Pawcioo Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Witam, Mam takie pytanie: otoz czy okolo 80*C na procesorze graficznym w grach typu Call of Duty 4 czy Assassin's Creed to stanowczo wysoka temperatura po 20 minutach grania? Boje sie co bedzie po dluzszym czasie... Grafy nie podkrecalem, wiec wychodzi na to ze musze kupic nowe lepsze chlodzenie ?? Co radzicie? Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Może poprostu chlodzenie jest zakurzone? Zdemontuj je, wyczyśc, przesmaruj na nowo pastą i potem spradź jakie bedą temperatury. Możesz też przy włączonej grze dotknąc "pleców" karty czy naprawde jest tak gorąca (80* to już parzy w paluchy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Podłączę się do tematu... Mam tę kartę w wersji pro extreme od powercolor 256mb 600/700MHz. Gpu dochodzi do 63*C na full load, co nie jest wysoką temp.... tylo jest problem z sekcją zasilania gdyż ma ona 56*C podczas pisania tego posta. Max dochodzi do 125*C! Wierzę że jest tyle... bo sprawdzając palcem nie wytrzymam dłużej niż ok. 1 sekundy! Co ciekawe na mojej P5B mośki od zasilania grafy, w odróżnieniu od tych od cpu i ramu, również parzą! Dla jasności, moja karta jest oryginalnie bez chłodzenia zasilania... Wg. tego co napisali na stronie arctica, x1950 od niektórych producentów nie potrzebują tam chłodzenia... No dobra... 125*C to nie jest "k***a dawaj mi radiator!" ? No i chciałem. Tylko że tam nie wiadomo co się grzeje. Bo na pewno nie ta partia rezystorów (w innych wersjach przykryta radiatorkiem) która równo oddziela zasilanie od faktycznego gpu. HELP?!?!?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mravel Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Podłączę się do tematu... Mam tę kartę w wersji pro extreme od powercolor 256mb 600/700MHz. Gpu dochodzi do 63*C na full load, co nie jest wysoką temp.... tylo jest problem z sekcją zasilania gdyż ma ona 56*C podczas pisania tego posta. Max dochodzi do 125*C! Wierzę że jest tyle... bo sprawdzając palcem nie wytrzymam dłużej niż ok. 1 sekundy! Co ciekawe na mojej P5B mośki od zasilania grafy, w odróżnieniu od tych od cpu i ramu, również parzą! Dla jasności, moja karta jest oryginalnie bez chłodzenia zasilania... Wg. tego co napisali na stronie arctica, x1950 od niektórych producentów nie potrzebują tam chłodzenia... No dobra... 125*C to nie jest "k***a dawaj mi radiator!" ? No i chciałem. Tylko że tam nie wiadomo co się grzeje. Bo na pewno nie ta partia rezystorów (w innych wersjach przykryta radiatorkiem) która równo oddziela zasilanie od faktycznego gpu. HELP?!?!?! Oj te karty sie grzeja niebotycznie. Ja mam ASUS'a EAX 1950 pro i moj rekord to ponad 100*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) Jako że szczerze wątpię, aby "blaszka" produkcji AC dobrze odprowadzała ciepło z VRM, zrobiłem własny patent. Lenistwo oraz braki w zasobach sprzętowych (m. in. śrubki mniejsze niż normalnie) spowodowały że wygląda to jak wygląda... Ważne że mam teraz max 80*C czyli 45 mniej:) Edytowane 25 Maja 2008 przez kojoT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Posiadam tą kartę od półtora roku. Tak on strasznie się grzeje przy grach ale 80 stopni to już przesada. Nie wiem czy masz wiatraczek z tyłu obudowy bo mi to pomogło i na dzień dzisiejszy x1950PRO u mnie o wiele mniej się "poci" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...