Skocz do zawartości
lores

Laptop 1,0 - 1,5k Matowy I W Miarę Ok...

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Zakładam temat, ponieważ ciężko u mnie ze znajomością laptopów, a masa przeczytanych FAQ-ów i innych takich nie pomaga, bo nie zgadzają się wymagania :( .

Chciałbym możliwie tanio kupić notebooka - 1000 do 1500 zł, niekoniecznie nowego, Allegro jak najbardziej.

Powinien:

1. NIE mieć błyszczącej matrycy - interesują mnie matowe, przez co powalająca większość nowych modeli, ale i wszelkich FAQ-ów odpada;

2. być w miarę wydajny, ale nie do gier, a więc: możliwie C2D (nie wiem, czy da radę... poradźcie...) i 1 GB RAM (oczywiście dokupienie oddzielnie nie gryzie, tylko jak w lapkach wygląda kwestia Dual Channel?), grafikę olać;

3. mieć pojemny HDD, ale nie priorytetowo;

4. mieć porządną baterię;

5. mieć inne podstawowe graty jak WiFi;

6. być możliwie solidny, mały i lekki, ale nie priorytetowo.

Usilnie proszę Was, drodzy Forumowicze, o poradę. Dosłownie dobija mnie fakt, że wszędzie tylko błyszczące błyski... Już nawet 5620 bym kupił, gdyby tylko nie ta matryca...

Czytałem FAQ-i na forum i nie tylko, a myślałem o D600 i T40/41, ale sam nie wiem...

Dzięki z góry!

Pzdr

Edytowane przez lores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba tylko D600 i seria T40/1 spełnia te wymagania w tej cenie. Niestety nie liczyłbym na super stan baterii. No i to C2D mówi papa.

Laptopy spełniające w miarę te wymagania zaczynają się od 2-2,2k PLN i wieeeeęcej.

Gdyby nie matryca, to warto było by zainteresować się tym http://www.softon.pl/product_info.php?info...;ref=skapiec.pl

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, no właśnie... Gdyby nie ta matryca... Niesamowicie mnie to irytuje, że taki jest koszt kupienia matowego, podczas gdy dwa razy wydajniejsze z błyszczącą kosztują tyle samo...

Jeśli D600 i T40/41, to którego najlepiej? T41? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w ogóle spotykane są VBI Compale z matowymi matrycami? Bo tak na nie patrzę i patrzę... I za trochę ponad 1,5k porządny C2D, 2 GB RAM, 160 GB HDD, GF8600 i dobra jakość... Tylko wszędzie błyszcząca matryca :/ ;( .

EDIT: Co powiedzielibyście o np. takim http://allegro.pl/item356717966_hp_nx7400_...0gb_dvd_rw.html ?

Edytowane przez lores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ładnie pięknie, tylko ja bym się bał kupić go z lombardu. Praktycznie brak jakiejkolwiek gwarancji. Do tego nie ma real foto. Ciekaw jestem w jakim jest stanie. ;) Do tego mam gigantycznego pecha do dostawania w ręce awaryjnych sprzętów. Osobiście nie kupiłbym laptopa bez gwarancji. No chyba, że od kogoś znajomego i wiedziałbym, że wszystko z nim jest si.

P.S. Może jestem monotematyczny, ale moim zdaniem najlepiej wyposażonym produktem w tej cenie jest Acer. np. taki 5620 z T2330 / 120GB / 512RAM - tu by trzeba dokupić, no ale to już nie jest tragedia. Można go dostać za jakieś 1450zł. No i mamy gwarancję.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie decyzja zapadła.

The winner is : Acer Extensa 5620Z - T2330 / 15,4 / X3100 / 512 ram / 120GB / DVDSM / LINUX.

Z tym, że z miejsca dokupuje 1GB ram i będzie 1,5GB.

Wyniesie mnie to niecałe 1500zł razem z wysyłką. Dokładnie 1498.20 ;)

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi