Skocz do zawartości
Cinkos

Brak Internetu Nie Z Winy Dostawcy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój dostawca to sieć kablowa. Od wczoraj nie mogę nic zrobić. Po podłączeniu kabla pokazuje, że połaczenie sieciowe jest włączone, ale nie mogę się zalogować na gg (czasami zmieni się kolor słoneczka, ale lista zostaje dalej taka jak na niedostępnym), strony też się nie wczytują. Sprawdziłem kilkoma programami *ware oraz hijackiem. Wyczyściłem go już z podejrzanych wpisów, ale dołączam loga:

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "hijack log"
Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 00:31:51, on 2008-05-04

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16608)

Running processes:

D:\WINDOWS\System32\smss.exe

D:\WINDOWS\system32\csrss.exe

D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

D:\WINDOWS\system32\services.exe

D:\WINDOWS\system32\lsass.exe

D:\WINDOWS\system32\svchost.exe

D:\WINDOWS\System32\svchost.exe

D:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe

D:\WINDOWS\Explorer.EXE

D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

D:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\jusched.exe

D:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE

D:\Program Files\Winamp\winampa.exe

D:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

D:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

D:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe

D:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe

D:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

D:\WINDOWS\System32\alg.exe

D:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

D:\Program Files\Spyware Doctor\pctsAuxs.exe

D:\Program Files\Spyware Doctor\pctsSvc.exe

D:\Program Files\Spyware Doctor\pctsTray.exe

D:\Program Files\Windows Defender\MsMpEng.exe

D:\Program Files\Windows Defender\MSASCui.exe

D:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe

D:\Program Files\Windows Defender\MpCmdRun.exe

D:\Program Files\Windows Defender\MpCmdRun.exe

D:\Documents and Settings\Marcin\Pulpit\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O4 - HKLM\..\Run: [sunJavaUpdateSched] D:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\jusched.exe

O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] D:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck.exe

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "D:\Program Files\Winamp\winampa.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [iSTray] "D:\Program Files\Spyware Doctor\pctsTray.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [Windows Defender] "D:\Program Files\Windows Defender\MSASCui.exe" -hide

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] D:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O4 - HKCU\..\Run: [bgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "D:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "D:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe" -autorun

O4 - Global Startup: BlueSoleil.lnk = D:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BlueSoleil.exe

O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://D:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000

O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - D:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O16 - DPF: {67A5F8DC-1A4B-4D66-9F24-A704AD929EEE} (System Requirements Lab) - http://www.nvidia.com/content/DriverDownlo.../sysreqlab2.cab

O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/shoc...ash/swflash.cab

O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft - D:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe

O23 - Service: BlueSoleil Hid Service - Unknown owner - D:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BTNtService.exe

O23 - Service: NBService - Nero AG - D:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - D:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: PC Tools Auxiliary Service (sdAuxService) - PC Tools - D:\Program Files\Spyware Doctor\pctsAuxs.exe

O23 - Service: PC Tools Security Service (sdCoreService) - PC Tools - D:\Program Files\Spyware Doctor\pctsSvc.exe

Edytowane przez Cinkos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym, że masz:

- włączona aktualizacje systemu. które mogły skopać system

- napchane pełno programów, które raczej nic nie pomogą

- używasz IE

To w sumie log wygląda na czysty.

Wywal to całe oprogramowanie bo właśnie ono może powodować problem z połączeniem się z siecią. Jeśli masz płytę na NForce, to sprawdź czy firewall nvidia jest wyłączony. Zrób log z combofix i wklej go gdzieś, ale nie do spoilera na forum, bo może być za długi i spoiler go nie obsłuży. Są programy do pakowania i jest sendspace.com, poza tym wklej.org itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te programy zainstalowałem dopiero po fakcie, także to nie one :)

Używam opere, a pokazało IE może dlatego, że akurat wtedy sprawdzałem czy na IE też nie chodzi.

A sprawa zmieniła się tak, że dziś odpalam komputer i wszystkie problemy jak ręką odjął. Nie mam pojęcia dlaczego, zwłaszcza że nic nie zmieniałem. Dzięki za pomoc ULLISSES i życze miłej niedzieli :P

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi