Skocz do zawartości
Zenfist

Antec Twelve Hundred, Lub Antec 1200 Jak Kto Woli :)

Rekomendowane odpowiedzi

kwestia proporcji - wszystko przez to, że jest koszmarnie... wysoka ;)

Dla porównania

Antec Twelve Hundred - Wymiary (sz x dł x wys ): 213 x 513 x 582 mm

Antec P182 -------------- Wymiary (sz x dł x wys ): 210 x 510 x 520 mm

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwestia proporcji - wszystko przez to, że jest koszmarnie... wysoka ;)

Dla porównania

Antec Twelve Hundred - Wymiary (sz x dł x wys ): 213 x 513 x 582 mm

Antec P182 -------------- Wymiary (sz x dł x wys ): 210 x 510 x 520 mm

No to dramat :(

6cm wyższa, co nie jest chyba kolosalną różnicą, zaś długość ta sama... jak w obudowie, której największą wadą jest właśnie zbyt ciasny środek (P180/P182).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale się uczepiłeś :) wnętrze przecież ma zupełnie inaczej ułożone niż P182

czy w Nine Hundred też uważasz, że jest ciasno? 206 X 493 X 468 mm

Wiem, to zabrzmi dziwnie, ale właśnie tak :)

Obudowa tej klasy, w której płyta główna dochodzi pod same zatoki dla napędów, jest po prostu za ciasna... zważywszy na ilość kabli, które trzeba znad płyty głównej sensownie wyprowadzić.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waśnie myśle nad tą budą, przesiadałbym się z Antec 900, widze, że sporo rzeczy poprawili, jak otwory na schowanie kabli, filtry, czy panel przełaczników wiatraków, oraz sterowanie prędkością przednich przez pokrętło wbudowane w siatkę. Buda jest nieznacznie szersza i dłuższa i to mnie troche niepokoi, bo wiem jak ciasno mam w obecnej, ale ten wygląd jest extra. Jedyną dla mnie alternatywą w tej chwili jest aż prawie dwa razy droższa Lian Li Armorsuit PC-P80B Czarna, jedynie niepodoba mi się, że nie ma okna. Głównie szukam dużej budy z oknem pod WC, ale nie Thermaltake, SilverStone Temjin SST-TJ07S też niezbyt mi leży :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stało się to nieco szybciej niż myślałem - ale obudowa jest już dostępna :)

http://www.allegro.pl/item372721824__antec..._dostepna_.html

http://zenfist.pl/antec-twelve-hundred-cza...wer-p-2253.html

Dla zainteresowanych forumowiczów specjalna zniżka - szczegóły na gg ;) Z ciekawostek - blacha jest diabelnie gruba, znacznie ponad 1mm. No i zmieści się do niej praktycznie każdy kibelek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam cheć na tę bude, byłem juz o włos od zakupu P182 ale doszedlem do wniosku ze do sprzetu jak w sygnaturce nie bedzie odpowiednio radzil sobie z chłodzeniem do tego bedzie b.ciasno z 8800GTX, glównie bylem nastawiony na P182 ze wzgledu na filtry przeciwkurzowe ale jak widze 1200 tez je posiada na kazdym wiatraku wciagajacym wiec jest dobrze :)

Mam tylko pytanie jak sie odbywa w niej montaż napędów optycznych czy trzeba napęd włożyć i trzymać żeby nie spadł na dół i zakręcić szybkośrubkami czy nie trzeba napędu trzymać i wystarczy tylko włożyć i zakręcić ? i czy zakręca sie tylko z jednej strony obuodwy ?

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja podejme ostatecznie decyzję po 10, czy ją kupować czy szukać innej

jeśli chodzi o montaż napędów to nic nie trzeba trzymać, widać dokałdnie wycięcia blachy, które robia jako stopki dla napędów, tak samo jest w 900 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha ok, buda zamówiona :) a jeszcze takie pytanko czy mozna np. zakręcić koszyki i napędy z jednej strony obudowy zeby miec szybszą potem mozliwosc ich wymiany :) czy nic wtedy nie lata ? pytanie do posiadaczy 900-etki.

btw. przesadzacie co niektórzy z tym brakiem miejsca miedzy mobo a napedami :) spokojnie miesci sie 8800GTX i zostaje jeszcze zapas

post-115019-1212422858_thumb.jpg

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw. przesadzacie co niektórzy z tym brakiem miejsca miedzy mobo a napedami :) spokojnie miesci sie 8800GTX i zostaje jeszcze zapas

<fota>

Obejrzałem zdjęcie i jedyne co mogę powiedzieć to:

Najmocniej przepraszam wszystkich, których mogłem wprowadzić w błąd. Rzeczywiście w Antecu 1200 ilość miejsca jest wystarczająca. Pardon Zenfist również.

Pozdrawiam serdecznie i wstydliwie :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi