Skocz do zawartości
wilczek

Projekt

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec potrzebuje projekt takiego bloczku

Dołączona grafika

chodzi mi o to ze jutro ide do firmy co robi dosc tanio takie rzeczy pokazac im projekt zeby wycenili ile bedzie to kosztowac.

Nie wiem jak zrobic taki projekt, zeby ci kolesie wiedzieli o co chodzi i czegos nie spartaczyli.

Spodobal mi sie ten bloczek z obrazka i mysle ze ma dosc duza wydajnosc, z tego co wiem to jest tez dosc popularny wiec moze ktos jush ma jego projekt i dalby do niego linka

przeczytalem jusz z 20 postow i bloczkach ale nigdzie nie znalazlem czegos co by mnie zadowolilo ;(

moze znacie jakies bardo wydajne bloczki oraz ich dokladne projekty ??

aha i gdyby ktos najlepiej z okolic wroclawia byl zainteresowany takim bloczkiem to mozemy sie zgadac wspolnie dopracowac projekt i dac im do wykonania. W kilka osob wyjdzie taniej

przewiduje ze nie wyniesie to wiecej niz z 60/70 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozmawialem jakis czas temu z morphlingiem bo tez sie chcialem wzorowac na tym bloku, ale stwierdzil ze on ladnie wyglada , ale wydajnosc to lepsza maja te bloki wzorowane na whitewater

moze to nie jest rysunek techniczny, ale prosty schemat i tak od niego wzialem :)

bo bede robil lekko zmodyfikowany blok, ale opierajac sie na podobnej spirali.

schemacik

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra z uwagi na to ze takie cienkie kanaly jest trudniej zrobic i nie ma to az tak wielkiej wydajnosci stawiam na sprawdzona konstrukcje i zrobie bloczek bardzo podobny do maze3 :)

teraz mam tylko kilka pytań. Czy ktos zna dokladne wymiary tego bloku ?? tzn nie chodzi mi o wymiary np. jak glebokie sa te kanaly, jak gruba jest podstawa w najcienszym miejscu, grubosc kanalow

miejsca wlotu i wylotu wody itp.

aha i jeszcze jedno jak zrobic zapinke dla tekiego bloku jesli nie ma sie otworow w mobo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok pokazalem jednemu z pracownikow oba bloczki maze3 i ten powyzej i powiedzial ze oba moga zrobic bez zadnego problemu :)

co do ceny to nie chcial zbytnio strzelac ale mowil ze robocizna to okolo 30 zl :D no a material tez nie jest wyjatkowo drogi

tak wiec teraz znowu mam problem zrobic ten z fotki czy maze3 ??

Whitewatera nie chce robic bo sklada sie z 3 czesci a wolal bym raczej 2 bo jest prostszy :|

a i powiedzcie czy interesowaly by was takie bloczki za okolo 70/80 zl ??

bo jesli wszystko wypali to moglbym zrobic troche wiecej :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak bym robil to raczej pokrywke z miedzi, ale gdybys chcial to moge zrobic ci jedynie dolna czesc a reszte bys sobie dorobil i poskladal.

za jakis tydzien powinienem znac dokladnie koszty, bo teraz nie mam czasu a musze zrobic dokladny projekt to napisze ci na prv jakby to wygladalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok pokazalem jednemu z pracownikow oba bloczki maze3 i ten powyzej i powiedzial ze oba moga zrobic bez zadnego problemu :)

co do ceny to nie chcial zbytnio strzelac ale mowil ze robocizna to okolo 30 zl :D no a material tez nie jest wyjatkowo drogi

tak wiec teraz znowu mam problem zrobic ten z fotki czy maze3 ??

Whitewatera nie chce robic bo sklada sie z 3 czesci a wolal bym raczej 2 bo jest prostszy :| 

a i powiedzcie czy interesowaly by was takie bloczki za okolo 70/80 zl ??

bo jesli wszystko wypali to moglbym zrobic troche wiecej  :mrgreen:

kto ci zrobi taki blok za 60 zeta ??

jak ktos sie zgodzi to mozemy sie gdzies spotkac o obadac taki bloczek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z tego co planuje to wlot i wylot bylby po 10 mm wewn.

no moze za 70 ale to jeszcze musze dokladnie ustalic, bo to ojciec by zalatwial u znajomego :)

spoko za tydzien (moze wczesniej ale mam naprawde mase roboty :( ) jak obadam jak by to wygladalo to sie odezwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi