erosito Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Witam. Bawicie się swoimi zasilaczami i mam pytanie - zmieniam zasilacz chiefa na cos mocniejszego tj. 700-800w, jak sprawuje sie tagan bz z odpinanymi kablami, moze jest cos bardziej cichego - lepszego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Ja byl radzil BeQuiet DarkPower PRO P7. Super cichy zasilacz, nieslyszalny i naprawde stabilnie trzyma nap. Troche drozszy od Tagana ale wedlug mnie warto. W tym momencie chyba max 650w sa dostepne, ale moglo sie cos zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 ok, dzieki sredeczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 corsair 1000 W http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...0W_ATX_PFC.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Powiem szczerze, że myślałem włąśnie nad corsair, ale 750W - tylko gdzieś wyczytałęm ,że skubany się bardzo grzeje w okolicach 60'C. Nie wiem czy to prawda, bo jeśli tak to chusteczkowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Może od razu spawarka , bo po co się rozdrabniać. Co ci da zmiana na mocniejszy zasilacz skoro ten który posiadasz nie jest obciążony nawet w 50%. Lepiej zrobić fanswapa. Edytowane 4 Maja 2008 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 zasilacz już sprzedany, więc nie ma o czym mówić. Kupię sobie coś na przyszłość, biorąc pod uwagę pdkręcanie i ciszę zasilacza - tylko tyle. Benito - sam masz 700W - więc dlaczego mówisz "spawarkę" ? Też widocznie lubisz mieć więcej niż mniej, zasilacz może być wtedy wykorzystywany nawet w 30%, a co za tym idzie mniej się grzeje - dobrze rozumuję ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melonik_02 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 zasilacz już sprzedany, więc nie ma o czym mówić. Kupię sobie coś na przyszłość, biorąc pod uwagę pdkręcanie i ciszę zasilacza - tylko tyle. Benito - sam masz 700W - więc dlaczego mówisz "spawarkę" ? Też widocznie lubisz mieć więcej niż mniej, zasilacz może być wtedy wykorzystywany nawet w 30%, a co za tym idzie mniej się grzeje - dobrze rozumuję ?? Zasilacz ma najwyższą sprawność pod określonym obciążeniem i tak w temacie o pamieciach crucial forumowicz nie mógł sobie uzmysłowić że jego zasiłka za 700pln może mieć wpływ na pamiątki a tak właśnie było :rolleyes: Ja mam topowera 450 zresztą na gware idzie ale chodzi o moc której i tak nie wykorzystałem kręcąc ostro sprzęt więc 1000W sobie daruj oczywiście imho :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Zasilacz ma najwyższą sprawność pod określonym obciążeniem i tak w temacie o pamieciach crucial forumowicz nie mógł sobie uzmysłowić że jego zasiłka za 700pln może mieć wpływ na pamiątki a tak właśnie było :rolleyes: Ja mam topowera 450 zresztą na gware idzie ale chodzi o moc której i tak nie wykorzystałem kręcąc ostro sprzęt więc 1000W sobie daruj oczywiście imho :lol2: a co ma sprawność z @ pamięci ? raczej stabilność a to już inna sprawa. Co do Tagan serii BZ to koniecznie trzeba zwrócić uwagę na rodzaj zastosowanego wentylatora (ciche lub głosne). Jakoś Tagan nie może się zdecydować na ciche wentyle. Co do rozum0owania, że mocniejszy zasilacz a mniej obciążony lepszy to tak jak z jazdą wyścigowym samochodem po mieście Edytowane 4 Maja 2008 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Ja tego zasilacza nie kupiłem tylko dostałem. Sam bym takiego nie kupił. Wymieniłem tylko dlatego że ten się mniej grzeje niż mój poprzedni topower P6 520W. A do mojego kompa to nowy zasilacz 350W by wystarczył bo jest tylko kręcony procek a grafy nie ruszam bo i po co jeśli praktycznie nie gram. Skoro jużsprzedałeś chiefa to kup sobie coś w okolicach 500W i bedzie cicho, ja osobiście mam raczej uprzedzenia do seasoniców i corsairów, ale to już zupełnie inna historia. Ososbiście mogę ci polecić BQ P7 450W, wystarczy do wszystkiego jeśli nie sprzęgniesz quada trzech grafik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 no włąśnie u mnie jest różnie - średnio co pół roku coś zmieniam (akurat mam taką możliwość bez ponoszenia większych kosztów) i quad lub 8200 w OC napewno niebawem sie pojawi, a sli też jest bardzo możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 to kup sobie wersje 550 Watt Bq P7 ten starczy do quada i SLI. Skladalem kompa kumplowi na wersji 450Watt i bardzo przypadl mi do gustu ten zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 prawda :) bqt poradzi sobie z łatwością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 zamowilem bqt 650w - jutro sprawdzian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...