Koziołek Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Nie bardzo rozumiem czemu wy wogóle czepiacie się topu. Nigdzie nie napisałem że jest robiony na frezarkach. Tutaj akurat wiadomo że jest to odlew. Co do miedzianego spodu bardzo dziękuję za cenne uwagi! Recenzja zostanie odpowiednio zaktualizowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Niższe temp na 1 biegu niż na 5? Brzmi jak magia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Niższe temp na 1 biegu niż na 5? Brzmi jak magia... Tez mi sie to wydaje dziwne. Skoro w tym tescie twierdzą ze d-tek v2 ma lepszy przepływ to powinno to wpłynąc na lepsze chłodzenie podczas uzywania szybszego biegu na pompce( oczywiscie nie bedzie to 5st:)) ) Czy ktoś juz zamontował ten bloczek i moze powiedziec o jakims realnym przyroscie a raczej spadku temp. wzgledem wersji v1.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Niższe temp na 1 biegu niż na 5? Brzmi jak magia... Brzmi jak brak IQ. Podpowiedz: zobacz na delte temp. ;) Tez mi sie to wydaje dziwne. Skoro w tym tescie twierdzą ze d-tek v2 ma lepszy przepływ to powinno to wpłynąc na lepsze chłodzenie podczas uzywania szybszego biegu na pompce( oczywiscie nie bedzie to 5st:)) ) Czy ktoś juz zamontował ten bloczek i moze powiedziec o jakims realnym przyroscie a raczej spadku temp. wzgledem wersji v1.?? Patrz wyzej. Jak temp wody idzie do gory, o temp rdzenia rowniez. A co jest powodem tego? Inne warunki testowe. Dlatego patrz na C/W i delte temp pomiedzy woda i rdzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Brzmi jak brak IQ. Podpowiedz: zobacz na delte temp. ;) Patrz wyzej. Jak temp wody idzie do gory, o temp rdzenia rowniez. A co jest powodem tego? Inne warunki testowe. Dlatego patrz na C/W i delte temp pomiedzy woda i rdzeniem. Magia nie magia, ale dzisiaj stałem sie włascilielem tego bloczka i powiem ze jest ładny:)) Temperatury w ilde spadły o 1st no ale to i tak duzo:) a w stress o 2-3. Mam takie szczescie ze mam mieszkanie chłodne( w tej chwili 20st) wiec w ilde po 1h pracy mam 29 29 27 27. W stress 2x orthos po 30 minutach 49 49 48 49. Na v1 miałem troszke wyzsze tempy. Bloczek ładny montowanie troche gorsze bo jaka kolwiek zmiana CPU czy nawet pasty wiąze sie z demontarzem płyty głownej gdyz backplate jest przykręcany bezpośrednio do bloczka. W kazdym razie jestem zadowolony z zakupu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 W angeli pojawiła się wersja niklowana klataa a nie myślałeś obrócić śrub by łby były na plecach mobo? wtedy na wierzchnią stronę wychodzą tylko pręty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Żaden ze mnie konstruktor, ale jak dla mnie byłoby lepiej, gdyby wylot był inaczej zrobiony. Bo rozumiem, że ta wewnętrzna "śluza" ma powodować, że woda wpływa i wali pieknie w sam środek podstawy i ładnie rozchodzi się równiutko po 4 przekątnych kwadratu. Jak dla mnie za kij się tak nie dzieje, bo mniejszy opór ma jedna dziura ( mianowicie ta, nad którą jest wylot ) i gdyby to zmienić, to by było wydajniej, albo raczej by było tak, jak miało być, bo czy wydajniej, to by testy pokazały. Gdyby właśnie tą jedną w ogóle zapchać, żeby wymusić przepływ na 3 pozostałe otwory, ale wtedy i tak 1 będzie miał trudniej ( dłuższa droga i przeszkoda w postaci wlotu po drodze ) od dwóch pozostałych, kombinować mozna bez końca, najlepiej i najprawidłowiej, jakby było coś w rodzaju jeszcze jednej śluzy umieszczonej także z dużym otworem w centum bloku, tak, żeby każdy z 4 otworów podstawowych spełniał swoje zadanie w pełni. To taka moja sugestia. Gdybym miał jakiegokolwiek fuziona, to bym się jakoś jakimś kawałkiem plexi pobawił tak, żeby to sprawdzić, tak to mogę sobie tylko gdybać, no chyba, że ktoś jakoś rozumnie by zaprzeczył mojemu spostrzeżeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Narysuj która "dziura" ma mniejszy opór bo coś nie rozumiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Którakolwiek z powyższego rysunku znajdująca się przy rogach, która po złożeniu bloku znajdzie się tuż pod otworem na wyjście w topie na zdjęciu poniżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 @Jarek_135 - rozumiem ze miales na mysli ze pompka ssie wode z 1 dziurki troszki lepiej? Moim zdaniem jak by tak na temat mechaniki plynow i ukladow zamknietych poczytac to nie bylo by to takie oczywiste, to ze zaraz pod topem z 3 pozostalych dziur jest dalej do wylotu to tez srednio o tym swiadczy... zwlaszcza przy dyzym przeplywie w ukladzie te dysproporcje powinny sie zmniejszyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 mi tez sie wydaje ze zmiejszenie srednicy wylotowej jeden z dziur (tej przy wyjsciu z bloku) powinno wyrownac cisnienie w samym bloku na pozostalych. Sam mam wersje 1 tego bloku i jakos tam dziala, ale sama dysza do quada wsadzona niewiele daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...