Skocz do zawartości
Dzielnyp

Którą 17-tkę Wybrać Hp 6820s Czy Acer Extensa 7220

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prosiłbym, w szczególności użytkowników podanych modeli o opinie.

- HP 6820s KE161ES ~1890zł

Ekran: 17" 1440x900 Procesor: Pentium T2370 1,73 Wielkość dysku: 160GB Wielkość pamięci RAM: 1GB

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/276166

- Acer Extensa 7220-101G12 ~1490zł

Ekran: 17" 1440x900 Procesor: Celeron M540 1,86 Wielkość dysku: 120GB Wielkość pamięci RAM: 1GB

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/263736

Czy warto dopłacać do procesora dwurdzeniowego ?

Wiem że lepiej go mieć niż celerona, ale czy wykorzystam to przy zwyklym użytkowaniu ? ( office Inet multimedia )

Z góry dzięki za pomoc

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo nie ekscytowałbym się HP. To tak samo jak IBM Lenovo. Niby IBM, a jednak nie IBM. Kumpel ma u siebie w firmie kilkadziesiąt HP i jest zdania, że tak jak z IBM, te stare modele były si, jednak w nowych widać już, że to nie to co kiedyś.

Nie psioczyłbym też tak na Acera. Akurat te nowe Extensy są sporo lepiej wykonane od poprzednich serii. Wiadomo, że nie jest to jakiś szał, ale w tej cenie nie ma się co łudzić luksusami. Ja raczej patrzyłbym na to co z wyposażenia jest mi potrzebne (wejścia / wyjścia, jak umieszczone) oraz procesorem. Ramu akurat można bez problemu dołożyć.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od siebie dodam, ze bardzo dlugo szukalem lapa, bo fundusze były mocno ograniczone i w sumie ograniczałem sie do acerow. Mialem w rekach i Extense i Aspire, Extensy uzywałem tydzien i wymienilem na Aspire - jest duuzo lepiej wykonany. Jak komus nie przeszkadza design (ktory byl dla mnie zaleta), to polecam aspire.

I jeszcze jedno - wsrod tanich lapkow, bardzo trudno znalezc cos solidnego, imho wszystkie sa dosyc podobne, niezaleznie od firmy. Takze proponowalbym kierowac sie wyposazeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi