Skocz do zawartości
Zenfist

Antec Twelve Hundred, Lub Antec 1200 Jak Kto Woli :)

Rekomendowane odpowiedzi

ja aktualnie przerzucam bebechy :), wczoraj mi ją dostarczono (podziekowania dla Zenfista)

Budka jest naprawde swietna, bardzo ladnie wykonana myślałem ze te plastiki na gorze bedą jakies tandente ale nie są naprawdę ok, koszyki na dyski przykręcam tylko 2 śrubkami z jednej strony wiec czyszczenie filtrów jest o wiele szybsze niz odkręcanie po obu stronach 4 sztuk. Jak złoże wszystko do kupy zamieszczę fotki jak to sie prezentuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe no wazy nie mało, Antec powinien dodawać wózek gratis do przenoszenia :) jest napisane ze niby 14.5kg ale to waga netto :lol2: fotki na pewno wrzuce

edit:

obiecane fotki, jeszcze czeka mnie zmiana wentyla na procu na Noctua NH-U12P, ale juz jestem bardzo zadowolony bo temeperatury spadły mi bardzo dużo w porównaniu do poprzedniej obudowy (Chieftec Dragon wersja aluminiowa przód 2x80mm tył 2x80mm), hałas wiatraków na LOW w Antcu jest bardzo mały i nadal jest rewelacyjny przewiew, mój 8800GTX wkoncu w stersie nie wkreca sie na maxymalne oboroty wiatraka na karcie i jest duzo ciszej, w idle mam na karcie ~53C a stresie nie przekracza 65C.

@Zenfist - czy nie mielibyście sprzedać samego kabla do zasilania karty grafiki od zasilacza Antec NeoPower ? bo ja mam NeoPower 480W stary model i w nim byl niestety tylko jeden kabel :( i mam podlaczone przez ochydne przejsciówki od karty.

Pozdrawiam.

post-115019-1212930002_thumb.jpgpost-115019-1212930025_thumb.jpgpost-115019-1212930047_thumb.jpgpost-115019-1212930072_thumb.jpgpost-115019-1212930275_thumb.jpg

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to dlaczego ?? Funkcjonalność , wygląd jaki powód ???

nie lubie masownic napedów są nie funjconalne czasem potrafią zrysoac sam naped albo nie pasują w przyciski czy tez diody, pozatym nie chciałbym zakrywać moich napedzików w tym Blu Ray-ka :D, czarne napedy i nie trzeba zadnych udziwiaczy tego typu jestem tego zdania. Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dostalem swoja :D zajelo mi 3h zeby zamontowac wszystko do srodka... kable poukladalem, ale przyda sie poprawka przy okazji zmiany chlodzenia.

W porownaniu z moja wczesniejsza buda (jakies padlo stare z 2x120) tempy na procu byly 32 i 33 w idle a teraz 27 i 29 w idle :) roznica kolosalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć jakieś fotki.

Fajna ta buda, fakt, że sam bym ją widział w troszeczkę innych wymiarach, ale jest jak jest. Tylko tego TOP'u nie mogę jakoś przeboleć. Gdyby zrobili jakiegoś miksa z topem na wzór/podobieństwo tree hundread, byłoby dużo lepiej.

I do tego te wentylki mogli by sobie darować w zamian za lepszą cenę. Większość, która kupuje obudoway za tyle kasy, wymaga zazwyczaj lepszych wentylatorów i tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez taka kupilem. Mi zeszlo 4 godziny na zmontowanie. Obudowa zawalista. Pare rzeczy bym zmienil ale polecam.

Co do wentylatorów - kazdy z nich ma regulacje obrotów i mozliwosc podswietlania na niebiesko.

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy post :wink:

mozna.

moj corsiar HX620W jest zamontowany wentylem do dolu. buda ma cztery gumowe stopki wiec nie lezy bezposrednio na dnie tylko jest dosc wystarczajaco miejsca zeby spokojnie zasysalo zimne powietrze ktore dostarcza 120-ka z przodu B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy któryś z użytkonikow Anteca Twelve Hundred ma zbędne zaślepki 5,25 do oddania/sprzedania, szukam też przejściówki do montazu napędu 3,5 cala w zatoce 5,25 w tym antecu.

Może ktoś ma zbędny filtr przeciwkurzowy do tej potrójnej zatoki 5,25 ?

Kupiłem mocno ogołoconego anteca 1200 i brakuje mi ponad połowy zaslepek, nie wsadze przeciez 6 czarnych nagrywarek DVD do obudowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas na ulepszenie swojego Anteca i teraz pytanie panowie. Znalazł ktoś może wymiary zewnętrzne odczepianych boków obudowy wraz z wymiarami na lewej stronie okna? Mam zamiar upiększyć trochę tego czarnego klocka i dać mu ładną zrobioną na miarę naklejkę by złamać czerń.

Druga sprawa to niestety Antec choć masywny to nie tłumi średnich i wysokich tonów pracujących wentylatorów. Trzeba będzie dociążyć obudowę (i tak pieruńsko ciężką) dodatkowymi matami bitumicznymi APP.

Za minus dla tej obudowy można uznać brak kontroli nad zamontowanymi wentylatorami. Potencjometry nic nie dają w sumie i gdy mamy założone chłodzenie wodne, okazuje się, że słyszymy donośny szum wentylatorów z czeluści czarnej 1200-tki.

Aaa byłbym zapomniał, zamontowanie chłodnicy 2x120mm z tyłu bez specjalnych dystansów lub rozwiercania obudowy nie da rady. Próbowaliśmy na wiele sposobów lecz rozstaw wentylatorów z tyłu jest inny niż zwyczajny rozstaw na chłodnicy. Takim sposobem chłodnica powędrowała na przód a z tyłu mamy wielką pustkę...

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za minus dla tej obudowy można uznać brak kontroli nad zamontowanymi wentylatorami. Potencjometry nic nie dają w sumie i gdy mamy założone chłodzenie wodne, okazuje się, że słyszymy donośny szum wentylatorów z czeluści czarnej 1200-tki.

faktem jest, że nie należą one do najcichszych, ale bez przesady, że nie reagują na krecenie, u mnie bez problemu działają potencjometry

Aaa byłbym zapomniał, zamontowanie chłodnicy 2x120mm z tyłu bez specjalnych dystansów lub rozwiercania obudowy nie da rady. Próbowaliśmy na wiele sposobów lecz rozstaw wentylatorów z tyłu jest inny niż zwyczajny rozstaw na chłodnicy. Takim sposobem chłodnica powędrowała na przód a z tyłu mamy wielką pustkę...

Swiftech MCW220 Quiet Power pasuje idealnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj, jak masz wyciszony komputer to Big Boy i wentylatory z potencjometrami przednie jak i tylnie są słyszalne. Muszę trochę przebudować tą platformę i wyrzucić chłodnicę na tył lecz nie bardzo jest możliwość bo Black Water Ultimate 122 no nie chcę wejść w jakiś normalny sposób. Na zdjęciu podanym wyżej widać jak to na dzień dzisiejszy działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi