Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

ty3 napisał(a):

moze jakies małe uzasadnienie??

Poszukaj, chyba w tym temacie albo w temacie o najlepszym sprzęcie 2.0/2.1 albo o vigoolach pisałem o swoich wrażaniach z przesiadki z z-2300 na Vigoole C2149. Solo6c/7c/VigooleC2180/C2149 wszystkie one charakteryzują się świetnym dzwiękiem, którego nie uzyskasz na małych satelitkach od logów. Sprawdzone empirycznie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mnie pamięć nie myli to w październiku mają być dostawy 6C tak? Wiadomo coś bliżej? Gdzie i za ile będzie można dostać? Gdyby cena była jak dawniej to może bym się skusił w końcu, albo one albo vigoole, przymierzam się i przymierzyć nie mogę, albo ceny skaczą albo głośniki znikają jak vigoole w sklepie u midasa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Havoc napisał(a):

Jeśli mnie pamięć nie myli to w październiku mają być dostawy 6C tak? Wiadomo coś bliżej? Gdzie i za ile będzie można dostać? Gdyby cena była jak dawniej to może bym się skusił w końcu, albo one albo vigoole, przymierzam się i przymierzyć nie mogę, albo ceny skaczą albo głośniki znikają jak vigoole w sklepie u midasa :/

J slyszalem ze w Listopadzie.

Zastanawiam sie czy to bedzie mniej wiecej w jednym czasie wszystkie sklepy dostana dostawe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, ja trochę z innej beczki. Wiem, że 6C i 7C są super, ale oprócz tego, że ich teraz nie ma, to są chyba za duże do mojego pokoju (2m x 2,5m). No i tutaj pytanie, co wziąć? Zastanawiam się nad 4C, ale nie wiem, czy to z kolei nie będzie za małe? Może PRO3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

symbianos88krk napisał(a):

Ciekawe jak sie mają Te wszystkie Microlaby i Vigoole do np. monitorków Tonsil siesta Sat i jakiegoś old-scoolowego amplitunera yamahy ....

Jak myślicie ??

Ja mam jedynie porównianie z nieco innym sprzętem - mam w domu amplituner Technicsa + jakieś kolumny Yamahy 100 Wat jedna. Jest to dosyć stary sprzęt, więc trudno to porównywać do siebie. Solo 6 grają zdecydowanie lepiej, mają bogatszą scenę, są bardziej szczegółowe. Z kolei Yamahy lepiej radzą sobie z niskimi tonami, ale to ze względu na ich rozmiar. Miałem też styczność z dwoma innymi amplitunerami technicsa grającymi na innych kolumnach i nigdy mi sie nie podobał ich dźwięk, grały średnio. Dlatego też jestem sceptycznie nastawiony do marki technics.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hansu (-+)'' napisał(a):

Zamiast Pro3, lepszym wyborem moga byc jakieś Vigoole. Np. C2180 lub C2039

A ktoś słuchał tych Vigooli? Jakieś uzasadnienie? Recenzję PRO3 czytałem. Wiem, że to nie dużo, ale nie będę się pierniczył z robieniem odsłuchów kolumienek za 300 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Memphis napisał(a):

A ktoś słuchał tych Vigooli? Jakieś uzasadnienie? Recenzję PRO3 czytałem. Wiem, że to nie dużo, ale nie będę się pierniczył z robieniem odsłuchów kolumienek za 300 zł.

Na pewno dobrze podales wymiary POKOJU? 5mkwadratowych? Ustawa mowi ze na jedna osobe ma przypadac minimum 9m kwadratowych powierzchni w pokoju :rolleyes: dlatego pytam z czystej ciekawosci czy sie nie pomyliles?!

symbianos88krk napisał(a):

Ciekawe jak sie mają Te wszystkie Microlaby i Vigoole do np. monitorków Tonsil siesta Sat i jakiegoś old-scoolowego amplitunera yamahy ....

Jak myślicie ??

Cos ty sie tak tych Tonsili uczepil;)

Akurat tonsil robi dobry sprzet naglosnieniowy, dobre przetworniki mozna na palcach jednej reki wymienic w tej firmie, a dodatkowo po podwyzkach to jzu wogole sie nie oplaca (Vifa/visaton/ss tani) bo mozna dorwac cos lepsiejszego.

I co wg ciebie znaczy oldscoolowy? Z trzeszczacymi potemcjometrami? z rozlanymi kondami? podaj konkretny model to pogadamy, ale same siesty sat raczej z solo nie maja szans w kategori cena/jakosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeatheN napisał(a):

Na pewno dobrze podales wymiary POKOJU? 5mkwadratowych? Ustawa mowi ze na jedna osobe ma przypadac minimum 9m kwadratowych powierzchni w pokoju :rolleyes: dlatego pytam z czystej ciekawosci czy sie nie pomyliles?!

Cos ty sie tak tych Tonsili uczepil;)

Akurat tonsil robi dobry sprzet naglosnieniowy, dobre przetworniki mozna na palcach jednej reki wymienic w tej firmie, a dodatkowo po podwyzkach to jzu wogole sie nie oplaca (Vifa/visaton/ss tani) bo mozna dorwac cos lepsiejszego.

I co wg ciebie znaczy oldscoolowy? Z trzeszczacymi potemcjometrami? z rozlanymi kondami? podaj konkretny model to pogadamy, ale same siesty sat raczej z solo nie maja szans w kategori cena/jakosc.

Uczepiłem się tonsili bo model siesta zdobył wygraną w konkursie ostatnio ale nie pamiętam jakim niestety,o Vifach i Visationach słyszałem wiele dobrego tak samo o Teslach ale te głośniki zwykle kupuje się do DIY a ja na to nie mam możliwości .. :(

Yamaha..wszystkie stare modele miały dobrze brzmienie, chodzi mi choćby o amplituner R-3 których pełno jest teraz na allegro :)

Altusy 140 ??? hmmm ...miałem z nimi styczność i w oryginale grają one dla mnie niezbyt ciekawie ....bez obrazy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsze pół-środki niż leżenie na podłodze:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Stare ratanowe podstawki pod kwiatki 'rzondzom' :E

Aczkolwiek teraz gra to o wiele lepiej niż w starym pokoju...

Hmm - jednak coś zaczynają mi się te Solówki nudzić... ale nie ma kasy na inny sprzęt więc narazie mają spokój ;)

ps. O dziwo mniej więcej jak z Gienkami - 1250x miałem ~pół roku, Solo też za niedługo będą miały ~pół roku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mniej więcej - 2x RCA (lewo/prawo) wpinane do Solówki, mini-jack (3.5mm) wpinany w dźwiękówkę...

Tak to jeszcze zwykły głośnikowy do łączenia kolumn... no i zasilający do gniazdka oczywiście.

Chyba, że ma się, np. coś typu HD2 gdzie są wyjścia RCA do stereo - to wtedy kablem 2x RCA - 2x RCA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, śledze ten temat już od dawna i sam zamieżam zaopatrzyć się w solówki, ale zaciekawiła mnie ostatnio oferta insoftu, bowiem wprowadzili pure 100 za 900zł. Jak myślicie opłaca się?

Link: http://www.infosoft.pl/product.php?id=1124...p;categorie=289

Edytowane przez vego21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vego21 napisał(a):

Witam, śledze ten temat już od dawna i sam zamieżam zaopatrzyć się w solówki, ale zaciekawiła mnie ostatnio oferta insoftu, bowiem wprowadzili pure 100 za 900zł. Jak myślicie opłaca się?

Zapytaj o to człowieka, który kupił Pure 100 na allegro :wink:

Polskich opinii na ich temat jeszcze nie znalazłem.

900zł to sporo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za podsumowanie sklepów "Divek" bo kupować w jednym.

http://www.inermax.pl

http://www.infosoft.pl

http://www.hitech.com.pl

http://www.electricmidas.pl

Ciekawe czy partia "nowa" będzie o takiej samej jakość jak poprzednia?

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dodam od siebie, że w Hi-techu przy 6C/7C piszą podobnie - dostawa spodziewana po 15 października.

Jest jeszcze Inermax.

I to tyle ze sklepów bawiących się w Microlaby. Chyba, że o czymś nie wiem...

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi