Skocz do zawartości
Elos

Zestaw Do Oceny + Jaki Zasilacz I Obudowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Prezentuję poniżej jaki komputer planuję złożyć. Napiszcie mi czy porządny zestaw wybrałem:

Intel Core 2 Duo E8200 2,66

Foxconn P35A-S lub Abit IP35 ( w zależności od dostępności)

GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz

GALAXY GeForce 8800GT 512MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E CoolerMaster HeatPipe

Seagate Barracuda 7200 500GB 32MB ST3500320AS

Komputer będzie docelowo podkręcany. Nie wiem jaki zasilacz wybrać. Czy wystarczy mi 450 W do OC, czy potrzebuję jednak trochę więcej.

Rozważam między Corsair CMPSU-450VXEU lub Corsair CMPSU-520HXEU.

Ponadto jaką obudowę mi proponujecie do 250 zł? W ogóle zastanawiam się czy będzie wielka różnica w jakości między obudową za powiedzmy 130 zł (np. CoolerMaster Elite 330 Black-Silver) a jakąś za 250?

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezentuję poniżej jaki komputer planuję złożyć. Napiszcie mi czy porządny zestaw wybrałem:

Intel Core 2 Duo E8200 2,66

Foxconn P35A-S lub Abit IP35 ( w zależności od dostępności)

GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz

GALAXY GeForce 8800GT 512MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E CoolerMaster HeatPipe

Seagate Barracuda 7200 500GB 32MB ST3500320AS

Komputer będzie docelowo podkręcany. Nie wiem jaki zasilacz wybrać. Czy wystarczy mi 450 W do OC, czy potrzebuję jednak trochę więcej.

Rozważam między Corsair CMPSU-450VXEU lub Corsair CMPSU-520HXEU.

Ponadto jaką obudowę mi proponujecie do 250 zł? W ogóle zastanawiam się czy będzie wielka różnica w jakości między obudową za powiedzmy 130 zł (np. CoolerMaster Elite 330 Black-Silver) a jakąś za 250?

Z góry dziękuję.

Z tych płyt to lepszy Abit, mniej problemów, a co do zasilacza 450W dobry wystarczy, może być modecom MC, lub jakiś cichszy na przykład BeQuite ale za to z ceną się zderzysz.

Obudowa polecam Chiefteca, nie koniecznie tą, ale z dyskami na bok są lepsze, mają nawiew na dyski, mają lepszy obieg powietrza.

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi