Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

Czy miał ktoś okazję porównać Geniusy 2000x do Solo1, Solo2 i Solo4C ?

Czy każdy z modeli Microlaba będzie lepszy od Geniusa?

Pytam bo przymierzam się do zakupu, a nigdzie nie mogę sam posłuchać i porównać tych głośników.

Wiem, że 6C są napewno lepsze ale mam sztywny budzet do 200zł.

Interesuje mnie zwłaszcza porównanie Geniusów do Solo1 bo to taka sama cena ale jeżeli np 4C są zdecydowanie lepsze to wtedy wybrałbym właśnie je.

Pozr.

Edytowane przez grocki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym sęk, że poza testami zagranicznymi to niewiele się dowiesz.

2000X są sprawdzone i ich żałować nie powinieneś.

W teorii SOLO1 wypadają podobnie do 2000X - 5" cali głośnik (Gienk chyba 5.25"), 30W na kanał...

SOLO 4C mają pilot, ale tu jest mały woofer.

Idealnym zastępcą do 200zł miast 2000X wydają się SOLO2 - większy woofer (6.5"), podobna moc na kanał...

Btw,

Pytanie - czy ekranowanie magnetyczne może się "stracić"?

Wiem, że coś o gwizdkach w 7C nie było pisane aby były z ekranem...

Ale jak na początku SOLO-7C nie reagowały na telefon komórkowy w ogóle... tak ostatnio zaczęły. <?>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym sęk, że poza testami zagranicznymi to niewiele się dowiesz.

2000X są sprawdzone i ich żałować nie powinieneś.

W teorii SOLO1 wypadają podobnie do 2000X - 5" cali głośnik (Gienk chyba 5.25"), 30W na kanał...

SOLO 4C mają pilot, ale tu jest mały woofer.

Idealnym zastępcą do 200zł miast 2000X wydają się SOLO2 - większy woofer (6.5"), podobna moc na kanał...

Btw,

Pytanie - czy ekranowanie magnetyczne może się "stracić"?

Wiem, że coś o gwizdkach w 7C nie było pisane aby były z ekranem...

Ale jak na początku SOLO-7C nie reagowały na telefon komórkowy w ogóle... tak ostatnio zaczęły. <?>

Glosnik jesli jest ekranowany, to oznacza ze do jego magnesu jest przyklejony w przeciwnej biegunowosci inny magnes, przez co pola sie znosza!, i dlatego mozna kolo CRT postawic glosniki i nie ma pola magnetycznego:) A fakt ze reaguje na telefon to inna bajka, bo na fale elektro-magnetyczny (z telefonu) reaguje elektronika we wzmacniaczu! nie sam glosnik (jako przetwornik)

Wiec nawet jak glosniki sa ekranowane to i tak beda lapac komorki:) (mi raz lapie raz nie, i pewnie to zalezy od samego SYGNALU )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów - to mój pierwszy raz tutaj;p

Wybieram głośniki i karte do kompa juz prawie pół roku, wreszcie poczytałem o Microlabach Solo i wiedzialem że to jest TO... :razz:

niestety głośniki nie sa pozbawione wad - brak pokrętła głośności i słuchawek sa jak dla mnie praktycznie nie do zaakceptowania :damage_wall:

szcególnie brak wyjśćia słuchawkowego - gdyby nie to juz bym zamawiał

jedyne wyjście to karta która to obejdzie...

Znalazłem cos takiego jak asus u1 - mapokretlo, i słuchawki łatwo podłaczyć ( plus dolby i eaxa)

ale w testah na pclabie do 15kh napadał wiec za slaby na microlaby jest...

co mam powiedzieć...POMÓZCIE!!!!

ps. creative'y wszelkie odpadaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak do końca się nie znam, ale skoro 2 ZS Gold już wystarczy do Solo tym bardziej Asus U1.

Jak masz budżet? Bo w grę może wchodzić Zero DAC (400zł z wysyłką z Honkongu lub Chin... serio!), Beresford (622zł z wysyłką z Częstochowy) lub E-MU 0202 USB (~400zł).

Dwa pierwsze podłączasz do zintegrownej karty muzycznej, E-MU to rewelacyjna zewnętrzna karta. Wszystkie trzy mają pokrętła i wyjścia na słuchawki z regulacją głośności.

I pamiętaj, że obecnie najlepsze dostępne Solo to wersja 6c. 7c za miesiac najwcześniej.

Edytowane przez Asturas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solo 7c poszły już w zapomnienie. Teraz jadę na moich starych Altecach 6021FX. Od razu słychać że bas jest z suba a nie z głośników głównych, bo bas słychać jakby z boku. Nikt mi nie powie że zestaw 2.1 nadaje się do słuchania muzyki, no chyba żeby suba postawić między dwoma głośnikami. Inaczej jest kiszka. I pomyśleć że Altec FX6021 są topowymi komputerowymi głośnikami 2.1 i kosztują 650złotych. MICROLAB RULEZ!!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak do końca się nie znam, ale skoro 2 ZS Gold już wystarczy do Solo tym bardziej Asus U1.

Jak masz budżet? Bo w grę może wchodzić Zero DAC (400zł z wysyłką z Honkongu lub Chin... serio!), Beresford (622zł z wysyłką z Częstochowy) lub E-MU 0202 USB (~400zł).

Dwa pierwsze podłączasz do zintegrownej karty muzycznej, E-MU to rewelacyjna zewnętrzna karta. Wszystkie trzy mają pokrętła i wyjścia na słuchawki z regulacją głośności.

I pamiętaj, że obecnie najlepsze dostępne Solo to wersja 6c. 7c za miesiac najwcześniej.

no jak bedzie trzeba to sie 600pln znajdzie...;p

ale karte tez do grania potrezbuje i filmow wiec z eaxa i dolby nie chcailbym rezygnowac...nie da sie np jakiegos wzmaczniacza sluchawek plus jeszce karty dzwiekowej np asusa dx?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak btw, imho masz troszke zkomplikowany zestaw, na co ci ta manta mamut? Na tym to nawet dzwiekow windowsowych nie da sie sluchac, karta/dac 600, a glosniki 300, imho nie tendy droga, juz wolalbym isc na skroty i mante kupic V3, albo na pure polowac. No chyba ze Ty planujesz wymiane solowek to wtedy ten dac jest zrozumialy, ale jesli suhar planuje zakup solowek docelowo, to lepiej niech te 900zł wyda na lepsze glosniki bo zaden dac/beresford nie zrobi z nich zaraz hi-fi (co nie znaczy ze nic nie da, owszem dal ale imho nie tedy droga)

Solo 7c poszły już w zapomnienie. Teraz jadę na moich starych Altecach 6021FX. Od razu słychać że bas jest z suba a nie z głośników głównych, bo bas słychać jakby z boku. Nikt mi nie powie że zestaw 2.1 nadaje się do słuchania muzyki, no chyba żeby suba postawić między dwoma głośnikami. Inaczej jest kiszka. I pomyśleć że Altec FX6021 są topowymi komputerowymi głośnikami 2.1 i kosztują 650złotych. MICROLAB RULEZ!!.

Ja wczoraj w MM slyszalem Z2300...jejku juz dawno nie slyszalem zadnych pierdziawek, ale prawie mi uszy zwiędły...a najlepsza jest zona:D Ona nie slyszala roznicy :damage_wall: ludzie jak mozna miec tak drewniane uszy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak btw, imho masz troszke zkomplikowany zestaw, na co ci ta manta mamut? Na tym to nawet dzwiekow windowsowych nie da sie sluchac, karta/dac 600, a glosniki 300, imho nie tendy droga, juz wolalbym isc na skroty i mante kupic V3, albo na pure polowac. No chyba ze Ty planujesz wymiane solowek to wtedy ten dac jest zrozumialy, ale jesli suhar planuje zakup solowek docelowo, to lepiej niech te 900zł wyda na lepsze glosniki bo zaden dac/beresford nie zrobi z nich zaraz hi-fi (co nie znaczy ze nic nie da, owszem dal ale imho nie tedy droga)

Ja wczoraj w MM slyszalem Z2300...jejku juz dawno nie slyszalem zadnych pierdziawek, ale prawie mi uszy zwiędły...a najlepsza jest zona:D Ona nie slyszala roznicy :damage_wall: ludzie jak mozna miec tak drewniane uszy:)

Ja tysiąc złoty mam na głośniki do kompa plus karte i ewentualny wzmaczniacz słuchawkowy = utopia;p

głośniki 2.0 lub 2.1 do muzyki - mam malo miejsca no i zależy mi na jakości dżwięku nie na decybelach agrac zamierzam na słuchawkach. Karta muztczna ma te głosniki obsłużyc (znaczy sie do muzyki) plus słuchawki do gier - stad potrzeba eaxa i dolby. Wszelkie Beresfordy i E-MU odpadaja bo sie do grania nie nadaja (brak eaxa).

...no hyba ze sie myle ;p

http://pclab.pl/art30750-5.html

"Pewne niedoskonałości słychać w górnej części pasma, gdzie w trakcie odtwarzania bardziej perkusyjnych tematów muzycznych można odczuć brak werwy w górnych rejestrach, gdzieś powyżej 15-16 kHz i niedokładnie wyrównaną charakterystykę w zakresie kilku kHz poniżej."

nie słyszałem microlabów co prawda i mam mgliste pojęcie jak ta karta może brzmieć ale przeciez Microlaby grją prawie do 30khz więc chyba szkoda tego ucinać...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeatheN --> no fakt docelowo mam zamiar pod tego Beresforda kupić coś lepszego. Co? Nie mam pojęcia. Może Pure 100, może Manta V?, a może jednak wzmak + DIY. Tego nie wiem na razie. A Manta 2.1... trzymam ją z sentymentu. Jak juz przyjdzie przejściówka na X-Fi to wszystko będzie znowu na nim. Ale i wtedy Manta pozostanie, bo Solo będą stały nie przy komputerze, ale obok, tak do słuchania gdy niekoniecznie siedzi sie przy nim :)

suhar --> chyba się nie mylisz :) Ale trudno mi Ci pomóc, bo sam miałem problem jak podpinać słuchawki i rozwiązałem go kupując Beresforda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Zero DAC ma nieco lepszy przetwornik od Beresforda a jest znacznie tańszy , na Amerykańskim forum head fi wątek o tym ustrojstwie ma już 438 stron więc kicha to chyba nie jest ! , do tego Zero DAC-a można kupić niewiele drożej razem z USB pc link ,a co daje USB pc link to przeczytaj poniżej cytat z Andrzej Matusiak jest on producentem HIGH-END-owych wzmacniaczy cyfrowych :

...Jakość wyjść SPDiF na płytach, a także kartach jest bardzo zróżnicowana. Można, bez ryzyka popełnienia grubszego błędu, przyjąć że błąd jittera przy takim połączemiu będzie mieścił się w granicach 500-2000 ps....

Dlatego znacznie lepiej, pewniej i taniej jest wyprowadzić sygnał z komputera za pomocą USB, przekonwertować za pomocą któregoś z tanich konwerterów opartych na układzie z rodziny PCM 29xx lub 27xx Texas Instruments, na SPDiF i dopiero ten sygnał doprowadzić do DAC-a.

Nie znam co prawda szczegółowych danych tego konkretnie urządzenia, ale jitter na wyjściu spdif podobnych do niego urządzeń osiąga 200-300ps. Do tego mamy możliwość transmisji tanim kablem USB na odległość do 5m i całkowitą izolację galwaniczną, jeżeli co najmniej jedno z urządzeń wyposażone będzie w transformator SPDIF lub wykorzystamy do transmisji kabel optyczny.

....Na podstawie wyników pomiarów i ich omówień, dostępnych na stronie www. miesięcznika Stereophile można wyciągnąć wniosek, że doświadczony recenzent usłyszy już wpływ zniekształceń powodowanych przez jitter o wielkości rzędu 200ps.....

....Teoretycznie, przy 16-sto bitowym strumieniu audio, o częstotliwości próbkowania 44,1 khz jitter na poziomie 200 pikosekund ma wpływ na wyjściowy przebieg analogowy. Przy większej rozdzielczości lub większej częstotliowości próbkowania granica ta może leżeć na poziomie pojedyńczych pikosekund.....

Poniżej jest Zero DAC + USB pc link :

http://cgi.ebay.pl/ZERO-NEW-24BIT-192KHZ-D...1QQcmdZViewItem

A sam USB pc link tani nie jest a dla świętego spokoju do DAC-a Beresforda trzeba by go było pewnie dokupić :wink:

http://www.diykits.com.hk/Pc%20Link.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Zero DAC ma nieco lepszy przetwornik od Beresforda a jest znacznie tańszy , na Amerykańskim forum head fi wątek o tym ustrojstwie ma już 438 stron więc kicha to chyba nie jest ! , do tego Zero DAC-a można kupić niewiele drożej razem z USB pc link ,a co daje USB pc link to przeczytaj poniżej cytat z Andrzej Matusiak jest on producentem HIGH-END-owych wzmacniaczy cyfrowych :

Poniżej jest Zero DAC + USB pc link :

http://cgi.ebay.pl/ZERO-NEW-24BIT-192KHZ-D...1QQcmdZViewItem

A sam USB pc link tani nie jest a dla świętego spokoju do DAC-a Beresforda trzeba by go było pewnie dokupić :wink:

http://www.diykits.com.hk/Pc%20Link.htm

Właśnie nie dawno trafiłem na info o tym Zero DAC (dlatego go zaproponowałem). Jak wpadnie kasa to kupie go i porównam z Beresfordem. Przegrany wyląduje na allegro :P Ale już nie pierwszy raz słyszę, że Zero ma lepszy przetwornik i już z tego tylko powodu ludzie się na niego decydują. Ciekawe jak ma się to do jakości dźwięku. No,ale moze za jakis czas będzie mi dane przekonać się "nausznie" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zero czy beresforda, moze ktos w skrocie opisac o co chodzi;] wiem co do dac, jak niby dziala, ale kurde skoro na kartach sa takie tandetne przetworniki to czemu karty dzwiekowe niektore kosztuja po 700zł? Bo teraz to wychodzi na to ze niepotrzebnie Audiotraka kupowalem, moglem jechac na integrze i polaczyc ja opticalem z daciem a z niego do wzmacniacza i bylby super extra wypas (nie wiem czemu ale jestem purysta i dla mnie takie polaczenie jest jakies zbyt przebajerowane)...

Tak podpinam hd2+RCA+wzmak+Direct sound i mam plaski dzwiek prostu ze zrodelka;), czy w moim polaczeniu taki zero (na beresorda nie wydam tyle kasy bo wolalbym glosniki zmienic)cos da? bo za 2 tyg pewnie ktos poda jakiegos innego chinskiego daca za 150zł ktory jeszcze wieksze cuda z dzwiekiem robi... :blink:

Ja mam wogole podejscie sceptyczne do tych wszystkich opisow....

(porownalem 3 kable klotz/prolink/ i ten oryginalny z hd2 oraz taki tani za 10zł.., jedynie ten tani odstawal od reszty, a w pozostałych roznice byly kosmetyczne i w slepych odsluchach przepadaly, a tu juz kilka osob pisalo ze zmiana kabla spowodowała olsnienie :rolleyes: )

ps. sluchawek nie uzywam;)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie dawno trafiłem na info o tym Zero DAC (dlatego go zaproponowałem). Jak wpadnie kasa to kupie go i porównam z Beresfordem. Przegrany wyląduje na allegro :P Ale już nie pierwszy raz słyszę, że Zero ma lepszy przetwornik i już z tego tylko powodu ludzie się na niego decydują. Ciekawe jak ma się to do jakości dźwięku. No,ale moze za jakis czas będzie mi dane przekonać się "nausznie" :P

A za około sto zł więcej od Beresforde tj około 716zł z przesyłką masz YULONG DAH1 DAC na topowym przetworniku analog devices AD1955 a wbudowany tam wzmak słuchawkowy jest ponoć dokładną kopią wzmaka Lehmann Audio Black Cube za $779 USD za sam wzmacniacz ,a jeszcze jest dodatkowo pilot :wink:

http://cgi.ebay.pl/YULONG-DAH1-DAC-MK-PC-S...1QQcmdZViewItem

http://www.analog.com/en/digital-to-analog...ucts/index.html

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asturas: Lepiej sie pokus na YULONG. faktycznie niewiele drozszy, a wyraznie ciekawszy. Mam to do siebie, ze lubie kupic cos drozszego, wiec gdybym wiedzial, ze muzyka dzieki niemu jest mlekiem i miodem plynaca, to pewnie bym go kupil :P

Edytowane przez Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yulong jest gorzej wykonany i brzydszy ;)

Ale fakt, że ma kilka plusów w stosunku do Zero. To się jeszcze przemyśli. Na razie wykosztowałem sie na Beresforda. Nie mniej marzy mi się jego porównanie z Zero i Yulongiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny wątek o ZERO DAC na 40stron :wink:

http://forum.lowyat.net/topic/616812

http://forum.lowyat.net/topic/617400

Są dwie wersie DAC-a Yulonga :

http://www.audiophilechina.com/products1.a...=37&s_id=38

Poniżej jest chyba ten konwerter PCLINK USB-SPDIF co go dodają do ZERO DAC (opcja)

http://cgi.ebay.pl/DIGITAL-PCLINK-USB-SPDI...1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.pl/PCLINK-USB-SPDIF-FOR-AU...idZp1638Q2em122

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowanie tych DAC-ów z myślą tylko o Solo 5/6/7 jest stratą pieniędzy. Te głośniki są zbyt słabe, żeby w pełni wykorzystać ich możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak mieliby myslec posiadacze laptopow? Ja z czasem (planuje na jesien) zrezygnuje ze stacjonarnego i wowczas pozostanie mi korzystanie z zintegrowanej karty, badz pozbieranie kasy na cos dobrego ;)

Wiekszosc z nas pewnie za maks 2 lata, bedzie posiadało wyraznie lepsze kolumny niz solo7.. :) Sam udowodniles, ze nie jest trudno pozbyc sie tych wspanialych kolumn... ;)

Edytowane przez Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zero czy beresforda, moze ktos w skrocie opisac o co chodzi;] wiem co do dac, jak niby dziala, ale kurde skoro na kartach sa takie tandetne przetworniki to czemu karty dzwiekowe niektore kosztuja po 700zł? Bo teraz to wychodzi na to ze niepotrzebnie Audiotraka kupowalem, moglem jechac na integrze i polaczyc ja opticalem z daciem a z niego do wzmacniacza i bylby super extra wypas (nie wiem czemu ale jestem purysta i dla mnie takie polaczenie jest jakies zbyt przebajerowane)...

Tak podpinam hd2+RCA+wzmak+Direct sound i mam plaski dzwiek prostu ze zrodelka;), czy w moim polaczeniu taki zero (na beresorda nie wydam tyle kasy bo wolalbym glosniki zmienic)cos da? bo za 2 tyg pewnie ktos poda jakiegos innego chinskiego daca za 150zł ktory jeszcze wieksze cuda z dzwiekiem robi... :blink:

Ja mam wogole podejscie sceptyczne do tych wszystkich opisow....

(porownalem 3 kable klotz/prolink/ i ten oryginalny z hd2 oraz taki tani za 10zł.., jedynie ten tani odstawal od reszty, a w pozostałych roznice byly kosmetyczne i w slepych odsluchach przepadaly, a tu juz kilka osob pisalo ze zmiana kabla spowodowała olsnienie :rolleyes: )

ps. sluchawek nie uzywam;)

Prawdę powiedziawszy to nawet nie przyszło mi do głowy polecić Ci DACa, bo wyraźnie pisałeś, że chcesz kartę muzyczną. No, ale mniejsza z tym.

O tych chińskich puszkach słyszałem od jakiegoś czasu. Najpierw słyszałem o Zhaolu D2.5C DAC (obecnie jest 3.0). Ale wyczytałem, że rewelacją to nie jest.

Potem trafiłem na Beresforda, czyli projekt Stanleya Beresforda, który przeniósł się z produkcją na Taiwann.

Wreszcie na audiostereo piszą o różnych DACach, przede wszystkim o Zero i Yulongu. Zero miało nawet dwóch użytkowników, ale jeden sie go pozbył. Co ciekawe tylko dlatego, że on ciągle szuka konkretnego brzmienia, a Zero mu tego nie dał.

W każdym razie na rynku stereo coś sie ruszyło. Pomijając ortodoksyjnych audiofili, wyznających zasadę "droższe znaczy lepsze" i dodatkowo wierzących w to, że grają kable (do pewnego niskiego pułapu, pewnie tak, ale wyżej...), płyty granitowe i nie wiadomo co jeszcze, to ludzie słuchający muzyki znudzili się windowaniem cen przez producentów.

Z jednej strony są tacy, którzy preferują zabytki, ja również do nich należę, choć "preferuję" to za dużo powiedziane. Kupują 15/20/30 letnie klocki i z nich składają swoje stereo. Tak jak ja robię obecnie.

Z drugiej strony szukają po ebayach i forach nie tylko polskich sprzetów robionych przez entuzjastów lub tanie fabryki chińskie. Chociażby polskie wzmacniacze słuchawkowe Moonlight (200-500zł), Holdegron (300-800zł), Paradox (700-3000), MxM (~200zł) czy chińskie/tajwańskie sprzęty - wzmacniacz słuchawkowy (lampowy) Little Dot MK II (~600zł), DACi Zero, Yulong, Beresford, Zhaolu itp.

Są też tanie wzmacniacze z Honkongu, koszt około 400zł z wysyłką. Są malutkie, teoretyczna moc na kanał to mniej niż 10W, a jednak ciagną to samo co drogie potwory.

Podobnie ma sie sprawa z kolumnami. DIY jest coraz popularniejsze, bo firmowe kolumny sa masakrycznie drogie.

Skąd takie tanie wzmaki, DACi i przedwzmacniacze? Bo same elementy są dużo tańsze niż kupione w drogich markowych klockach. Z resztą na audiostereo jest gigantyczny temat o tym jak to producenci jada sobie w kulki z nami. CD za 11k zł gdy w rzeczywistości jest to np Pioneer za 2k zł, tylko ma inną obudowę i inne logo, to samo ze wzmacniaczami itp.

--------

HeatheN. Zecydowanie powinieneś zauważyć wpływ DACa na Twój zestaw. Nawet na Solo, które sa tylko tanimi głośnikami komputerowymi jest różnica, a Ty masz DIY za 1000zł!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam że jest to temat o solo

A wiesz co to jest dyskusja? Spojz w prawy gorny rog, co pisze? FORUM DYSKUSYJNE, caly czas temat mniej lub bardziej krązy wokol solo, jednak gdy nasuwaja sie jakies pytania to nie ma sensu skakac po roznych tematach i zadawac tam, i wracac potem do glownego watku. <_<

Asturas dzieki za wyczerpujaca, odpowiedz, zglosze sie na prw raczej bo mam jeszcze kilka hmm pytan;)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś próbował lub ma te głośniki powieszone na ścianie? U mnie na razie Solo 6C stoją na biurko ale za dużo miejsca zajmują i muszą wywędrować. Będę dziś robił rajd po sklepach ale może ktoś ma sprawdzoną i niedrogą konstrukcję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manta V5 kupiona w Realu za 500zł. Tylko że jest mały problem. Wzmacniacz ma wejścia na głośniki 4 i 8 Ohm a nigdzie nie jest napisane, jaką impedancję mają głośniki Manty dołączone do zestawu. Czy mogę podłączyć kolumny pod dowolną wartość??.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi