietlenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek255 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) SAMSUNG SM 2493HM, co o nim myślicie? w piątek wybieram sie do sklepu i chciałbym znać waszą opinie na temat tego monitora. jesli nie warto sobie zawracać nim glowy (a pewnie nie warto), to poczekam na tego siemensa Edytowane 7 Maja 2008 przez piotrek255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Wyroznia sie czyms poza ceną? nie wiem czy te fujitsu z nowej dostawy będą to miały - to by je wyróżniało ;) : http://www.treehugger.com/files/2008/04/ze...onitor-idle.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 SAMSUNG SM 2493HM, co o nim myślicie?Szrot na TN . Jeśli kosztuje 1400 PLN to już wolę Lenovo L220X 22" 1920x1200 S-PVA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 nie wiem czy te fujitsu z nowej dostawy będą to miały - to by je wyróżniało ;) : http://www.treehugger.com/files/2008/04/ze...onitor-idle.php Moze i tak - ale to tylko bajer, priorytetem pozostaje jakosc obrazu :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) 1920x1200 nie jest zbyt duże na 22''? mam upatrzoną [TN] LG L227WT-PF ale coraz częściej słyszę o Lenovo L220x, warto go brać? Edytowane 28 Lipca 2008 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 4rch0n w czwartek ci powiem i jak będę jeszcze miał fujitsu z podpisu to porównam kolorki czerń i podświetlanie, generalnie w cenie do 1300zł nie ma nic poza lenowo 22", widziałem już kilka monitorów na tn i żaden nie przypał mi do gustu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) 1920x1200 nie jest zbyt duże na 22''? mam upatrzoną [TN] LG L227WT-PF ale coraz częściej słyszę o Lenovo L220x, warto go brać? Biorąc pod uwagę że programy są coraz lepiej dopracowane pod wzgl. powiększania elementów (choćby nawet Vista) to z 1920x1200 na 22" nie powinno być problemu, za to dostaniesz ostrzejsze zdjęcia czy obraz w grach z AA. Edytowane 28 Lipca 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) ptys @ W czwartek to i ja go chyba będę miał bo z tego co widzę masz rację xD, no nic może się wstrzymam Edytowane 28 Lipca 2008 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...