Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam pokój 3x4m, też biurko w rogu (górny prawy róg) ale SOLO-7C postawione na wprost, lekko skierowane ku sobie...

W okolicach drzwi (~2.5m od SOLO) jest już znośnie.

~1m od nich i są głównie braki w niższych tonach (aczkolwiek jak mam ochotę na solidniejsze niższe tony to staję za drzwiami w okolicach rogu pokoju - tam mogę naprawdę poznać 45Hz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam małe pytako odnosnie solo 7c. Kupilem je w sklepie infos... i w podliczeniu wyniosło mnie 344 zł wraz z przesyłką ( 19 zł )

a na stronie kuriera masterlink, cena takiej przesyłki to 40 zł ?! CZy spotka mnie nie miła niespodzianka i bede musiał zapłacic 364 zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś tak jak ja widział wczoraj wieczorem w recenzji Solo7C pod tym postem cytaty, które wkleił SERWAL4 aby jakoś odpowiedzieć koledze Pendrakowi; a dzisiaj z rana już tych cytatów nie widzi?? ;) Ciekawe jaka jest przyczyna?

dziwne ze temat jeszcze stoi...nie widać obrońców (...) jak i działań czysciciela

:lol: Dlatego piszę tutaj w Audio; wierząc, że moje [ciach!]ły i wypociny nie będą skasowane:) Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dzisiaj z rana już tych cytatów nie widzi??

:blink: Cofam to, co pisałem o strażniku teksasu, zwracam honor elektryk (chociaż nadal uważam, że post RBEJ'a był nieadekwatny do sytuacji wtedy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odcedzony z 'niewłaściwych' wpisów lap - świetne forum dla poszukującego i zdezorientowanego Usera :lol2:

Widziałem tam na forum opinię, że serwis ten już od dawna ma zysk na pierwszym miejscu, a użytkowników w...

Najtrudniejszym sprawdzianem dla Solówek, trudniejszym od testu z bratem/chomikiem/kotem/psem; mógłby się okazać test u tego modo-recenzenta-vegi:) Może kiedyś do tego dojdzie...:) (ciekawe czy obsmaruje je z urzędu).

Na razie jest tak, że jak ktoś chce same głośniki 2.0 do 300zł to:

Vega już pisał, że świetnym połączeniem jest Genius 2000X i Asus Xonar DX (D2X). Microlaby kosztują dwa razy więcej (odnoszę wrażenie, że wszyscy o tym zapominają smilies/tongue.gif) i trudno jest stwierdzić czy dwa razy lepsze.

"Dwa razy lepsze"... :lol2:

Imo Audigy 2 + Solo5C/6C/7C będą o wiele lepszym i rozsądniejszym połączeniem, jak już mówimy o połączeniu.

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysyłam maila do właściciela/ew. kogoś na górze w PcLabie...

Ciekawe co mi odpiszą - rozumiem, żebym podawał wyssane z palca informacje czy coś...

Ale cytuję user'ów, którzy wiedzą co piszą... jest to forum publiczne, odpowiadam w ten sposób na pytanie zadane na tymże forum...

No i naprawdę mamy wolność słowa?

Jakbym napisał, że Z-2300 zmiażdżą SOLO-7C... to zapewne by się ostało.

I nie - nie będe tolerował takich praktyk - aczkolwiek wyzwiskami nie będe rzucał - nie chce pod paragraf być podciągany :E

Btw.

Cytat reklamowy pewnych głośników:

"8-calowy subwoofer ze stożkowym portem basu zapewnia doskonałe niskie tony, a aluminiowe głośniki satelitarne przewyższają konwencjonalne rozwiązania dwukierunkowe dzięki doskonałym sopranom i bogatym tonom średnim."

Zgadnijcie o czym mowa? :E A jeszcze w temacie: "Filharmonia w Twoim domu"...

I jak tu ludzie mają się przekonać do nowych marek?

I rozumiem, że chodzi o to, że lepsze plastikowo-alumioniowe takie coś niż solidne drewniano-celulozowe/itd. dwudrożne coś? :E

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"8-calowy subwoofer ze stożkowym portem basu zapewnia doskonałe niskie tony, a aluminiowe głośniki satelitarne przewyższają konwencjonalne rozwiązania dwukierunkowe dzięki doskonałym sopranom i bogatym tonom średnim."

"Dwa 6,5 Calowe głośniki miazdza jakoscia i czystoscia basu, zapewniajac swietne wrazenia przy sluchaniu kazdej muzyki, a najwyzszej jakosci tweeter dostarczy twoim uszom kazdy szczegol o jakim mozesz sobie tylko pomazyc sluchajac innych zestawow glosnikowych, drewniana obudowa, niebanalne rozmiary i jakos wykonania przewyzsza konwencjonalne rozwiązania i deklasuje rywali w swojej klasie cenowej, Microlab - "Feel the Difference"

Naprawilem xD

Edytowane przez Neon69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cii serwal4

na pewno złamałeś jakiś punkt regulaminu

choć nie znalazłem nic na temat zakazu reklamowania innych marek głośników prócz creaszita, logi i geniusa...

btw - ile czekaliście na potwierdzenie przelewu?bo mi się status nie zmienia zamówienia, wpłaciłem 26.05 o 0:05, więc do 13 powinni mieć kasę na koncie(tez 26.05) a tu nic :(

może KB się nie lubi z mBankiem?

:)

oł jeee

dziś wysyłają, jutro będzie :D

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie był u mnie kurier i stałem się posiadaczem Solo 6c. Miałem zrobić recenzję i wrzucić trochę fotek, jednak użytkownik o nicku "rbej" swoim zachowaniem bardzo zniechęcił mnie do tego forum, także możecie mu podziękować, ale nic nie napiszę. Wpadłem się tylko pochwalić zakupem :) Pozdrawiam normalnych (życzliwych) forumowiczów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dpd/masterlink

paczki zwykle dostawałem w godzinach 12-18

ostatnio obudowę dostałem o 14 :)

wciąż nie wiem jak je ustawię...mam w cholerę starych książek, więc może tymczasowo na nich będą, póki nie zrobię/kupię podstawek. na pewno będą stały obok biurka...przeraża mnie ciasnota mej kanciapy do grania :(

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dpd/masterlink

paczki zwykle dostawałem w godzinach 12-18

ostatnio obudowę dostałem o 14 :)

wciąż nie wiem jak je ustawię...mam w cholerę starych książek, więc może tymczasowo na nich będą, póki nie zrobię/kupię podstawek. na pewno będą stały obok biurka...przeraża mnie ciasnota mej kanciapy do grania :(

Własnie przed chwilką je dostałem i jak na razie stoją 2m od siebie ze względu na kabel, rzeczywiscie jest zbyt krótki, Ale musze przyznać że są świetne !! Takiego pięknego brzmienia dawno nie słyszałem ;D nie ma porównania z zestawiami 2.1 creativa itp ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dotychczas każdy kto kupi, ten pieje :D Jeszcze do niedawna miałem małe wątpliwości rozprawiając o czymś, czego nie słuchałem i nie mam jak na razie; ale po tylu pozytywnych opiniach już nie mam żadnych wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze podrzucam odpowiedź od I-maxa na temat ceny SOLO 7C:

witam!!!! faktycznie solo7c mamy w tej chwili za 410 i za tyle sprzedajemy (w ramach

promocji proponujemy bezpłatna wysyłkę GLS - koszt nie jest mały z uwagi na

wagę 27kg) , natomiast solo6c mamy taniej jak konkurencja

różnica w cenie wynika z wahań kursu dolara, akurat my ściągamy ten sprzęt

od producenta, do tego dochodzą wszelkie opłaty transportowe i inne,

dlatego cena jest taka a nie inna i to normalne że niektóre produkty my mamy

najtaniej z kolei inne produkty nasza konkurencja ma taniej.

co do wyboru między tymi 2 modelami to ja proponuje solo6c różnica w cenie

znaczna natomiast różnica w parametrach już nie jest tak wielka.

Czyli opłaca się tam kupić szóstki, zaś siódemki w drugim sklepie. Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ranger zmienia taktyki walki z nowym jak rękawiczki :E

Nie powiem - uwagi ma celne, to fakt.

Ale jeżeli traktuje SOLO jako coś na wyrost a Gienki jako ideał dla każdego usera PC...

Twierdzę, że tak nie jest skoro posiadacze 1250/2000 przesiadają się na SOLO-5/6/7C...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótkie pytanie: czy można podłączyć Solówki do amplitunera? One są aktywne, więc tu może być problem... a spalić to ja niczego nie chcę....

A jeśli tak to w jaki sposób najlepiej sterować głośnością? Stała niska wartość na ampli i sterowanie z pilota, czy na odwrót?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ranger zmienia taktyki walki z nowym jak rękawiczki :E

Nie powiem - uwagi ma celne, to fakt.

Ale jeżeli traktuje SOLO jako coś na wyrost a Gienki jako ideał dla każdego usera PC...

Twierdzę, że tak nie jest skoro posiadacze 1250/2000 przesiadają się na SOLO-5/6/7C...

Zmienił taktykę, bo musiał, stąd ten "lżejszy" język. Inaczej pogrążyłby się do końca:)

Polecany ideał dla każdego usera PC, który tam odnajduję:

Gienki 2000X (fakt, że tańszy, ale też "krowie" rozmiary, no i pewnie zmieciony jakością przez ML, więc jak ktoś bardzo chce przesiadki na lepszą półkę to imo nie będzie oszczędzać tych 100-150zł, w końcu to wydatek docelowo na parę lat, a nie na 2 miechy)

Asus Xonar DX (kompletnie niedostępny w PL).

Nice -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi