slayne Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Mam do odbycia w wakacje praktyki studenckie. Chodze do Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania we Wrocławiu na kierunek systemy i sieci komputerowe i tu pytanie do ludzi z Wrocka - czy ktos moze pracuje w firmie a moze ma firmę, która przyjęłaby mnie na 7 tygodni na stanowisko pomocnika administratora sieci dokladnie jest to Praktyka kierunkowa Celem praktyki kierunkowej jest praktyczne poznanie budowy, obsługi i eksploatacji sieci komputerowych. Poznanie topologii sieci oraz urządzeń wchodzących w jej skład. Praktykant powinien wykonywać zadania zawiązane z konserwacją, eksploatacją bądź modernizacją sieci. Może też brać udział w pracach zespołów projektujących sieci. Typowe stanowisko pracy to pomocnik administratora sieci Po odbyciu praktyki student umie sprecyzować wymagania, jakie ma spełniać sieć komputerowa zakładu, zaplanować jej topologię oraz urządzenia, z których będzie zbudowana. Powinien wiedzieć jak i gdzie te urządzenia powinny być połączone do sieci, rozwiązywać problemy związane z konfiguracją, a także z oprogramowaniem, które może być użyte. Powinien umieć instalować typowe urządzenia sieciowe, a w szczególności stacje robocze użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 jak chcesz moge cie przyjac na takie stanowisko do mnie do akademika ;) za free oczywicie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 szczerze mowiac przejrzyj oferty firm na ich stronach np era i plus oferuja praktyki w roznych pionach (w tym i technicznym) z tym ze era-bezplatne a w plusie dostaneisz wynagrodzenie zgodne z poedpisana umowa o prace (na 2 miesiace) mozliwe ze cos takiego jest tez w innych firmach :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 a ja polecam www.jobpilot.pl i inne tego typu serwisy - tam jest osobna kategoria praktyki i tam szukaj!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 a ja studiuje informe... a praktyki mam gdzie ? w Sądzie !! :D fajnie jest... a ostatnio ktoś zadzwonił ze jest bomba :) to był dopiero łobaff ;) szkoda że fałszywy alarm.. miałbym co wnukom opowiadać ;) a wydawąłoby sie ze informatyk to taki bezpieczny i nudny zawód ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...