Skocz do zawartości
Arczi

Ostatnie Przymiarki...

Rekomendowane odpowiedzi

Elo, tak wiec na dniach wkoncu kompa bede nowego bral, na obecna chwile prezentuje sie tak:

Procek: E2180 + Karakorum (kupie teraz albo za jakis czas)

Mobo: Foxconn P35A-S

RAM: 2x1GB Mushkin 800Mhz, 4-4-4-12

Grafa: Galaxy GeForce 8800GT 512MB, CoolerMaster HeatPipe

HDD: Seagate 500GB ST3500320AS 32MB

Nagrywara: Pioneer DVR-215BK

Zasilacz: Chieftec 450W GPS-450AA-101A

Moim zdaniem za taka cene lepszego kompa nie da sie zlozyc, ale co wy o tym sadzicie? Nagrywarka ten Pioneer, czy lepiej jakis LG ? Ewentualnie co innego byscie zmienili, jesli komp ma byc do okolo 1750zł? Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz 3MB BOX 374

Asus P5k pro

2x1GB PC6400 800MHz mushkin CL4 155

Galaxy GeForce 8800GT 512MB, CoolerMaster HeatPipe

Dysk Samsung 320GB 7200 16MB HD321KJ 165

Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm 132

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, to dysk musi być 500GB, nie mniej :wink: A po drugie, to kolega chyba zgubił gdzies nagrywarke... A plyte to jeszcze przemysle. Co do procesora to odpada, bo jest wlasnie 100zl drozszy, a za tyle musze kupic nagrywarke. A co powiecie na takie cos:

e2180 + 8800GT vs. e7200 + 9600GT ? Grac bede w max rozdzialce 1440x900, bo to jest nominalna rozdzialka mojego monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, to dysk musi być 500GB, nie mniej :wink: A po drugie, to kolega chyba zgubił gdzies nagrywarke... A plyte to jeszcze przemysle. Co do procesora to odpada, bo jest wlasnie 100zl drozszy, a za tyle musze kupic nagrywarke. A co powiecie na takie cos:

e2180 + 8800GT vs. e7200 + 9600GT ? Grac bede w max rozdzialce 1440x900, bo to jest nominalna rozdzialka mojego monitora.

e2180 + 88GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i tej plyty Asusa tez nie biore. Jest drozsza niz ten fox, a są praktycznie takie same wydajnosciowo. A ramy to wezme zaleznie jakie będą mieli w sklepie, czyli albo Mushkin 2x1gb 800mhz 4-4-4-12 hp albo A-Data Extreme Edition CL4. I czy ten Foxconn P35A-S ładnie będzie obsługiwał te Muszki albo A-Daty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde jakos po przeczytaniu TEGO troche zniechecilem sie do tego asusa :? Fakt tez jest taki, ze obecnie mam Asus A8n-sli se, i powiem szczerze, ze gorszej mobo chyba nie miałem... to już asrock 939 dual sataII, ktorego mialem kiedys byl o niebo lepszy. Tutaj niedosc ze plyta nie "wspolpracuje" ladnie z innymi podzespolami, to jeszcze o/c jest na zalosnym poziomie... Takze kurde jakos do Asusów to mnie odraza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ktorą płyte wkoncu brac? Nie ukrywam, ze wolalbym tego foxa, bo z Asusem nie mam dobrych doswiadczen :sad:

To ktorą płyte wkoncu brac? Nie ukrywam, ze wolalbym tego foxa, bo z Asusem nie mam dobrych doswiadczen :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo Asus P5K PRO ( to co ty podales, to calkiem inna wersja ) lub tego mobaska MSI p35 neo3-f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biore foxa w takim razie.

Mushkiny tez raczej, chyba ze nie beda mieli, to a-daty.

Teraz ostatnia sprawa co do grafy. Brac galaxy 8800gt cm-hp za 590zł czy galaxy 8800gt cm (510zł) + Accelero S1 rev2 (65zł) + Turbo Module (35zł) łącznie za 610zł? Ktore bedzie wydajniejsze i lepsze do podkrecania ?

Edytowane przez Arczi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro mowisz ze to wszystko jedno i to samo to po co mowisz zebym bral tego za 510, skoro razem z dobrym chlodzeniem wyjdzie 610, czyli 20 drozej niz z cm-hp, a twierdzisz ze to to samo :damage_wall:

Rozchodzi mi sie o to, ze obie wersje sa od Galaxy i to te same karty, niczym sie nie roznia. Jedynie cena. Za jednego wybulisz 590zl za drugiego 510 ( choc razem z Accelero i Turbo Module wyjdzie tak jak mowisz 610 zl ). Chociaz sam Accelero da rade razem z oryginalnym chlodzeniem od Galaxy. No i bedzie jednak chlodniejsza od tej za prawie 600zl z tym HP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi