Cruel Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Dziwny problem na kompie u kolegi, nie wiem jak rozwiazac. Windows Vista x64 z MSDN, uzytkowana ponad pol roku bez zadnych problemow, net Dialog 6Mbit. Dzisiaj rano - bez zadnego logicznego powodu - problemy z internetem: ping dziala na dowolny serwer, otoczenie sieciowe rowniez dziala, natomiast sam internet juz nie: ani stronki, ani gg, nic. Podobnie proby logowania przez Putty na serwer sieciowy - ping chodzi, ale wyskakuje komunikat 'unknown network error' i po chwili 'program wykonal nieprawidlowa operacje'. Przegladarka zachowuje sie jakby byla offline - nie czeka na probe polaczenia, natychmiast wyskakuje komunikat o braku strony. Reinstalacja sterownikow chipestu nie pomogla, disable/enable polaczenia rowniez, analogicznie reinstalacja sieciowki. Pomysly, sugestie? Edit: Sprawa rozwiazana. Powodem byl NOD32 - ktorys z update'ow, ktore sciagnal powodowal blokowanie wszystkich aplikacji x32 korzystajastych z netu. Wklepanie 'netsh winsock reset' rozwiazalo problem ;] Edytowane 7 Maja 2008 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negatywny Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Witam. Wczoraj zaobserwowałem podobny problem. Odpalam vistę (64) a tam for no reason nie ma netu, wszystkie programy wywalają błędy z otwieraniem portów i wieszają się przy próbie zamknięcia, firefox natomiast nie otwiera żadnych stron, ale nawet nie wyrzuca żadnego komunikatu o błędach czy braku połaczenia. W uswieniach połączenie jest sprawne, niby nie ma żadnych problemów, choć czasami wyświetla że komputer łączy się wyłącznie z routerem, natomiast połączenie z internetem jest nieaktywne. We właściwościach połączenia są odebrane i wysłane pakiety. Żadne przeinstalowywyanie sieciówki nie pomogło. Oczywiście na XP wszystko działa normalnie. Mam nadzieję, ze to problem taki sam jak powyższy, i kombinacje z nodem pomogą (mam noda bodajże 2.7). Tyle, że jestem noobem i prosiłbym o dokładniejsze opisanie rozwiązania rozwiązania problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Wejdź w uruchom i wpisz ipconfig /flushdns - powinno pomóc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negatywny Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 aha :) a czym to sie różni od polecenia z pierwszego postu? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...