Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

Mówiąc szczerze na rewelację nie liczę i zupełnie się nie nastawiam na coś audiofilskiego. Powiem że jestem wręcz bardzo sceptycznie nastawiony ale zobaczymy jak to będzie grać. Najwyżej skończy jako odtwarzacz DVD. Jak zagra to po analogu lepiej niż Beresford to będę naprawdę w ciężkim szoku.

O, podziel się szybko wrażeniami. I zdecydowanie nie zapomnij napisać jak radzi sobie z filmami oryginalnymi inaczej. Głównie czy nie prablemów z napisami i odczytem divx/xvid :P

A co grania lepiej od Beresforda. Bardzo bym się zdziwił. Beresford poprawia granie nawet CD Vincenta, choc to też jest przekręt, bo Vincent kosztuje 4,5k zł, a chiński oryginał jakieś 1,5k zł.

W każdym razie czekam na opinie, bo też mam zamiar to kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już ściągnąłem zmodyfikowany firmware do DV-380, który wyprawia cuda z tym odtwarzaczem. Wszystko się na nim odtworzy :). Nawet filmy z napisami, których nazwa jest inna niż filmu. Oczywiście firmaware w Polskiej wersji językowej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uu, to ładnie! A jak gra? Testowałeś już na nim oryginalne CD z muzyką? No weź nie trzymaj mnie w niepewności! :P

A gdzie kupiłeś? Bo na allegro widzę tylko jeden egzemplarz i to używany.

Edytowane przez Asturas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie przyszły do mnie microlaby solo 6c, wszystko ładnie pięknie, tylko jak podłaczyć ten kabel który łączy lewy głośnik z prawym ? wiem, że to dla Was jest oczywiste, temu pytam :P. Domyslam sie ze trzeba odkrecic te dwie śrubki, do tej czarnej "zakrętki" wchodzi srebreny kabelek, a do czerwonej, czerwony, ale jak ja mam ten kabel tam przymocować ?

ps. w instrukcji nie jest nic o tym napisane, więc pewnie jest to bardzo prosta czynność

Edytowane przez gni0tek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obojętnie. Nie zapomnij oskrobac końcówek kabelka. Nie wystarczy tylko zdjąć osłonki.

Ściągnąłem tylko firmware. DVD będę miał dopiero w przyszłym tygodniu. Kupiłem używkę na allegro. Nówka jest już nie do dostania.

Ale pamietasz, że ten Pioneer to nie do końca to Goldcośtam. To był chyba Pioneer DV-580 czy jakoś tak.

Nie mniej jednak może się na tego 380 zdecyduję, bo jest za 150zł i sprzedawca z Łodzi, czyli odpada koszt wysyłki.

Edytowane przez Asturas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkurza mnie zachowanie firmy infosoft, więcej już tam niczego nie kupię! Po zakupieniu głośników najpierw mówili, że dostawa do sklepu będzie najpóźniej 14 sierpnia, potem, ze na początku tygodnia i na pewno dla wszystkich wystarczy, potem wyszło na to, że nie dla wszystkich starczy, ale i tak roześlą mejle informujące na co można liczyć, a ostatecznie ani nie mam solo7c ani mejla... W końcu dodzwoniłem się i zmieniłem na Solo6c, mam nadzieję, że przynajmniej tym razem nie dadzą ciała...

gościu ale skąd mogliśmy widzieć że dostaniemy 10% naszego zamówienia? Ciesz się że cokolwiek dostaniesz, jak dostaniesz inny muszą obejść się smakiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też nie działało na początku. Dopiero jak przykręciłem naprawdę na maksa, to lewa kolumna zaczęła grać.

gościu ale skąd mogliśmy widzieć że dostaniemy 10% naszego zamówienia? Ciesz się że cokolwiek dostaniesz, jak dostaniesz inny muszą obejść się smakiem.

Jak właściciel sklepu zwraca się do swojego klienta "gościu" to taki sklep NALEŻY OMIJAĆ Z DALEKA.

Edytowane przez RBEJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaloze sie ze do PARADIGM TITAN Monitor v.5 + wzmak za 300zl, Solo7 nie mialyby startu nawet... ale Marcin budujac cala otoczke (wzmacniacz, dac, kable itd. itp.) zapomnial ze graja przedewszystkim kolumny.

Bardzo słuszna uwaga, widze ze jeszcze niektorzy mysla trzeźwo;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też nie działało na początku. Dopiero jak przykręciłem naprawdę na maksa, to lewa kolumna zaczęła grać.

Jak właściciel sklepu zwraca się do swojego klienta "gościu" to taki sklep NALEŻY OMIJAĆ Z DALEKA.

a jak mam pisać? Jaśnie panie? Jakoś nie widzę żeby na forum każdy pisał, Pan.. :) poza tym na forum wypowiadam się jako użytkownik microlabów a nie jako pracownik. :) Poza tym kto powiedział że jestem właścicielem firmy? Edytowane przez infosoft

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram dla sklepu kupujacy jest osoba ktora zawsze (prawie zawsze ma racje) i nalezy zwracac sie do niej z szacunkiem... ale coz za duzo klientow wiec sie o nich nie dba...

sam posiadam siec sklepow (spozywczo-przemyslowych) i cos o tym wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo słuszna uwaga, widze ze jeszcze niektorzy mysla trzeźwo;)

Dopóki komuś nie grają kable sieciowe i stoliki, to wszystko jest OK :)

PS. Panie Infosoft. Jeżeli nawet nie jesteś właścicielem sklepu, to reprezentujesz Infosoft na tym forum i zwracanie się do klienta "gościu" zamiast użycia jego nicka, bardzo źle świadczy nie tylko o Tobie ale przede wszystkim o całej firmie w której pracujesz. Jakbym miał takiego pracownika, który nie szanuje klientów i rzuca złe światło na moją firmę, to pognałbym go w diabły.

Edytowane przez RBEJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wszystko gra, jedno pytanie - zaczeło grac dopiero jak podłaczyłem te dwa kabelki, biały i czerwony - pod aux, a nie pod pc ? wtf ? karte mam x-fi- gamer, i końcowke tego kabla (który z jednej strony ma dwa kabelki z czerwoną i białą wtyczką,a na drugim koncu zieloną) podpiałem do zielonego wejscia na karcie, obok wejscia na mica, wszystko jest wporzadku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopóki komuś nie grają kable sieciowe i stoliki, to wszystko jest OK :)

PS. Panie Infosoft. Jeżeli nawet nie jesteś właścicielem sklepu, to reprezentujesz Infosoft na tym forum i zwracanie się do klienta "gościu" zamiast użycia jego nicka, bardzo źle świadczy nie tylko o Tobie ale przede wszystkim o całej firmie w której pracujesz. Jakbym miał takiego pracownika, który nie szanuje klientów i rzuca złe światło na moją firmę, to pognałbym go w diabły.

ale uraziłem Ciebie czymś napisałem do tamtego gościa gościu, bo bezpodstawnie oskarża nas o jakieś oszustwa. Dostaliśmy towar to wysyłamy. Nie widzę tutaj jakiś podstaw, żeby specjalnie trzymać jeszcze towar na magazynie, aby podenerwować klientów czy coś. A tamten GOSCIU właśnie uważa tak że to robimy. Staramy się jak najszybciej rozesłać towar i tyle zajmie to nam jak myślę kilka dni. Liczę na 2-3dni więc po co tutaj jakaś nerwowość. Wczoraj poszły pierwsze zamówienia. Było to widać zresztą na forum. Towar dostaliśmy w ilości jakiej dostaliśmy. Nie możemy nic zrobić że tylko tyle. Towaru nigdzie nie ma. Fabryka po prostu robi taką a nie inna ilość. A tutaj jak powiedziałem wypowiadam się prywatnie. Nie chce w żaden sposób reklamować firmy. Zwyczajnie pisze. Sam zakupiłem sobie jakiś czas temu solo7c. Jestem równym użytkownikiem i do każdego pisze na Ty. Na forum każdy pisze na Ty. Pisze więc i ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wszystko gra, jedno pytanie - zaczeło grac dopiero jak podłaczyłem te dwa kabelki, biały i czerwony - pod aux, a nie pod pc ? wtf ? karte mam x-fi- gamer, i końcowke tego kabla (który z jednej strony ma dwa kabelki z czerwoną i białą wtyczką,a na drugim koncu zieloną) podpiałem do zielonego wejscia na karcie, obok wejscia na mica, wszystko jest wporzadku ?

Pilotem przełączasz źródło. Gdy włączysz głośniki domyślnie masz AUX. Pilotem przełączasz na PC. Albo robisz tak jak zrobiłeś, czyli podpinasz komputer pod AUX żeby oszczędzić sobie każdorazowgo przełączania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Studyjne monitory to trochę inna bajka niż kolumny do słuchania muzyki. Słyszeliście kiedyś o audiofilu słuchającym muzyki na monitorach odsłuchowych ? Nawet takich za 15 000 ? Bo ja nie. One służą do technicznej analizy dźwięku, podczas gdy zestawy audio dla normalnych użytkowników mają służyć przyjemności i włąsnie specyficzne zniekształcenia o niej decydują. Przecież lampa to nic inego jak specyficzne zniekształcenia i dodatkowe harmoniczne. To nie jest prawdziwy czysty materiał audio jaki jest na płycie i włąsnie dlatego się podoba. Łysa ścieżka często jest niemiła dla ucha.

Mr Infosoft - masz okazję pokazać profesjonalizm i zrehabilitować się. Napisz proszę czy moje zamówienie już wyszło oraz numer przewozowy paczki : Dariusz Cichy Lublin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra przestańcie jeździć po infosofcie.. trochę racji ma.... ale tak wogóle .. to nie pisz na forum tylko realizujcie te zamówienia... bo póki co to moje zamówienie co zdążyłem zauważyć sie "zgubiło" .

Krzysztof Jurczak Gdańsk.

Edytowane przez kura93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Studyjne monitory to trochę inna bajka niż kolumny do słuchania muzyki. Słyszeliście kiedyś o audiofilu słuchającym muzyki na monitorach odsłuchowych ? Nawet takich za 15 000 ? Bo ja nie. One służą do technicznej analizy dźwięku, podczas gdy zestawy audio dla normalnych użytkowników mają służyć przyjemności i włąsnie specyficzne zniekształcenia o niej decydują. Przecież lampa to nic inego jak specyficzne zniekształcenia i dodatkowe harmoniczne. To nie jest prawdziwy czysty materiał audio jaki jest na płycie i włąsnie dlatego się podoba. Łysa ścieżka często jest niemiła dla ucha.

Mr Infosoft - masz okazję pokazać profesjonalizm i zrehabilitować się. Napisz proszę czy moje zamówienie już wyszło oraz numer przewozowy paczki : Dariusz Cichy Lublin.

tylko nie mr :) zaraz sprawdzę, szukaj informacji na e-maila :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostaliśmy towar to wysyłamy. Nie widzę tutaj jakiś podstaw, żeby specjalnie trzymać jeszcze towar na magazynie, aby podenerwować klientów czy coś. A tamten GOSCIU właśnie uważa tak że to robimy. Staramy się jak najszybciej rozesłać towar i tyle zajmie to nam jak myślę kilka dni. Liczę na 2-3dni więc po co tutaj jakaś nerwowość. Wczoraj poszły pierwsze zamówienia. Było to widać zresztą na forum. Towar dostaliśmy w ilości jakiej dostaliśmy. Nie możemy nic zrobić że tylko tyle. Towaru nigdzie nie ma. Fabryka po prostu robi taką a nie inna ilość.

I taka odpowiedź jest odpowiedzią normalną (choć przydałoby się może jeszcze jakieś: "przykro nam" czy coś :)).

A arkh nie zarzucił w cytowanej przez Ciebie wypowiedzi oszustwa tylko to, że dostawał informacje nie znajdujące pokrycia rzeczywistości, nie wiedział co się dzieje z jego zamówieniem ostatecznie, bo pomimo obietnicy Infosoft nie przysłał mu, ani głośników ANI MAILA (z informacją na co można liczyć). Więc pofatygował się i sam zadzwonił, żeby zmienić zamówienie na SOLO 6C prewencyjnie i pozostaje mu liczyć, że być może to zostanie zrealizowane, bo nie dostał informacji żadnej nadal...

To nie jest normalna sytuacja taki brak informacji. Więc odpowiadanie mu na to: umywamy ręce, a tak w ogóle to się ciesz, że być może dostaniesz cokolwiek i to jeszcze z użyciem pogardliwego "gościu" jest arogancka i zdradza brak odpowiedzialności za to, co się robi (przyjmowanie zamówień).

Tak, że jeśli tak właśnie był traktowany nie dziwię się komentarzowi arkha: nic tam więcej nigdy nie kupię. To jest właśnie sposób głosowania konsumentów: portfelem. Jedyny (obok niepraktykowanego w Polsce pociągania ich do odpowiedzialności) skuteczny wobec przedsiębiorców, których sposób działania się im nie podoba.

A żeby nie było OT zupełnego powiem, że i ja czekam na swoje SOLO 6C. Sprzedawca co prawda zaadresował paczkę na adres domowy, zamiast do biura (ale zadzwonił, poinformował, przeprosił) więc prewencyjnie skontaktowałem się z kurierem i ma - jak obiecywał - zadzwonić godzinę przed dostawą... Zobaczymy. Może dziś wreszcie posłucham czegoś inaczej niż z głośników lapka, albo na słuchawkach :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ten sposób właśnie audiofile wiecznie zmieniają sprzęt krążąc wokół celu nie zbliżając się do niego. Nie lepiej kupić sprzęt neutralny i w ten sposób "wymusić" prawidłową realizację nagrań? Choć mi tam się podobały moje nagrania słuchane na KRK RP5 ... choć w wielu bym ujął nieco sopranów (chyba realizatorzy są przygłusi przy wyższych częstotliwościach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie też kurier dał ciała bo wziął paczkę do rozwiezienia a miałem odebrać sobie osobiście

dobrze że przynajmniej zadzwonił i uzgodnił godzinę (pewnie taszczyć na darmo mu się nie chcialo tych 20kg :D )

a koledze z infosoftu radzę zaznajomić się z ustawą i doczytać kiedy dochodzi do zawarcia umowy na odległość bo to rodzi skutki w postaci roszczeń jednej i drugiej strony w przypadku niewywiązania sie z niej

juz wcześniej odważyłem się o tym napisać że nie podoba mi się takie przyjmowanie zamówień w ciemno

i że tak powiem wolałem pewniejsza ofertę z allegro (choć pewnie i tam nie wszyscy dostali 7c ale sprzedawca z przezorności przed negatywem zaoferował 6c w korzystnej cenie więc wszyscy powinni być zadowoleni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie też kurier dał ciała bo wziął paczkę do rozwiezienia a miałem odebrać sobie osobiście

dobrze że przynajmniej zadzwonił i uzgodnił godzinę (pewnie taszczyć na darmo mu się nie chcialo tych 20kg :D )

a koledze z infosoftu radzę zaznajomić się z ustawą i doczytać kiedy dochodzi do zawarcia umowy na odległość bo to rodzi skutki w postaci roszczeń jednej i drugiej strony w przypadku niewywiązania sie z niej

juz wcześniej odważyłem się o tym napisać że nie podoba mi się takie przyjmowanie zamówień w ciemno

i że tak powiem wolałem pewniejsza ofertę z allegro (choć pewnie i tam nie wszyscy dostali 7c ale sprzedawca z przezorności przed negatywem zaoferował 6c w korzystnej cenie więc wszyscy powinni być zadowoleni)

wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie przyszły do mnie microlaby solo 7c... wszystkie kable podłączyłem ale gra mi tylko 1 kolumna ta z wzmacniaczem... nie znam się na sprzęcie, proszę o pomoc... jakieś pomysły?

Było milion razy - nie wystarczy zdjęcie końcówek plastiku na kablach, trzeba je jeszcze obedrzeć z drugiej warstwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi