Skocz do zawartości
slayne

Praktyki studenckie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do odbycia w wakacje praktyki studenckie. Chodze do Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania we Wrocławiu na kierunek systemy i sieci komputerowe i tu pytanie do ludzi z Wrocka - czy ktos moze pracuje w firmie a moze ma firmę, która przyjęłaby mnie na 7 tygodni na stanowisko pomocnika administratora sieci

dokladnie jest to Praktyka kierunkowa

Celem praktyki kierunkowej jest praktyczne poznanie budowy, obsługi i eksploatacji sieci komputerowych. Poznanie topologii sieci oraz urządzeń wchodzących w jej skład. Praktykant powinien wykonywać zadania zawiązane z konserwacją, eksploatacją bądź modernizacją sieci. Może też brać udział w pracach zespołów projektujących sieci. Typowe stanowisko pracy to pomocnik administratora sieci

Po odbyciu praktyki student umie sprecyzować wymagania, jakie ma spełniać sieć komputerowa zakładu, zaplanować jej topologię oraz urządzenia, z których będzie zbudowana. Powinien wiedzieć jak i gdzie te urządzenia powinny być połączone do sieci, rozwiązywać problemy związane z konfiguracją, a także z oprogramowaniem, które może być użyte. Powinien umieć instalować typowe urządzenia sieciowe, a w szczególności stacje robocze użytkowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac przejrzyj oferty firm na ich stronach np era i plus oferuja praktyki w roznych pionach (w tym i technicznym) z tym ze era-bezplatne a w plusie dostaneisz wynagrodzenie zgodne z poedpisana umowa o prace (na 2 miesiace) mozliwe ze cos takiego jest tez w innych firmach :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja studiuje informe... a praktyki mam gdzie ?

w Sądzie !! :D

fajnie jest... a ostatnio ktoś zadzwonił ze jest bomba :) to był dopiero łobaff ;)

szkoda że fałszywy alarm.. miałbym co wnukom opowiadać ;)

a wydawąłoby sie ze informatyk to taki bezpieczny i nudny zawód ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi