Rastir Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Witajcie co kupili byście do mojego kompa mam w nim Płyta główna: ASUS P5VDC Procek: intel c2d e6300 Pamięć: 1GB 533 Grafika: GF 7600 GT z palita 560/700 Dysk twardy: 400GB Obudowa z zasilaczem coś lipnego więc to na pewno do wymiany bo obudowa micro atx a do niej nic nie wsadze. Nagrywarke DVD mam i czytnik kart pamieci I teraz pytanie co byście kupili do mojego kompa ? Ja osobiście myślałem o wymiania ramu płyty głównej grafiki obudowy i zasilacza NA ABIT IP35-E 255 zł OCZ Platinum Rev.2 DDRII 2GB/800 (2 x 1GB) CL4 (OCZ2P800R22GK) 146 zł Gainward GeForce 8800GTS 512MB DDR3 PCI-E TV/2xDVI 700 zł zasilacz Corsair CMPSU-550VXEU 550W ATX PFC 241 zł Sharkoon Rebel 9 Economy Edition ATX czarna 155 zł Razem 1 497 zł Choć też się zastanawiałem nad wzięciem 8800GT a lepszej płyty głównej na przykład ABIT ip35 albo asus p5k pro, i czy zasilacz taki potrzebny czy może zaoszczędzić na nim te 40 zł i wziść 450 a inną część lepszą ? Jeśli możecie pokażcie coś lepszego do 1500zł Ceny są wzięte z sirius.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Ram na pewno (OCZ będzie ok) Mobo też by sie zdało, dołoż do Abita IP35 (bez "E") Grafika ok ta 8800GTS Zasiłka starczy 450W:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 mobo foxconn p35a-s - cena pomiędzy tymi abitami (w siriusie 291), a wyposażenie lepsze od nich obu. zasilacz 450W wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 I pokręce mojego proca na tym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 I pokręce mojego proca na tym ?Bez problemu. Jednak przy tym pamiętaj o dobrym chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 pokręcisz, chociaż jak dla mnie troche dziwny ten bios.. ale jak poczytasz instrukcję ;) i na forum o tej płycie to problemów nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Oczywiście chłodzenie też mam w planie ale nieco później, jak dozbieram na nie. Choć z tego co słyszałem ten proc całkiem dobrze się kręci, więc jeśli ta płyta główna dobrze mu na to pozwoli. To chciałbym pokręcić go nieco na boxie. Edytowane 5 Maja 2008 przez Rastir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 I mam jeszcze jedno pytanie czy te ramy się coś pokręcą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 zajrzyj do tematów o ramach i do sygnatur ludzi.. 1000MHz to dla nich nie problem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 moze nie był kiedys, teraz wychodzą słabsze egzemplarze <_< lepiej jakies a-data lub muszki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Też bym był za adatami extreme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Lukasz kupowałeś nie dawno że wiesz ze słabsze? Bo kumpel kupował ale z jakieś 2 miechy temu i kręcą sie na 1000Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob3rt Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Te OCZ dobrze sie kreca, tym bardziej na procku od Intela. Tak wiec je polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Lecz jeśli jakieś inne to ceny mniej wiecej takie jak te OCZ, mimo że słyszałem że kręcą się one dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...