Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

RBEJ - rewolucjoniści zawsze mieli pod górkę :>

Sam już nie wiem, może wspólnymi siłami porozsyłać maila do większych polskich sklepów komp., zwracającego uwagę na potrzebę importu głośników Microlaba oraz innych niedostępnych firm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microlaby mogliby sprowadzać, bo to nie są drogie głośniki i byłby na nie popyt. Zwłaszcza że stosunek jakosć-cena jest rewelacyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadłem na pomysł zainteresowania problemem samego Microlaba :E

ODP:

Dear ...,

Thanks for your email, as we don't have any agent in Poland yet, so it will take some while to do it, but we are working on it now.

I will keep you informed once we start shipping to Poland.

Best regards,Jennifer/Microlab

Jak milutko:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No popatrz.....Dobry pomysł. Jak Microlab chce zarobić to niech uderza do naszego kraju. Już oczami wyobraźni widzę na półkach Pure 10 i 100.

Edytowane przez RBEJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie napisałem kobiecie które serie są najważniejsze dla nas.

A do polskich sklepów piszę żeby zaczęli importować Microlaba, a oni na to, że "nie mają tych głośników w ofercie" i tyle :E

---

Zdecydowana większość ludzi chce dostać gotowy produkt, a nie DIY:)

Chociaż DIY to ciekawa, ekonomiczna i ambitna dziedzina...

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do polskich sklepów piszę żeby zaczęli importować Microlaba, a oni na to, że "nie mają tych głośników w ofercie" i tyle :E

---

tak btw diy mozna takze kupic/zlecic i dostaje sie GOTOWY produkt;) ja wspominalem tylko o stosunku cena/jakosc:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak btw diy mozna takze kupic/zlecic i dostaje sie GOTOWY produkt;) ja wspominalem tylko o stosunku cena/jakosc:P

Ale mówisz chyba o kolumnach do których trzeba dodatkowo kupić wzmak, prawda? :) Dla wielu osób (w tym dla mnie) jest to niewygodne, więc takie głośniki komputerowe są lepszą opcją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No popatrz.....Dobry pomysł. Jak Microlab chce zarobić to niech uderza do naszego kraju. Już oczami wyobraźni widzę na półkach Pure 10 i 100.

Byłoby pięknie... :rolleyes:

Pisałem na ten ostatni adres tutaj.

Uderzajcie w nich postami ludzie, to może przyspieszą ruchy ;)

-----

W sumie to w ten sam sposób można "męczyć" przedstawicieli SVENa, EDIFIERa itp.... by żyło się lepiej:)

PURE 1

Oferta firmy DIALOG.

Podsumowanie 2007 z ferra.ru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

---

A do jakich sklepów wysyłałeś maile? Wydaje mi się, że np takie sklepy typu Komputronik można sobie odpuścić, oni raczej są nastawieni na promowanie znanych firm, czyli Creative i Logitech ;)

Myślałem o Siriusie, bo mają sporą ofertę głośników i może Microlabem też by się zainteresowali. No ale mogę sie oczywiście mylić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm czyli jednak pomyliłem sie co do Siriusa. Mam nadzieje, że już niedługo te głosniki staną sie bardziej popularne w Polsce, dobrze też by było jkaby pojawiły sie na allegro. Zawsze jakaś konkurencja co do ceny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe wątpliwości co do microlab-ów:

- skoro sklep ma takie ogromne trudności ze sprowadzeniem głośników(ze swojej oferty oczywiści np. solo6c) to co będzie w przypadku napraw gwarancyjnych? albo ewentualnej wymiany na inny egzemplarz(w ciągu ustawowych 14 dni raczej sie nie wyrobią <_< )

nie żebym sie czepiał ot tak po prostu ktoś z nas przyszłych posiadaczy tego sprzętu może mieć pecha (statystyki awaryjności sprzętu są bezwzględne)

Do paru sklepów z my town, do Siriusa, do kilku pierwszych lepszych z googla, ta sama treść. Im więcej takich maili do nich dojdzie tym lepiej :E

dzwoniłem do kilku sklepów w 3 - miasto i tak naprawdę to mają w głębokim poważaniu zajmowanie się niesprawdzonym (wg. nich) sprzętem, tłumaczenia są różne: oczekiwania i wymagania rynku, brak towaru w ich hurtowniach, itp a tak naprawdę to myślę że chodzi im tylko o zysk ze sprzedaży czegoś co wszystkie owieczki (patrz: barany) kupią i brakuje odważnego który by się za to wziął tak na poważnie... czyli dalej obowiązuje w naszym handlu stare prawo kolejarskie: - nie wychylaj się!!!

- sytuacja jest podobna do rynku sprzedaży alkoholi - spróbujcie (jeśli ktoś skończył 18 lat :lol: )znaleźć coś takiego "Suktinis Midaus Nektaras" - w kraju gdzie sprzedaje się się hektolitry wódki nie można dostać dobrego miodu pitnego :cry:

sorry rozgadałem się i to troszkę nie na temat ale to wszystko z tęsknoty za głośnikami Solo 6c :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak oglądam głośniki w Siriusie i większość to jakieś nieporozumienie :>

Racja, ale zauważ że i tak mają spory wybór w porównaniu do innych sklepów. Chyba jako jedyny większy sklep mają Geniusy (albo się myle).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż - wiadomo co wybierze potencjalny Pan X dla syna/wnuka czy młode X dla siebie:

Albo coś co zna (Cret/Log) albo coś co ma prO wygląd i/lub nazwę (Trac... MC itp wynalazki).

Jednak śmiem twierdzić również, że większość osób w wieku dajmy 12 - 18 lat do kompa wybierze klasyczne 2.1 - bo musi być 'subwoofer'... czy 5.1.

Ja brałem w sumie w ciemno (jak Gienki) i nie żałuję... Do odważnych świat należy :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się marzy wybór jak na amazon.com i ceny jak tam :P Juz pomijając głośniki to tam E-MU 0202 (tylko nie wiedzieć czemu się inaczej nazywa) kosztuje... 90 dolarów (~200zł) a w Polsce... 399zł :( No, ale my jesteśmy bogatsi od amerykańców to i mozemy płacić więcej ;)

W każdym razie duża szkoda, że w Polsce ciągle królują 2.1 i 5.1 i to te najtańsze, które nadają się do gier, ale z graniem muzyki mają niewiele wspólnego. I niestety wielu z nas da się pociąć w obronie Kretów czy Logów (vide userzy PcLaba). Albo jak już zauważyli Geniusy to już świata poza nimi nie widzę. Całe szczęście mamy Microlaby. Tyle, że nie oszukujmy się. I od nich sa lepsze głośniki tyle, że skąd mamy to wiedzieć? Trzeba jeszcze kilku lat zanim na naszym rynku pojawi się sensowny wybór 2.0. 2.1 mnie nie interesują, ale dla odmiany czekam na bardzo dobre zestawy 5.1 do budżetowych kin domowych, jak np, Teufele. Bo 800zl na allegro nie dam :)

A tak dla rozluźnienia atmosfery to właśnie słucham "To All New Arrivals" Faithless na Aurvanach i jestem zachwycony, polecam te słuchaweczki, sa boskie :P Jutro puszczę sobie ten utówr na Solo 7C :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzam sie do kupna jakis dobrej jakosci glosnikow tak do 300 zl . podobaja mi sie solo7c ale ich wymiary odstraszaja . Tak wiec chce kupic 6c ale mam kilka pytan zwiazanych z tym produktem . 1 : czy glosniki beda sie nadawac do ostrzego grania (muzyki ) np : metal, nu-metal, rock . 2 Czy beda sie dobrze spisywac w codziennym uzytkowaniu np filmiki YT . 3 Czy bede slyszal wszystkie dzwieki w grach np : w call of duty czy beda slyszalne odglosy stop itp ( czy pozostaja tylko sluchawki do gier ) ? Z gory dziekuje za odpowiedz

Edytowane przez batul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy bede slyszal wszystkie dzwieki w grach np : w call of duty czy beda slyszalne odglosy stop itp ( czy pozostaja tylko sluchawki do gier ) ?

Ja nie wiem do czego to doszło. Jasne że będziesz słyszał odgłosy w grach, filmach, wszystkim ... i to co usłyszysz będzie naturalniejsze od tego co mogą zaoferować 5.1 w nawet dwukrotnie wyższej cenie czy 2.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie maksymalne rozstawienie na jakie mogę sobie pozwolić to 1,2-1,7 metra, mniej więcej, po obu stronach monitora...chyba ze poprzestawiam meble

ale i tak 1 kolumna musiałaby stać na oknie, albo na jakimś stojaku obok biurka...nawet w wersji 5c/6c

sprawdzę jeszcze opcje, bo brakuje mi trochę porządnego dźwięku, suba z satelitkami 3cm logitecha nie daje mi wcale altów, soprany są, bas tez, ale środka mi brakuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzwoniłem do kilku sklepów w 3 - miasto i tak naprawdę to mają w głębokim poważaniu zajmowanie się niesprawdzonym (wg. nich) sprzętem, tłumaczenia są różne: oczekiwania i wymagania rynku, brak towaru w ich hurtowniach, itp a tak naprawdę to myślę że chodzi im tylko o zysk ze sprzedaży czegoś co wszystkie owieczki (patrz: barany) kupią i brakuje odważnego który by się za to wziął tak na poważnie...

Szkoda Twoich pieniędzy i nerwów na dzwonienie. Jak coś to maile, ale i tak możesz otrzymać w odp.: "proszę nie wysyłać spamu"...

W każdym razie duża szkoda, że w Polsce ciągle królują 2.1 i 5.1 i to te najtańsze, które nadają się do gier, ale z graniem muzyki mają niewiele wspólnego. I niestety wielu z nas da się pociąć w obronie Kretów czy Logów (vide userzy PcLaba). Albo jak już zauważyli Geniusy to już świata poza nimi nie widzę. Całe szczęście mamy Microlaby. Tyle, że nie oszukujmy się. I od nich sa lepsze głośniki tyle, że skąd mamy to wiedzieć? Trzeba jeszcze kilku lat zanim na naszym rynku pojawi się sensowny wybór 2.0. 2.1 mnie nie interesują, ale dla odmiany czekam na bardzo dobre zestawy 5.1 do budżetowych kin domowych, jak np, Teufele. Bo 800zl na allegro nie dam :)

A tak dla rozluźnienia atmosfery to właśnie słucham "To All New Arrivals" Faithless na Aurvanach i jestem zachwycony, polecam te słuchaweczki, sa boskie :P Jutro puszczę sobie ten utówr na Solo 7C :D :D

Ja staram się zrozumieć dlaczego jest jak jest. Przecież nie rozmawiamy o sprzęcie z dorzecza Konga, ale o takim, który jest zaraz za naszymi granicami:

- w Niemczech tryumfy święci Teufel,

- w Czechach Redstary konkurują z Geniusami,

- wschód ma ogromny wybór, szczególnie Rosja. Solo rozchodzą się np. na Litwie, w Łotwie, w Estonii, na Ukrainie...

Czyżby Kreaszity opłacały polskich dystrybutorów na tyle dobrze, że ci nie rozprowadzają u nas sprzętu potencjalnie lepszego... :mur:

Ja wolałbym wziąć w ciemno te Teufele (bez marży) niż 'sprawdzone' u nas G500 do mini KD.

Ps. Odpalcie na waszych Solo7 głośno np. O.N.A. - "Rośnie we mnie gniew" :)

W sumie to może być biznes dla ludzi mieszkających przy granicy, pojechać do Berlina czy na Litwę, kupić sprzęt, przewieźć lub przemycić do Polski:) (nie wiem ile maksymalnie można teraz przewieźć towaru przez granicę) i srru na allegro:)

----

Ehhh... Pure 10 :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to faktycznie jest zastanawiające... Co tak naprawdę odstrasza dystrybutorów od nowych produktów, które potrafią okazać się lepsze niż produkty firm, które zadomowiły się na polskim rynku.

Skoro gdzie indziej nie ma z tym większych problemów.

Bo tak naprawdę ile osób dowie się o produktach choćby Microlaba? Wejdzie na stronę sklepu, zobaczy popularne marki, dla pewności wklepie w wyszukiwarce, znajdzie "porządne" testy wystawiające - bądźmy szczerzy - zawyżone oceny, czasem forum gdzie przyrówna się produkty lepsze, ale nie znanych firm do czegoś popularnego... to już wiadomo co kupi.

A z drugiej strony dystrybutor w takiej sytuacji nie widzi potrzeby sprowadzania czegoś egzotycznego... skoro to co zawsze było dobrze się sprzedaje.

Dlatego takim sklepom jak Ixxxxxx trzeba być wdzięcznym, że po trafią się odważyć i na próbę ściągnąć parę kompletów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie ma tak dużo sklepów internetowych oferujących Geniusy, a wydaje się, że takie właśnie mogą się zainteresować niedostępnymi dotychczas Microlabami... Dlatego też wysłałem do kilku list błagalny o ML :E

----

Może kiedyś nawet na labie na zapytanie "300zl na głośniki" skończą się porady typu:

Genius SP-HF-2000X

Dziękuję za uwagę.

:> Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ONA - Rośnie we mnie gniew. SOLO 7c radzą sobie rewelacyjnie. Chylińska nie może ich przekrzyczeć :).

PURE 10 - piękne i trochę mniejsze niż SOLO 6c a ważą tyle co SOLO 7c :). Wejścia zbalansowane TRC i XLR. Pasmo przenoszenia 43Hz-31Khz przy -/+ 3db. SNR 100db. Zniekształcenia 0.02%. MOC 200W. Super. Tylko cena duża 600$. Moje marzenie to posłuchać jak grają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większa moc, większa skrzynia i inny mid-bass (ew stożek tylko) - ten w 6C zejdzie do 50Hz. no i podejrzewam, że trochę pokombinowane przy nich względem 5C.

Co do cen - brak w Polsce, dwa sklepy na krzyż... jeden sklep przyjął ceny zbliżone do tych na wschodzie, drugi za model 7C zażyczył sobie tyle ile widać.

btw:

Google lubi nasze forum

wpisujemy sobie SOLO-5C i ten temat drugim linkiem od góry się jawi :E

SOLO-6C skutkuje podobnie, z tym że widać topic o 2.1/5.1 z frag. dot. 6C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo, gdzieś wygrzebałem wczoraj pliki do Bass Test i był tam dinozaur wpadający do dżungli, pożerający ofiarę i takie tam. Na Solo 7C przez przypadek dałem za głośno... efekt przerażająco porażający :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi