Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

Mówicie, że mało basu mają te głośniki, a według mnie jest dużo i nie męczy ucha po ustawieniu bass - 5, treble - 2 , volume -40, winamp+windows 100, całe biórko mi chodziło ;).

Mowa tu o Solo6c, to co dopiero jest w solo7c, słucham prawie każdego rodzaju muzy od popu poprzez technno, hardrock, i muzykę klasyczną, to normalnie wryło mnie w fotel, wiem wiem nie słyszałem dobrego sprzętu audio, a tylko wieże Sony którą posiadam i powiem, że te głośniki są o wiele lepsze od tych z wieży soniaka.

Także polecam te głośniki każdemu ;). Przedtem posiadałem Logitech x-540 i bass jest o wiele lepszy w solo niż w x-540, nic nie dudni, i nie zagłusza muzyki. Głośniki są bardzo dobrze wykonane, wszystko starannie dopasowane, kolor drewna również pasuje do mojego ciemnego biurka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głośniki jak pisałem w stanie idealnym, narazie mi średnio podchodzą z graniem (niskie tony) nie wykonaniem, dokładną odpowiedz dam na forum w środę.

Mam nadzieję że widziałeś moją PM wysłaną wczoraj ok 21 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro mają być za 4 miesiące. Dzisiaj Pan Grzegorz z Inermaxu powiedział mi że u nich w ciągu 2 miesiecy będą. Są pierwsi w kolecje do dostawy. Zamówili 50 sztuk. W infosoft nie pytałem ;)

Dlatego pilnie potrzebuję głośników, sprzedałem swoje gienki i teraz mi zostały słuchawki od MP3 :D Na dostawę solówek się nie załapałem i jest problem :mur:

Edytowane przez M-Power

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moich głośnikach jest coś nie tak z elektroniką. Po włączeniu jest cisza, trzeba kliknąć volume raz na pilocie żeby zaskoczyły :( No i domyślnie działa tylko źródło AUX.

:lol2: :lol:

Podejrzewam że nie jesteś jedynym który tak ma.

Edytowane przez RBEJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wobec tego będę używał trybu MUTE jako Standby. Koś tak robi ?

I jeszcze jedno - dlaczgo konstruktorzy z uporem maniaka umieszczają wyłącznik z tyłu ??? Skoro wyprowadzili kabelki dla wyswietlacza na przód to nie mogli tego zrobić z włącznikiem ? Dlaczego nie ma standby z zapisywaniem ustawień ? Ech...

A jesli chodzi o dźwięk to jest coraz lepiej - mózg sie wygrzewa z nowym brzmieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wobec tego będę używał trybu MUTE jako Standby. Koś tak robi ?

Jest ok dopóki nie zapadnie całkowita cisza. W nocy słychać lekkie buczenie, jak komp chodzi to znika to zupełnie (nawet bardzo cichy komp). Mi to przeszkadza. Nie wiem jak będzie z Tobą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie mam dylemat..co prawda mam już od bardzo niedawna solo6c, jednak mam okazje tanio kupić któryś z NOWYCH zestawów firmy JBL lub Głośniki HK SoundSticks II. szczerze mówiąc najbardziej się zastanawiam nad tymi hk..solo 6c spoko chodzą, jednak ja słucham rapu więc lubie mocne uderzenie. Powiedzcie proszę, czy sprzedać solo 6c i kupić któreś z zestawów wymienionych wyżej? czy lepiej się spiszą w rapie? nie mam jak ich odsłuchać..moge liczyć na opinie użytkowników, którzy posiadają takie kolumny.....pozdawiam i czekam na odp:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie mam dylemat..co prawda mam już od bardzo niedawna solo6c, jednak mam okazje tanio kupić któryś z NOWYCH zestawów firmy JBL lub Głośniki HK SoundSticks II. szczerze mówiąc najbardziej się zastanawiam nad tymi hk..solo 6c spoko chodzą, jednak ja słucham rapu więc lubie mocne uderzenie. Powiedzcie proszę, czy sprzedać solo 6c i kupić któreś z zestawów wymienionych wyżej? czy lepiej się spiszą w rapie? nie mam jak ich odsłuchać..moge liczyć na opinie użytkowników, którzy posiadają takie kolumny.....pozdawiam i czekam na odp:]

A masz możliwość załatwić i mi taniej hk B-)? .. bo właśnie też nie wiem czy kupować te i wydać 500zł czy solo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za [ciach!]ły? Aż nie wierzę w to co czytam, to prowokacja?

Sluchasz rapu i lubisz mocne uderzenie a celujesz w zestaw ktory moze zaoferowac jedynie DESIGN?

Subwoofer plastikowy nadaje sie na doniczkę!!!!!!!!!!! Juz lepiej z2300 zakup....

Te "dzwiekowe patyki" sluchalem w MM razem z Razer Mako 2.1. Oba zestawy za ta cene maja jedynie ciekawy design...

Zostan przy solo, ewentualnie z2300 lub inne z subem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchasz rapu i lubisz mocne uderzenie a celujesz w zestaw ktory moze zaoferowac jedynie DESIGN?

Subwoofer plastikowy nadaje sie na doniczkę!!!!!!!!!!! Juz lepiej z2300 zakup....

Te "dzwiekowe patyki" sluchalem w MM razem z Razer Mako 2.1. Oba zestawy za ta cene maja jedynie ciekawy design...

dzieki HeatheN. zrozum stary nie słyszałem tyvh HK, jedynie czytałem opinie że są spoko, poza tym uwierzyłem w firme. Przyszły mi solo 6c z niedziałającym pilotem i mam mieszane uczucia. odesłałem pilot do pana midasa, czekam na nowy. Zresztą pisałem już na forum o tym(na str 65,66) nie moge podbić basu i dlatego sam nie wiem co robić. Ale poczekam na pilota, bo kolumny są spoko,tylko basu jakby deko mało na domyslnych ustawieniach. Boję sie tylko ze jak mi wysle dobrego pilota to moze sie okazac ze pilot był dobry a w głośniku coś padniete jest..wtedy bede musiał odsyłać kolumny i tak w kółko. Denerwuje mnie to lekko. Ale bede dobrej mysli ze moze to tylko pilot. reszta w tych kolumnach jest ok, szczególnie stereofonia. A z2300beda lepsze do rapu? zreszta, napisze jak mi przyjdzie pilot i bede mogl podbić bas. Pozdro.

A masz możliwość załatwić i mi taniej hk B-)? .. bo właśnie też nie wiem czy kupować te i wydać 500zł czy solo

zeusek wejdź na strone vobis.pl i tam są taniej HK oraz JBL. zresztą do wszystkich to pisze, nie ma co ukrywać. Wyprzedaż jest ogromna. HK kosztują 249zł. nie wiem czego tak tanio ale kopara mi opadła i dlatego sie tak napaliłem. Ja póki co zostane przy solo6c i poczekam na pilota. PZDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3079515[/snapback]

A nie możesz podbić basu w equalizerze? Każdy program do odtwarzania dźwięku coś takiego powinien mieć!

no właśnie nie moge bo używam solo6c z dvd pioneera dv-310 i słucham tam tylko orginalnych audio z mojej ogromnej biblioteczki rapu:] wiec musze czekać na pilota bo narazie straszna lipa;// znaczy moze nie lipa ale sama ciekawosc jak bedzie kiedy podbije bas nie daje mi spokoju. nie mowie ze teraz jest zle bo spoko jest. ale swiadomosc ze mam niesprawny pilot i zagadka jak bedzie gdy bedzie on działał nie daje mi spokoju;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to sprzedać tego też za bardzo nie możesz

bo kto to kupi w takim stanie

poczekaj a bedziesz zadowolony

nie wiem co miales wczesniej u mnie x540 i bas w solo 7c (poza flat w eq) jest o wiele lepszy niz z osobnego suba (no ale co to za sub jest w x540 to wiadomo ;) )

Edytowane przez SBeNder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sklep.vobis.pl/aktualnosci/3000164_...snikow_jbl.aspx :]]]]]]]] nie wiem czy to serio taka cena czy jakaś lipa ale sami przyznacie że okazja jest;]]

No jest.....okazja aby kupic za 250 i odsprzedac drozej:D

Jedyny plus subwoofera to ksztalt, ktory automatycznie niweluje fale stojące (najgorsze co moze byc to zblizeone do szescianu wymiary) no ale plastik nadaje sie na doniczkę nie na material suba...

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą pisałem już na forum o tym(na str 65,66) nie moge podbić basu i dlatego sam nie wiem co robić. Ale poczekam na pilota, bo kolumny są spoko,tylko basu jakby deko mało na domyslnych ustawieniach. Boję sie tylko ze jak mi wysle dobrego pilota to moze sie okazac ze pilot był dobry a w głośniku coś padniete jest..wtedy bede musiał odsyłać kolumny i tak w kółko. Denerwuje mnie to lekko. Ale bede dobrej mysli ze moze to tylko pilot. reszta w tych kolumnach jest ok, szczególnie stereofonia. A z2300beda lepsze do rapu? zreszta, napisze jak mi przyjdzie pilot i bede mogl podbić bas. Pozdro.

przeciez pisalem Ci, ze jak ustawisz na +8 to ladnie dudnia i nie ma sie co martwic na zapas. Ja bym nie wymianil nigdy w zyciu solowek na plastikowe zabawki HK

ps. widze, ze jestes z jaroslawia...mieszkamy blisko siebie :P

Edytowane przez Przemoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez pisalem Ci, ze jak ustawisz na +8 to ladnie dudnia i nie ma sie co martwic na zapas. Ja bym nie wymianil nigdy w zyciu solowek na plastikowe zabawki HK

ps. widze, ze jestes z jaroslawia...mieszkamy blisko siebie :P

Przemoo mieszkasz w jaroslawiu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamówiłem solo 6c, zobaczymy czy dadzą u mnie radę do bliskiego pola, do muzy technicznej...

Coś czuję że będziesz zawiedziony. Przy 50hz jest spadek -6db na Solo 6c. To nie wrózy za dobrze.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej ludzie,co jest z tymi microlabami? niby podlaczylem wszystko ok ale mimo to nie slysze wokalu i dzwiek jest jakis chu*jowszy niz w starych creativach...bez kitu nawet flaci graja beznadziejnie,dodatkowo na ustawieniu 40/60 ledwo slychac muzyke w pokoju obok

cos zle podlaczylem czy jak?

solo 6c ofkoz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może podłączyłes głośniki na krzyż ? Sprawdź kolory na kablu głośnikowym.

PS. Kto ma Equalizer w mikserze karty - polecam wykres zapodany przez RBEJa do podbicia tych dołków na karcie. Zdecydowanie poprawia czytelność dżwięku. Wrażenie jest jakby głośniki wyjąć z pudełka.

Edytowane przez cichydd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi