Muzyk84 Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Witam, mam problem z wyczyszczeniem procesora, po ostatniej zmianie pasty termoprzewodzącej sporo jej się rozlazło po całym procku (nie tylko po rdzeniu) Czym można dobrze wyczyścić procek, żeby wreszcie był czysty i czym go nie uszkodzić. Czytałem gdzieś, ze można rozpuszczalnikiem czy zmywaczem do paznokci, ale zastanawiam się, czy to nie uszkodzi (stopi) płytki procka. Zastanawiam się teraz, czy to może miec również wpływ na wydajność oddawania temperatury na radiator (mam 100 [mm] pentagrama - aluminiowo miedziany, pasta termoprzewodząca Arctic Silver 5) Temperatura jaka mi się utrzymuje, to około 45-48 stopni, jak wiatrak chodzi na maksymalnych obrotach. W nocy, jak go spowalniam, to temperatura utrzymuje się na poziomie 52 stopni Ile stopni mogę uzyskać przez polerowanie mojego pentagrama? Zastanawiałem się nad zmianą wiatraka i radiatora, ale czy to coś zmieni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 kupujesz zmywacz do paznokci z acetonem (za 1,0-1,50 zł) i czyscisz go patyczkami do uszu nasiąkniętymi zmywaczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...