Skocz do zawartości
halo?!

Pomoc W Wyborze Płyty Pod Socket 478

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Rodzinka ma pewien problem, otóż postanowiła sobie kupić głośnika + kartę dźwiękową (Creative Sb Audigy Se Oem), która niestety za Chiny nie chce współpracować z ich starrrrą płytą główną (Biostar P4VTC), zakładałem temat, ale to chyba sprawa tylko do wymiany, teraz zdecydowali, że marzą o nowej płycie głównej, która nie sprawi im problemów.

Tu zaczynają się dla mnie schody. Kompa stary (proszę nie krzyczeć "wymiana kompa!") i potrzebuje płyty głównej o takich parametrach: Socket 478, DDR SDRAM 3200 (200 MHz), agp(x8).

Znalazłem jedną płytę odpowiadającą AsRock P4i65G Intel 865G. Jednak nie wiem czy byłby to dobry wybór.

Druga opcja to płyta główna z PCI-E zamiast AGPx8 i do tego karta graficzna (tania i lepsza od obecnego MSI FX5600XT), ewentualnie z DDRII, bo to tanie, więc nic straconego. Tu jednak nie wiem czy coś porządnego istnieje?

Z góry thx za pomoc.

Edytowane przez halo?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze takie jedno pytanko :)

Typ pamięci DDR SDRAM

Szybkość pamięci PC3200 (200 MHz)

Czy owa pamięć będzie chodzić pod tą płytę ASRocka ? ( DDR PC-400, DDR PC-333, DDR PC-266)

Nie dla mnie sprzęt, więc dokładnie pytam :) bo nie wiem czy dobrze pamiętam DDR PC-400 to, to samo co PC3200 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi