Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

dopiero tera wpadło mi do łba(nie żeby do słuchania muzy miało to jakieś znaczenie...) ale która kolumna to prawa a która lewa?

karton z instrukcją wywaliłem do piwnicy...

w chwili obecnej tę ze wzmakiem/zasilatorem i wyświetlaczem mam z z mojej prawej strony...bo zawsze tak zestawy 2.0 ustawiałem. Chyba dobrze?

Wiem że to ewentualna kwestia przestawienia RCA, ale może przez to tak ssałem wczoraj w cod4 :)

Ta z wyświetlaczej jest prawa. Ale to przecież nie ma żadnego znaczenia ;) Edytowane przez czokapik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że ma, stereo przydaje się w filmach a szczególnie w grach, gdzie musisz używać dźwięku np. do lokalizacji zagrożenia.

Kolumny można rozstawić jak sie chce, kabel można podłączyć odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że ma, stereo przydaje się w filmach a szczególnie w grach, gdzie musisz używać dźwięku np. do lokalizacji zagrożenia.

Super jestes jesli po stereo jestes w stanie zlokalizowac dzwiek zagrozenia...mialem 5.1 to i owszem czulem co gdzie i jak

przy stereo nie wiesz czy to przod czy tyl. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj tam

w aurealu na głosniczkach komputerowych można było zlokalizowac dokładnie przeciwnika

więc dało sie

na x-fi jest lekka lipa...ale ujdzie

edit..no dobra, słabo ujdzie, o wiele lepiej jest na słuchawkach..ale i tak gorzej niż swego czasu na aurealu...jak sobie przypomne jaki był dźwięk przestrzenny w thief1 i half life1...i to co zrobił z dźwiękiem 3d creative(z rynkiem, sprzętem, softem) to mi się nóż w kieszeni otwiera

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super jestes jesli po stereo jestes w stanie zlokalizowac dzwiek zagrozenia...mialem 5.1 to i owszem czulem co gdzie i jak

przy stereo nie wiesz czy to przod czy tyl. :)

A o Aureal3D słyszał? Niestety Creaszit wykupił prawa do A3D i schował głęboko do szuflady, a system ten naprawdę świetnie pozycjonował dźwięk na głośnikach stereo...

Wracając do tematu bardzo zaciekawiły mnie te głośniki i już bym je zamówił gdyby nie ich długość imho trochę bez sensu gdyby stały Kilkadziesiąt cm od uszu. Wiem, ze głośnik aby zagrał musi mieć w czym zagrać ale imho jak na głośniki które mają stać na biurku to trochę za długie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa cholerstwo :wink: zmusilem do działania :D nawet teraz 2 karty działają i mogę testować różnicę dźwięku ;) Szok, jest czyściej i dużo bardziej szczegółowo, wogóle przyjemniej się wszystkiego słucha :)

A zadziałało jak zainstalowałem spowrotem XP'ka z SP2 ale czystego, bo wczoraj po reinst postanowiłem zainst XP MX6 czy jakoś tak, a to on mi tak gryzł się z karciochą :) a co do pokrętła, to działa ale tylko w trybie podłączenia słuchawek ;) Więc wsio is good :) Dzięki za wszelkie porady ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy stereo nie wiesz czy to przod czy tyl.

Do cholery. Pomyśl, chodziło mi o lewo prawo. Dźwięk strzału wychodzi z prawego głośnika co ssugeruje oczywiste, a okazuje sie ze pacan jest na drugim biegunie.

Kolumny można rozstawić jak sie chce, kabel można podłączyć odwrotnie.

A o tym nie pomyślałem :P

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do cholery. Pomyśl, chodziło mi o lewo prawo. Dźwięk strzału wychodzi z prawego głośnika co ssugeruje oczywiste, a okazuje sie ze pacan jest na drugim biegunie.

Fajna lokalizacja;]

Dobrze ze radary sa 360st:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 pytanka:

1. Solowki chyba nie maja na ta chwile zadnej konkurencji na rynku (chyba ze genius 2000x ale tu bywa roznie), ktore z nich najlepsze bylyby pod lapka solo-6c?

2. Jaka polecacie karte dzwiekowa pdo lapka? Myslalem o Audigy 2 ZS Notebook, ale moze jest cos ciekawszego, lepszego.

3. Czy solo-6c juz mamy w Polsce czy ciaaagle czekamy?

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD1. To zależy, jak masz miejsce na 7c to bierz siódemeczki ( ja tak zrobiłem ) ;) jak nie to szóstki będą odpowiednie ;)

AD2. Jeśli masz w lapku PCMCIA to najlepszy( jeżeli mówimy o kwocie w cenie Audigy) dźwięk da Ci właśnie Audigy 2ZS, ja niestety mam Express card i X-FI pod ten slot jest strasznie shitowy... dlatego zaopatrzyłem się w niedrogią dźwiękóweczkę pod USB SB Connect ( ja zapłacilem 119zl) i dźwięk jest świetny, bez porównania z integrą.

AD3. Tak są już dostępne chociażby na allegro 6c

"CzArNy" mnie ubiegł o kilka sekund :D

Edytowane przez Picek_LBN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki ; ) kilka chwil namyslu jeszcze i raczej wezme solo-6 z prostego powodu, trzeba miec baaardzo duzy pokojna 7c zeby sie nimi cieszyc, moje beda staly albo na biurku albo poza biurkiem, no ale to i tak dosc blisko wiec chhyba siodemki by mnie zakatowaly, raczej biore solo6

btw czy sa juz jakies recenzje szostek z polskich forumowiczow ktos robil?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Czy solo-6c juz mamy w Polsce czy ciaaagle czekamy?

Jeśli bierzesz 6C, to polecam Ci wybrać najlepszą ofertę pod względem ceny i możliwości gwarancyjnych :wink:

Znaleźliśmy na razie trzy dojścia do szóstek:

http://www.allegro.pl/item372841036_microl...ms_50w_50w.html

http://www.infosoft.pl/product.php?id=2000...mp;categorie=32

http://www.inermax.pl/product_info.php?products_id=219

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam do szczęśliwych posiadaczy Solo 7c :razz: Na początku wspomnę że w ogóle nie miałem zamiaru kupować nowych grajków do kompa - pierdziawki long-techy mi w zupełności wystarczały... Pieniądze cały czas zbierałem na quada a tu proszę czytam temat i trach zamówiłem bez namysłu i nie żałuję ani jednego grosza :rolleyes:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

To, że są ogromne to już chyba każdy wie, to że potężnie grają też... Narazie na integrze jadę i mam nadzieję że poczuję jeszcze większą różnicę na Audigy 2. Głośniki mam od tygodnia i na początku powyżej vol 50/60 niemiło charczały, teraz tak jakby się wyrobiły bo żadnego pierdzenia nie ma na fula. Czy to możliwe? a może już ogłuchłem i nie słyszę prutania :D

Nie no panowie do tej pory nie mogę wyjść z zachwytu... utwory gitarowe to normalnie cud miód i orzeszki!! po prostu palce lizać!! Przy wstępie pierwszego utworze Blue Cafe "Another girl" z albumu Ovosho aż mi łezka pociekła... A ojciec nie może znieść, że teraz mam lepsze głośniki od niego :P

Ah.. są cudowne!!!

//

Jaki dłuższy kabel polecacie do połączenia głośników żebym mógł je szerzej rozstawić?

Edytowane przez Kozakov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solo 7C klasa sprzet ale jak ma sie takie glosniki to trzeba miec porzadna karte muzyczna, co w miare taniego jest sensowne? Vortexa nigdzie nie idzie dorwac, co do produktow Yamahy to srednio ogarniam temat, wsrod produktow Creative to jest niezly burdel i nie wiem co jest co ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW, mamy dwie mini-recki obiecane i cisza... :ph34r:

Napisałem na poprzedniej stronie swoją opinię. Nie poczuwam się do pisania jakiejś większej recenzji, bo nie posiadam jakiegoś wielkiego doświadczenia żeby się za to zabierać ;) Fotek też nie widze sensu umieszczać, bo każdy wie jak wyglądają solo 6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siódemy. Pokój mam spory. Z czasem się rozstawi. Na razie na biurko

BTW, mamy dwie mini-recki obiecane i cisza...

Porównanie Atom5 vs Solo6C mieli zrobić Marcin_gps i Pwlj, ale Pwlj chyba jeszcze nie kupił solówek. Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siódemy. Pokój mam spory. Z czasem się rozstawi. Na razie na biurko

Zazdroszcze. Ja mam pokój 4x2 i do tego głośniki są na tej dłuższej ścianie, także nie mają dużego pola do popisu. Ale nie jest źle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi