Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

I jest bardzo zbliżone, na pewno nie ma drastycznej różnicy o której niektore osoby pisały. Jeżeli u części osób brzmienie jest równe, a u niektórych zdecydowanie nie, to może kwestia innej partii produkcyjnej, etc.?

Roznica moze byc tylko i wylacznie w strojeniu kolumny, jednym slowem troszke nizej schodzi bass w jednej z kolumn, ale roznica nie przekroczy 2-3hz (strojenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jak zamawiam standy na określone wymiary pod ML/Vigoole (w zależności przy czym w ostateczności zostane) to górna podstawa powinna być dokładnie takich wymiarów jak głośnik (długość x szerokość) czy może podstawa powinna mieć większą powierzchnię od głośnika po kilka cm z każdej strony?

Edytowane przez michal_banszel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Solo jeśli przykleisz te cztery gumowe nóżki nie na samych brzegach głośnika, to podstawa może być nawet mniejsza, ale nie będzie to "bezpieczne". Moim zdaniem dobrze będzie, jak podstawa będzie taka sama jak głośnik, można też dać po centymetrze zapasu z każdej strony.

BTW

Oszaleli w Hi-techu z cenami Solo.

http://www.hitech.com.pl/?con=Products&amp...de=&aPage=3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena porażka... moje nadzieje na SOLO6C chyba odchodzą w zapomnienie , a przynajmniej na tą chwilę... Zresztą i tak nie mam na co narzekać mając Geniusy 2000 - nie dość że atrakcyjna cena to i dostępne a i brzmieniem nie odstają pewnie drastycznie od 6C (przynajmniej dla takiego laika jak ja) ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh - a ile było złości, wyzywań różnych ludzi od fan-boy, kasowania postów (gdzie ta osoba teraz nie ma nic przeciwko ML)...

A teraz - naprawdę mnie kusi wystawić SOLO-7C na allegro... 400zł jak nic moje :E jeszcze bym na nich zarobił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW

Oszaleli w Hi-techu z cenami Solo.

http://www.hitech.com.pl/?con=Products&amp...de=&aPage=3

Jeśli Solo 7c kosztują prawie 520 złotych (czyli 200 złotych więcej) opłaca się chyba rozglądać już za czymś innym. Co myślicie o tych

Dołączona grafikaDołączona grafika

Alesis M1 Active 520 - kosztują różnie, ale nówki widziałem za 650 złotych. Pytanie, jak one mają się do tych Solo 7c? Przedział jakościowy ten sam, co Sven?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że temat dotyczy głośników Microlaba pozwolę się podłączyć... Posiadam obecnie głośniczki Altec Lansing FX6021 + Prodigy HD2i o ile do dźwięku nie mam żadnych zastrzeżeń to denerwuje mnie ciche buczenie suba. O ile w dzień ten dźwięk jest niesłyszalny, to często słucham muzyki w nocy i wtedy to buczenie jest wyraźnie słyszalne.

Do rzeczy, czy głośniki Microlab PURE 100 Professional Loudspeaker godnie zastąpią te FX i czy warto dopłacić niezłą sumkę między solo 6c a pure 100? na solo 7c nie mam miejsca. W sieci trudno znaleźć jakiekolwiek opinie o tych głośnikach a szczególnie o różnicach miedzy poszczególnymi modelami. Cena tych głośników to 999 zł w znanym wszystkim sklepie. Tutaj trochę fotek, strony wprawdzie w barbarzyńskim języku, ale zdjęcia dobre http://product.pcpop.com/000069560/Picture.html i http://diy.pconline.com.cn/vocality/review...10/1137893.html

a tutaj jeszcze "bebechy" http://www.yesky.com/kpzhuanti/497/7541997.shtml

Edytowane przez Stirlitz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ceny solo7c w hitech, to chyba komuś coś się przegrzało. 2 miesiące i 200zł drożej, z takim trendem to te głośniki do świąt będą kosztować 700zł. Rozumiem że dolar idzie do góry, ale nie aż tak żeby głośniki były prawie 2x droższe. Poza tym możliwe że sprzedawcy w Polsce zamówili te głośniki po starym kursie dolara, a teraz sprzedają po nowym. Wcale bym się nie zdziwił gdyby tak było. Mam nadzieję że jednak w infosoft i electric midas solo 7c będą kosztować z 400zł, bo inaczej to zbyt wiele osób tych głośników od nich nie kupi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dolar w ciagu miesiaca zyskal na wartosci ponad 30%. Zastanowcie sie nad tym.

wiesz troche bijesz nie w tym kierunku, bo co ma dolar do rosyjskiej waluty? Interesuje sie troche tym tematem i wiem o co w tym chodzi. I w ogole to nie temat o walutach. Pisz to gdzie indziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że temat dotyczy głośników Microlaba pozwolę się podłączyć... Posiadam obecnie głośniczki Altec Lansing FX6021 + Prodigy HD2i o ile do dźwięku nie mam żadnych zastrzeżeń to denerwuje mnie ciche buczenie suba. O ile w dzień ten dźwięk jest niesłyszalny, to często słucham muzyki w nocy i wtedy to buczenie jest wyraźnie słyszalne.

Do rzeczy, czy głośniki Microlab PURE 100 Professional Loudspeaker godnie zastąpią te FX i czy warto dopłacić niezłą sumkę między solo 6c a pure 100? na solo 7c nie mam miejsca. W sieci trudno znaleźć jakiekolwiek opinie o tych głośnikach a szczególnie o różnicach miedzy poszczególnymi modelami. Cena tych głośników to 999 zł w znanym wszystkim sklepie. Tutaj trochę fotek, strony wprawdzie w barbarzyńskim języku, ale zdjęcia dobre http://product.pcpop.com/000069560/Picture.html i http://diy.pconline.com.cn/vocality/review...10/1137893.html

Ja już od dawna poluję na porządną recenzję w sieci którychkolwiek Pure i nie mogę znaleźć. Trochę się na nie napaliłem i jakbym miał 1000zł na głośniki do kompa, to na ten czas brałbym właśnie pure100. Charakterystykę mają bardzo ładną.

Dołączona grafika

Ich wykonanie stoi na wysokim poziomie. Jeżeli odrzuciłeś opcję wzmak+kolumny, monitory studyjne, DIY, pianocraft itd. to takie Pure100.. czemu nie?:) Przesiadka z tych Alteców może się okazać szokiem, na nowo odkryjesz muzykę. Kiedyś user RBEJ wymienił FX6021 na Solo7c...

Dołączona grafika

Ps. W inermaxie są za 970zł.

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz troche bijesz nie w tym kierunku, bo co ma dolar do rosyjskiej waluty? Interesuje sie troche tym tematem i wiem o co w tym chodzi. I w ogole to nie temat o walutach. Pisz to gdzie indziej.

1-jakie znaczenie ma rosyjska waluta skoro microlaby sa produkowane w chinach za DOLARY.

2-w takim razie slabo interesujesz sie rynkiem walutowym, jezeli nie widzisz zaleznosci pomiedzy dolarem a rublem.

3-to nie jest tez temat o tym, ze kogos na cos nie stac, albo ze za drogo.

tego typu kwestie powinno rozpatrywac sie w cieniu wlasnego portfela a nie na publicznym forum.

Edytowane przez pr1nce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1-jakie znaczenie ma rosyjska waluta skoro microlaby sa produkowane w chinach za DOLARY.

2-w takim razie slabo interesujesz sie rynkiem walutowym, jezeli nie widzisz zaleznosci pomiedzy dolarem a rublem.

3-to nie jest tez temat o tym, ze kogos na cos nie stac, albo ze za drogo.

tego typu kwestie powinno rozpatrywac sie w cieniu wlasnego portfela a nie na publicznym forum.

powiedz mi skąd masz info, że ktoś płaci chińczykom dolarami, bo jestem ciekaw. Ale już w ogóle nie odbiegajmy od tematu a przenieśmy się na pm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę dziwne porównywać Solo 7c do Geniusów 5.1 =o

powiedz mi skąd masz info, że ktoś płaci chińczykom dolarami, bo jestem ciekaw. Ale już w ogóle nie odbiegajmy od tematu a przenieśmy się na pm.

Chińczycy za eksportowany towar za granice co mają dostawać, jak nie dolary. Za 95% eksportowanego towaru dostają "zielone". Edytowane przez Hansu (-+)''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7C jeśli już. Geniusy...cóż, jak mogą dobrze wypaść? Jeśli mówimy oczywiście o stereo. Już nie raz było pisane, że zestawy 5.1 do muzyki się nie nadają, a Solo są najlepsze w tej cenie. Więc nie ma co się rozwodzić a brać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie podanej przez jeden sklep Solo 7c wskakuje na próg Sven Royal II i Alesis - czyli już nie są najlepsze.

A Sven Royal 2 są dużo lepsze od Solo6c?

I jaki to sklep?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7C jeśli już. Geniusy...cóż, jak mogą dobrze wypaść? Jeśli mówimy oczywiście o stereo. Już nie raz było pisane, że zestawy 5.1 do muzyki się nie nadają, a Solo są najlepsze w tej cenie. Więc nie ma co się rozwodzić a brać ;)

w gry juz praktycznie nie gram. Została tylko muza i czasem jakis film. czyli sprzedaje geniusy za 280zł i kupuje ML7c , tylko czy one nie bedą za duze do mojego pokoju 4,5m x 5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie podanej przez jeden sklep Solo 7c wskakuje na próg Sven Royal II i Alesis - czyli już nie są najlepsze.

Pytanie było o Solo, a nie Sveny tak? :P A to że w jakimś sklepie są 100zł droższe niż w innych to zbędne info ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie było o Solo, a nie Sveny tak? :P A to że w jakimś sklepie są 100zł droższe niż w innych to zbędne info ;)

Nie wiem czy to do mnie :P ale jeśli tak, to pytałem o dostępność Sven Royal II bo chyba się przymierzam do kupna właśnie ich. Patrząc na porównania Solo6c i Sven Royal II to chyba lepiej svena ze względu na o wiele lepszą jakość wykonania. Tylko daje mi do myślenia porównanie, które zrobiłem na http://catalog.onliner.by/sven/royal2/

Dodałem do porównania Sven Royal II, Solo6c i Solo7c i Solo6c tam akurat wychodzi jakby lepiej niż Sven Royal II. Wyprzedza svena kilkoma parametrami...mętlik w głowie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi