lores Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) Witajcie. Zakładam temat, ponieważ ciężko u mnie ze znajomością laptopów, a masa przeczytanych FAQ-ów i innych takich nie pomaga, bo nie zgadzają się wymagania :( . Chciałbym możliwie tanio kupić notebooka - 1000 do 1500 zł, niekoniecznie nowego, Allegro jak najbardziej. Powinien: 1. NIE mieć błyszczącej matrycy - interesują mnie matowe, przez co powalająca większość nowych modeli, ale i wszelkich FAQ-ów odpada; 2. być w miarę wydajny, ale nie do gier, a więc: możliwie C2D (nie wiem, czy da radę... poradźcie...) i 1 GB RAM (oczywiście dokupienie oddzielnie nie gryzie, tylko jak w lapkach wygląda kwestia Dual Channel?), grafikę olać; 3. mieć pojemny HDD, ale nie priorytetowo; 4. mieć porządną baterię; 5. mieć inne podstawowe graty jak WiFi; 6. być możliwie solidny, mały i lekki, ale nie priorytetowo. Usilnie proszę Was, drodzy Forumowicze, o poradę. Dosłownie dobija mnie fakt, że wszędzie tylko błyszczące błyski... Już nawet 5620 bym kupił, gdyby tylko nie ta matryca... Czytałem FAQ-i na forum i nie tylko, a myślałem o D600 i T40/41, ale sam nie wiem... Dzięki z góry! Pzdr Edytowane 3 Maja 2008 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) No chyba tylko D600 i seria T40/1 spełnia te wymagania w tej cenie. Niestety nie liczyłbym na super stan baterii. No i to C2D mówi papa. Laptopy spełniające w miarę te wymagania zaczynają się od 2-2,2k PLN i wieeeeęcej. Gdyby nie matryca, to warto było by zainteresować się tym http://www.softon.pl/product_info.php?info...;ref=skapiec.pl Edytowane 3 Maja 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Ech, no właśnie... Gdyby nie ta matryca... Niesamowicie mnie to irytuje, że taki jest koszt kupienia matowego, podczas gdy dwa razy wydajniejsze z błyszczącą kosztują tyle samo... Jeśli D600 i T40/41, to którego najlepiej? T41? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) Jeżeli ma być supertani i wydajny to np: Medion, nie wiem jak z jakością wykonania, ale C2d sie w budżecie zmieści ;). Edytowane 3 Maja 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Jednak noname'y, które mają C2D i wytrwają tydzień mz. odpadają... A C2D nie jest aż takim priorytetem. Czy T40/T41 mają właściwie wbudowaną antenę WiFi w obudowę matrycy (tak BTW :D)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) Czy w ogóle spotykane są VBI Compale z matowymi matrycami? Bo tak na nie patrzę i patrzę... I za trochę ponad 1,5k porządny C2D, 2 GB RAM, 160 GB HDD, GF8600 i dobra jakość... Tylko wszędzie błyszcząca matryca :/ ;( . EDIT: Co powiedzielibyście o np. takim http://allegro.pl/item356717966_hp_nx7400_...0gb_dvd_rw.html ? Edytowane 3 Maja 2008 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Wszystko ładnie pięknie, tylko ja bym się bał kupić go z lombardu. Praktycznie brak jakiejkolwiek gwarancji. Do tego nie ma real foto. Ciekaw jestem w jakim jest stanie. ;) Do tego mam gigantycznego pecha do dostawania w ręce awaryjnych sprzętów. Osobiście nie kupiłbym laptopa bez gwarancji. No chyba, że od kogoś znajomego i wiedziałbym, że wszystko z nim jest si. P.S. Może jestem monotematyczny, ale moim zdaniem najlepiej wyposażonym produktem w tej cenie jest Acer. np. taki 5620 z T2330 / 120GB / 512RAM - tu by trzeba dokupić, no ale to już nie jest tragedia. Można go dostać za jakieś 1450zł. No i mamy gwarancję. Edytowane 4 Maja 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Tak, tylko jedno "ale": matryca glare :( . A HP dałem tylko jako przykład ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Mi tam w zasadzie rybka jaka. Nie bawię się grafiką, a do innych zastosowań moim zdaniem glare jest akceptowalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Cóż, ja owszem, a poza tym wzrok i zmęczenie ;) . Na razie temat zawieszony, czekam na jakąś ciekawą ofertę; dzięki za porady :) . http://allegro.pl/item355024348_dell_latit...024mb_bcm_.html :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Jak poszedł za te 1200zł to istotnie peszek niezły ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Właśnie na coś takiego czekam, tylko 1k i lepszy :D:D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) U mnie decyzja zapadła. The winner is : Acer Extensa 5620Z - T2330 / 15,4 / X3100 / 512 ram / 120GB / DVDSM / LINUX. Z tym, że z miejsca dokupuje 1GB ram i będzie 1,5GB. Wyniesie mnie to niecałe 1500zł razem z wysyłką. Dokładnie 1498.20 ;) Edytowane 4 Maja 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 A jak w notebookach jest z dual channel? Nie należy mieć w miarę możliwości dwóch modułów RAM o takiej samej wielkości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Nie wiem dokładnie jak to jest z dualem w lapach, ale mam w kilku w pracy 512+1GB i jest wszystko si. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Chciałem właśnie polecić D620 ze stanów. Za 1.5 zmieścisz się z transportem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Za nowego? Wkluczając wszystkie dodatkowe koszty jak cła, zamiana waluty itd.? :| Brzmi dość niewiarygodnie :D . Edytowane 5 Maja 2008 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...