halo?! Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Witam, Rodzinka ma pewien problem, otóż postanowiła sobie kupić głośnika + kartę dźwiękową (Creative Sb Audigy Se Oem), która niestety za Chiny nie chce współpracować z ich starrrrą płytą główną (Biostar P4VTC), zakładałem temat, ale to chyba sprawa tylko do wymiany, teraz zdecydowali, że marzą o nowej płycie głównej, która nie sprawi im problemów. Tu zaczynają się dla mnie schody. Kompa stary (proszę nie krzyczeć "wymiana kompa!") i potrzebuje płyty głównej o takich parametrach: Socket 478, DDR SDRAM 3200 (200 MHz), agp(x8). Znalazłem jedną płytę odpowiadającą AsRock P4i65G Intel 865G. Jednak nie wiem czy byłby to dobry wybór. Druga opcja to płyta główna z PCI-E zamiast AGPx8 i do tego karta graficzna (tania i lepsza od obecnego MSI FX5600XT), ewentualnie z DDRII, bo to tanie, więc nic straconego. Tu jednak nie wiem czy coś porządnego istnieje? Z góry thx za pomoc. Edytowane 6 Maja 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Składaj na nowy sprzęt bo taka zmiana nie ma sensu. Pod s478 nie ma płyt z PCIE. Ten ASRock to taka sobie płyta, nie lepsza od tego Biostara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Ten AsRock moze byc do zastosowan domowych :] Ewentualnie: taki Asus A co do PCI-E + s478 to nie jest to warte, bo kupienie plyty typu Asus P4GD1 bedzie duuuzym problemem, a swoja droga chyba nie bylo plyt s478 i ddr2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Składaj na nowy sprzęt bo taka zmiana nie ma sensu. Pod s478 nie ma płyt z PCIE. Ten ASRock to taka sobie płyta, nie lepsza od tego Biostara. Są płyty S478 a PCIe ... wiem bo miałem :D Asus P4GD1, ASUS P4GPL-X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 i jeszcze takie jedno pytanko :) Typ pamięci DDR SDRAM Szybkość pamięci PC3200 (200 MHz) Czy owa pamięć będzie chodzić pod tą płytę ASRocka ? ( DDR PC-400, DDR PC-333, DDR PC-266) Nie dla mnie sprzęt, więc dokładnie pytam :) bo nie wiem czy dobrze pamiętam DDR PC-400 to, to samo co PC3200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Tak to dokladnie to samo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...