marioking Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Zamierzam nabyc Celerona e1200 i jakas plyte microATX Gigabyte GA-G31M-S2L lub MSI G31M-F(ktora lepiej?). Chodzi by tanio cos zlozyc i na poczatku miec zintegrowana grafike, bo raczej zakup normalnej plyty i nawet najtanszej grafiki wychodzi sporo drozej. Ponoc tego procka grzech nie podkrecic, da sie cos zdzialac z taka plyta glowna? Nie wymagam cudow czy wykorzystania 100% potencjalu, ot by sie tak calkowicie nie marnowalo. Da sie zapuscic tego celka bez problemu na fsb333? Edytowane 4 Maja 2008 przez marioking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Powinno się dać, ponoć gigabyte się nadaje do takich celów - Sector19 o tym wspomina tutaj . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Bierz Gigabyte - zdecydowanie lepiej się nadaje do Oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 JAk juz Koledzy wspomnieli... mam taka płytkę i BARDZO POLECAM... spokojnie sobie puscisz procka na 8x333 i nawet nie będziesz musiał żadnych napiec zmieniać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 JAk juz Koledzy wspomnieli... mam taka płytkę i BARDZO POLECAM... spokojnie sobie puscisz procka na 8x333 i nawet nie będziesz musiał żadnych napiec zmieniać...A czy na tej płycie jest mozliwosc regulacji vcore, vmem itp ? I jakie sa dzielniki pamieci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 jest, to chyba konstrukcyjnie to samo co p31 tyle, że ma dołożoną grafikę :) dzielniki pewnie 2, 2.4, 2.5, 3, 3.33, 4, auto - takie są na p31 więc zakładam, że na g31 też takie będą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) Zamowione, tylko jeszcze tak na szybko. Wie ktos czym sie roznia te celki, bo nie wiem czy dobre wybralem :D A w opisie niedopatrzylem sie zadnych roznic. EDIT: Zdjecia usuniete. Edytowane 11 Maja 2008 przez marioking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zamowione, tylko jeszcze tak na szybko. Wie ktos czym sie roznia te celki, bo nie wiem czy dobre wybralem :D A w opisie niedopatrzylem sie zadnych roznic. troche nic nie widać :P Jeden ma na pusełku dual core a drugi .. nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zamowione, tylko jeszcze tak na szybko. Wie ktos czym sie roznia te celki, bo nie wiem czy dobre wybralem :D A w opisie niedopatrzylem sie zadnych roznic.ten po lewej to jednordzeniowy celeron a ten po prawej dwurdzeniowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 ten po lewej to jednordzeniowy celeron a ten po prawej dwurdzeniowy No faktycznie, po prostu w niektorych sklepach ida po najmniejszej lini oporu i nawet nie chce im sie wlasciwego zdjecia zamescic :) Ulzylo mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 No sprzeci zlozony i jest milo. Nawet w WoW sobie moge spokojnie pograc na zintegrowanej grafie :) Zdziebko irytuje mnie tylko ten cooler, non stop piluje ~2100rpm. Gdzie to mozna zmienic zeby zdziebko sie uspokoil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 W biosie... Q-FAN... Silent...bądź program dołączony na płycie z driverami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 W biosie... Q-FAN... Silent...bądź program dołączony na płycie z driverami... Nie ma u mnie takiej opcji w biosie. Jak popatrzylem po schemacie chipsetu, dopiero opcjonalnie w G33 sie pojawia jakis "Intel Quiet System". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 'CPU smart Fan control' w zakładce 'PC Health Status' masz na enabled czy disabled? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 'CPU smart Fan control' w zakładce 'PC Health Status' masz na enabled czy disabled? To jest wlasnie enabled i wydawalo mi sie ze powinno to wystarczy, a cooler max piluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Jeszcze wlacz w profilach zasilania "minimalne zarzadzanie energia". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Fajna ta plytka GA-G31M-S2L (obecnie po ~130zl) tylko szkoda, ze nie ma hdmi, co polecacie w miare taniego z tym wejsciem i standardem matx ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 mam to mobo i bez problemu na e2140 robi 8x333 u mnie problem memek bo goodramy pro nie robiły 1k więc zamówiłem dominatory 1066 no i czkam je$$# poczta se biwakuje. ZA tą cenę g31 pod taniego proca bardzo się nadaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Właśnie zakupiłem niedawno mobaska od GB(GA-G31M-S2L) razem z Celkiem E1200 i generalnie wrażenia są bardzo pozytywne,z dwoma wyjątkami: -SB i NB strasznie się grzeją,prawie się można oparzyć . -brak dzielnika dla pamięci mniejszego od 2,66 To drugie trochę mnie zdziwiło,gdyż przy FSB 333 pamięci (Patriot Signature) nie wyrabiają. Dodatkowo NB po OC na 300 już się przegrzewa=artefakty na ekranie. Komp ma służyć do oglądania filmów/internetu podłączony do TV LCD, więc nie jest wymagana kosmiczna wydajność , ale trzeba mieć na uwadze wysokie temp i dostępne dzielniki pamięci zawczasu, przed ewentualnym zakupem. Jak zakupię grafikę (HD3450/70) to wtedy powalczę ,na razie max to 2,4Ghz na 1.25V , w użyciu 2,13Ghz przy 1,22V EIST i C1E- ON. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) na dniach będę składał kompa do neta, więc jak polecacie to zanabędę tą płytkę :) g31m-s2l + e1200 + 2gb ramu styknie :) Edytowane 10 Czerwca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) Mam pytanie, posiadam e2140 który 375x8 (3000mhz) robi na 1,325 z biosu czyli realne 1,27v. Czy na tej płycie uda sie uzyskac stabilnie na codzien wartosc 375x8 ? Pamieci jakie posiadam to 2x2GB Kingstony KVR Elpida @1000mhz 2.0v. A moze jest jeszcze jakaś ciekawa konstrukcja z zintegrowanym VGA ? Z góry wielkie dzieki za pomoc. Edytowane 6 Lipca 2008 przez mikan10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Właśnie tech chce złożyć podobnego kompa kuzynce ale ja sobie wybrałem inną płytę Abit I-N73HD, co myślicie o niej dobra będzie? Ta integra intela mnie nie przekonuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 A wracajac do GA-G31M-S2L. Mam zagwostke, bo kupilem nowy zasilacz ktory juz ma 24pinowe atx-owe zasilanie. Do tej pory mialem podpiete 20pinowy plus 4 pinowe oddzielne zasilanie przy CPU. Nie wiem teraz czy podpiac tylko to 24 pinowe, czy tez to dodatkowe zlacze 4 pinowe przy CPU??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Wszystkie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...