borsuczy_król Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 (edytowane) Mam, a raczej miałem trochę sprzeczne uczucia co do HIM, muzyka ok ale image to jakaś tragedia (love metal o ile pamiętam, lol, pentagram połączony z sercem). Dalej taki jest? No ale, tak czy inaczej, Venus Doom to świetna płyta. HIM - Cyanide Sun A tu coś, hmm, alternatywnego. :lol: Mike Patton i jego eksperymenty (chociaż nie wiem czy to akurat nie jest jakiś cover): Fantomas - Night Goat Pamiętamy Flapjack, prawda: Edytowane 13 Czerwca 2009 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Mam, a raczej miałem trochę sprzeczne uczucia co do HIM, muzyka ok ale image to jakaś tragedia (love metal o ile pamiętam, lol, pentagram połączony z sercem). Dalej taki jest? No ale, tak czy inaczej, Venus Doom to świetna płyta. HIM - Cyanide Sun Widzę że mamy identyczne zapatrzenie na image HiMa. Mnie w ogóle nie wzrusza ta cała ich otoczka. Ale tak jak napisałeś, muzykę mają bardzo ciekawą - a Venus Doom to faktycznie dobra płytka :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Electric Light Orchestra - Here Is The News Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 PS. Ma ktoś tutaj konto na lastfm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 (edytowane) Solarstone - Seven Cities (Orchestral Version) i Edytowane 18 Czerwca 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Annie - Heartbeat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Ostatnia płyta Coldplay jest naprawdę piękna. . Coldplay - Lost. Edytowane 20 Czerwca 2009 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 przepiekne... :wub: jak z reszta wiekszosc kawalkow tej grupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Conjure One, jak i P.O.E. (wokalistkę) wymieniłem w tym temacie i widzę, że się podoba. :) Rhys Fulbera to nie tylko CO, ale i Delerium. Wcześniejsze płyty są, jakby to napisać, lekko psychodeliczne, ale nowsze w łagodniejszych klimatach. Posłuchaj Carson np tego -> . Dorzucę, moje kochane Deep Forest (szkoda, że rozeszły się drogi Erica Mouqueta i Michela Sancheza, ale warto było czekać 6 lat na reaktywację, nawet w 1 osobowym składzie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Conjure One, jak i P.O.E. (wokalistkę) wymieniłem w tym temacie i widzę, że się podoba. :) Rhys Fulbera to nie tylko CO, ale i Delerium. Wcześniejsze płyty są, jakby to napisać, lekko psychodeliczne, ale nowsze w łagodniejszych klimatach. Posłuchaj Carson np tego -> . Dorzucę, moje kochane Deep Forest (szkoda, że rozeszły się drogi Erica Mouqueta i Michela Sancheza, ale warto było czekać 6 lat na reaktywację, nawet w 1 osobowym składzie). Wszystkie albumy Delerium znam na pamiec ;) Jak lubisz Delerium to posluchaj sobie Balligomingo, Sigur Rós albo Sleepthief, genialna muze graja. Ewentualnie Ryan Farish, tworzy przepiekny new age. Wszystkie jego albumu sa swietne. Edytowane 22 Czerwca 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Elvis Presley - Rubberneckin' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Wszystkie albumy Delerium znam na pamiec ;) Jak lubisz Delerium to posluchaj sobie Balligomingo, Sigur Rós albo Sleepthief, genialna muze graja. Ewentualnie Ryan Farish, tworzy przepiekny new age. Wszystkie jego albumu sa swietne.Ryan Farish'a znam, ale reszty nie. Dzięki za info, posłucham sobie. Little Boots - Stuck On Repeat (Radio Edit) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Little Boots jest bardzo dobre - już proponowałem inne utwory w tym temacie. @ mortex Masz może konto na Last.fm? Bywa, że sypiesz kawałkami, które sam chciałbym tutaj pokazać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Sypię kawałkami, bo muzyka to moja miłość i słucham tego co mi się podoba, niezależnie od gatunku. Nawet oryg. CD (476 szt.) zajmują tyle miejsca, że zaczyna go brakować (i ostatnio kasy B-)) na następne. Last.fm używam tylko do wyszukiwania podobnych wykonawców. Jedyny podobny serwis na którym jestem zarejestrowany to Jamendo.com. P.S. Co do "Little Boots", to dzięki za wcześniejsze polecenie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 @ mortex A jaki jest Twój login na Last.fm? Hard-Fi - Better Do Better Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Nie mam konta na Last.fm. Nancy Sinatra - You only live twice Louis Armstrong - We Have All the Time in the World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Icon of Coil - Sleep:Less Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) Wszystkie albumy Delerium znam na pamiec ;) Jak lubisz Delerium to posluchaj sobie Balligomingo, Sigur Rós albo Sleepthief, genialna muze graja. Ewentualnie Ryan Farish, tworzy przepiekny new age. Wszystkie jego albumu sa swietne. Sigur Ros :rolleyes: ostatnia płyta jest naprawdę fajna szczególnie "Gobbledigook" i "Inní mér syngur vitleysingur" ... ogólnie isladzka muzyka nie jest typu "łatwa lekka i przyjemna" ale ich lubię i jeszcze jeden zespół tylko nazwy niepamiętam ale kopia sigura. Natomiast Bjork jest już dla mnie czasem zbyt "ambitna" :razz: A tu polskie ludowe techno ;) : - szkoda że taka jakość Tylko naprawdę warto posłuchać w dobrej jakości Edytowane 25 Czerwca 2009 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 KRÓL NIE ŻYJE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) Na obecną chwilę trudno mi w to uwierzyć, jestem w lekkim szoku. :-| Jako dzieciak 5-6lat słuchałem praktycznie tylko MJ, wg mnie jego muzyka jest tak genialna że mimo upływu czasu dziś dalej jest aktualna i nierzadko wzbudza żywe poruszenie na imprezach -nawet na tych typowo "techniawskich" jak czasem pójdzie jakiś mix. Michael Jackson - Beat It Patrząc na obecną pop kulturę mocno wątpię że pojawi się ktoś równie genialny. Edytowane 25 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Oooooo juz sie zaczyna Wczesniej jakos zainteresowanie MJ w tym temacie bylo mniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jedziemy z tym koksem ... Creed - Pity For A Dime - album My Own Prison [1997]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Little Boots - Hearts Collide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Oooooo juz sie zaczyna Wczesniej jakos zainteresowanie MJ w tym temacie bylo mniejsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 (edytowane) Miachael Jackson - Dirty Diana - album Bad (1987). http://www.youtube.com/watch?v=7Hg-IRZk4D0 ps. zajebis*y klip. Ted Nugent - Little Miss Dangerous (1986) - jeden z odcinków serialu Miami Vice (1984-89). http://www.youtube.com/watch?v=7YPst1CMnOI&hl=pl Miażdży ... Edytowane 27 Czerwca 2009 przez Darth Sidious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Michael Jackson - Give In To Me [1992] Dangerous http://www.youtube.com/watch?v=XAe7nRYzzJI&fmt=18 Michael Jackson - Beat It [1982] Thriller http://www.youtube.com/watch?v=ZkGOiS75Lwk&fmt=18 Michael Jackson - Liberian Girl [1987] Bad Michael Jackson - Why You Wanna Trip On Me [1992] Dangerous No i oczywiście... Michael Jackson - Leave Me Alone [1987] Bad Muzyka i tekst genialne Michael Jackson - Heal The World [1992] Dangerous (Warszawa '96 :lol2: i Polskie dzieciaki ;] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Ode mnie: Bob Dylan - Maggies Farm 1965 live http://www.youtube.com/watch?v=EnO2jwvaB5c Bob Dylan - Like a rolling stone Black Sabbath - Paranoid http://www.youtube.com/watch?v=CBWcRMonvWA D.S. 2Bad http://www.youtube.com/watch?v=MrWvVRHxITs Edytowane 28 Czerwca 2009 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Ted Nugent - Little Miss Dangerous (1986) - jeden z odcinków serialu Miami Vice (1984-89). http://www.youtube.com/watch?v=7YPst1CMnOI&hl=pl Miażdży ... Całe Miami Vice miażdży muzycznie. Jan Hammera jako mistrz, plus mnóstwo znanych utworów innych artystów. Parę lat temu udało mi się kupić właśnie taką ścieżkę dźwiękową z Miami Vice. Jak ktoś chce odbyć podróż po muzycznej części Miami Vice, to muszę polecić to co stworzył jeden z użytkowników YouTube, papacito76. Kawał NIESAMOWITEJ roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...