award Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Witam! Poszukuje płyty głównej na chipsecie P35 z portami COM i LPT> idealną wydaje mi się Gigabyte GA-P35-DS3 w rev. 1.0 Martwi mnie fakt, że wyszła nowa wersja 2.1 , która nie posiada portów LPT i COM :sad: Na dodatek wyszukałem wersje z oszczędzaniem energii ep35-ds3r ale oczywiście nie ma COMa i LPT :sad: Czy rev. 1.0 jest gorsza od tych nowszych czy mogę brać w ciemno tą pierwszą rewizje? Kolejne pytanie to wybór procesora: -e4500 za 230 zł -e7200 za 380 zł czy e8200 za 430 zł Ostatnim pytaniem jest wybór pamięci RAM KingMax DDR2 2GB 1066 czy Patriot DDR2 Dual Chanel 2GB 800 4-4-4-12 ? i to chyba tyle :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonz@ Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Z płyt głównych możesz rozważyć jeszcze Foxconna P35A-S, który również posiada porty LPT i COM (jeden jest z tyłu wraz z LPT, drugi ma wyprowadzone piny na płycie głównej). Też potrzebowałem płyty z tymi portami i właśnie spośród Foxconna i Gigabyte wziąłem tą pierwszą i póki co jestem zadowolony. Co do procesora jeśli kasa to nie problem to bierz E8200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...