Shur Tugal Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Witam wszystkich :) Posiadam procesor Core2Quad Q6600 2.4GHz i chce go chłodzic woda (przy kręceniu nie przyjemne temp.). Mam wiec pytanie czy THERMALTAKE BIGWATER 745 sie na cos nada :?: Jesli nie to prosze o porady co kupic, jakie czesci (wszystko co potrzebne od A do Z) zeby do siebie wszystko pasowało. Sam sie na tym nie znam i bedzie to mój pierwszy zestaw ale tego nie trudno sie domyslić. A moze polecicie jakies tradycyjne, wydajne chłodzenie powietrzem :?: Przewidziane fundusze to ok. 350 - max 400 zł. W przyszłosci chciał bym dołozyc blok na GF 8800 GTS. Przepraszam jesli powielam jakis temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 http://forum.purepc.pl/temat/Co-kupic-chlo...a-400zl/262837/ wystarczy poszukać temat można zamknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shur Tugal Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 a co z THERMALTAKE BIGWATER 745 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 a co z THERMALTAKE BIGWATER 745 :?:Nieopłacalny gniot... Zestaw od Realitynet (F3D, Coolriver, Cooltek 2x120mm) będzie o wiele lepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 IMO nie kupuj gotowców bo po 1 primo są mało wydajne a po 2 primo są drogie i nie masz satysfakcji że sam złożyłeś wszystko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shur Tugal Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Troche pogrzebałem i wymysliłem takie cos: Blok CPU: MNP Prison Pro V3 CPU SM8/10 LINK Pompka: Black Water Silent Pump 12V LINK + 2x złączki: Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/8" - prosta LINK Płyn: Thermaltake Płyn UV Sensitive 500ml LINK Węże: 3x Black Water wąż 8x10mm Przezroczysty LINK Rezerwuar: zrobiony z węża i trujnkika: LINK Chłodnica: Wyprawa na złom i jakąs nagrzewnice wezme. Prosze jednak o podpowiedzi jaką najlepiej wybrac. Prosze tez napsiac czy ma to jakis sens i jakie ewentualne poprawki wprowadzic. Ograniczaja mnie bardoz koszty. Edytowane 4 Maja 2008 przez Shur Tugal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Wąż kupa (lepiej innovatek) Płyn kupa (wystarczy borygo) Edit Złaczki do pompy niepotrzebne, wystarczy wąż nasunac na wyloty pompki i zacisnąc opaską. Przy pompce BW/CR trójnik niepotrzebny, wszystko zalatwia rezerwuarek wbudowany. Edytowane 4 Maja 2008 przez gregor666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Wziąłeś wąż który jest sztywny i sobie nie poradzisz ^^ Kolega wyżej mówi bardzo dobrze więc wlej do układu borygo z demineralką i będzie hulało ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shur Tugal Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) A wiec poprawki (weże i blok na CPU): Blok CPU: Frost 3 Duo LINK Pompka: Black Water Silent Pump 12V LINK + 2x złączki: Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/8" - prosta LINK Węże: [2-3 metry] Innovatek wąż 7,5 x 9,5mm Przezroczysty LINK Rezerwuar: zrobiony z węża i trujnkika: LINK Płyn: Borygo LINKA BRAK:) Chłodnica: Wyprawa na złom i jakąs nagrzewnice wezme. Prosze jednak o podpowiedzi jaką najlepiej wybrac. Pytania: - Czy do płynu borygo musze cos dolać żeby zapobiec korozji i namarzaniu się glonów :?: - Ile weża bedzie mi potrzebne :?: dwa metry starczą czy moze trzy :?: - Jaką chłodnice polecacie :?: od łady styknie :?: czy moze ktos poleca cos innego :?: Edytowane 5 Maja 2008 przez Shur Tugal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 A wiec poprawki (weże i blok na CPU): Pytania: - Czy do płynu borygo musze cos dolać żeby zapobiec korozji i namarzaniu się glonów :?: - Ile weża bedzie mi potrzebne :?: dwa metry starczą czy moze trzy :?: - Jaką chłodnice polecacie :?: od łady styknie :?: czy moze ktos poleca cos innego :?: Muszę stwierdzić iż nie czytałeś poradnika kszonka. Wpierw zapraszam tutaj a póżniej wróć i możemy prowadzić jakąś sensowną dyskusje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Hehe raczej żaden glon nie zakwitnie w Borygo. Węża styknie 2 metry Tak jak pisałem wcześniej nie szkoda Ci kasy na trójnik i złączki do pompki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shur Tugal Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Zgoda. Na pierwsze pytanie znalazłem odpowiedz. Na trzecie tez, ale chciał bym poznac opinie osób które uzywaja nagrzewnic samochodowych i jak oceniają ich wydajnosc. Ale co do długosci potrzebnego weża nie znalazłem nic. EDIT: Dzieki :) Wezme 2 metry i chyba obejdzie sie bez zlaczek i trujnika :) Edytowane 5 Maja 2008 przez Shur Tugal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...