Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

A dajcie spokój, basu jest tyle ile trzeba na flacie i jak ktoś twierdzi, że go nie ma to nie dorósł do stereo i niech słucha na komputerowych 2.1 łomotach, a equalizery szczególnie programowe to se można o kant d..y roztłuc:)

Fakt masz racje.Myslalem ze moze poprostu cos jest z nimi nie tak bo na modecomach tego nie mialem.Ale pewnie tak jest ze te glosniki nie sa do dudnienia a ja najwyrazniej musze sie przestawic i odzwyczaic od dudniacego basu:D Pokombinowalem z ustawieniami glosnikow w pokoju i jest ok:) Edytowane przez Myku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedzialem gdzie to wrzucic;) ale wrzuce tu, fajny kawaleczek bardzo przyjemnie sie go slucha:) (kazdy zna to pod hasłem POR:D)

http://data.dump.iof.ru/data/elniukai.mp3

Jak ktos ma cos w tym stylu niech da znac;)

ps. sama "muzyka" idiotyczna, ale ze nasze ucho najbardziej wyczulone jest na wokal (i czestotliwosci z tego zakresu), a caly kawalek jest spiewany bardzo przyjemnie sie slucha:) na nim najlepiej slychac czy brakuje srednicy wysokiej:)

Jak się wrzuca utworek,bo bym zapodał jeden depeche mode?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Depeche mode np.Home we flac,powiedzcie jak bas się sprawuje czy na solo wystarcza? :unsure:

Depeche mode np.Home we flac,powiedzcie jak bas się sprawuje czy na solo wystarcza? :unsure:

Chciałbym tutaj wrzucic bo jest dobrej jakości 1018 kbps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Depeche mode np.Home we flac,powiedzcie jak bas się sprawuje czy na solo wystarcza? unsure.gif

Słuchane w mp3 320 kb/s i bass jest bardzo czytelny, przejrzysty, pojawia sie tam gdzie trzeba. Zapodaj jeszcze we flacu. Jakby co to upnij na jakiś serwis i podaj link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dajcie spokój, basu jest tyle ile trzeba na flacie i jak ktoś twierdzi, że go nie ma to nie dorósł do stereo i niech słucha na komputerowych 2.1 łomotach, a equalizery szczególnie programowe to se można o kant d..y roztłuc:)

popieram, tylko i wylacznie kwestia ustawienia. (w sensie standy, sciany, odleglosci).

tak sobie wlasciwie pomyslalem ze gdybym poszedl np. do jakiegos audiofila i zaczal mu na eqs podbijac bass to by mnie przeciez zabil :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchane w mp3 320 kb/s i bass jest bardzo czytelny, przejrzysty, pojawia sie tam gdzie trzeba. Zapodaj jeszcze we flacu. Jakby co to upnij na jakiś serwis i podaj link.

Na t........ org.jest flac to zerknij.DM Ultra 1997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo to sie podziel wrazeniami sluchowymi:D Ale biorac pod uwage wyglad to moim zdaniem najladniejsze sa 5C bo te 4C wygladaja jak skurczone 6C;p dlatego jestem ciekaw jak graja

Edytowane przez Myku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam plastiki Creashit'a (które się rozlatują) więc moja opinia, może być nie pochlebna w szczególności na początku, przed wygrzaniem.

Miałem brać 5c albo nawet 6c ale jak wymierzyłem ile miejsca by mi zajęły to sobie odpuściłem, a poza tym cena między 3c a 5c/6c rośnie wręcz wykładniczo. Narazie jeszcze czekam na potwierdzenie od Inermax'u -.-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do zakupów mych,

Planuję kupić Solo7C i najniższą wersję Xonara.

Zagra to dobrze? Dźwiękówka chyba, aż za dobra? Kombinowałem z Audigy Gold, ale ceny 90-100zł wydają mi się deczko wysokawe, jak za kilkuletnią kartę w oemie na 14-dniowej gwarancji rozruchowej.

W Midasie Solo7c są za 480zł (+18zł przesyłka), a Xonar DX/XD na Allegro za 259zł (+12,5zł przesyłka).

Kupię to gdzieś taniej? Może polecacie coś innego?

Jak wygląda podłączenie tych kolumienek do kompa? Czy każda kolumna ma osobne wejście, czy też jest jedno wspólne?

W jednej recenzji strasznie pomstowano na seryjny kabel, ale bez żadnych uwag czy jest to typowy kabel 2xRCA > MiniJack i czy jest tylko jeden do obydwu kolumn.

TAKI chyba będzie dobry?

Edytowane przez Vidi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Któryś ze sklepów powinien podesłać te głośniki do jakiegoś \"Audio\" czy \"Audiostereo\", żeby je zrecenzowali. Jednak bez oficjalnego dystrybutora Microlaba w Polsce chyba nie ma to co liczyć...

3167189[/snapback]

Wracając do zakupów mych,

Planuję kupić Solo7C i najniższą wersję Xonara.

Zagra to dobrze? Dźwiękówka chyba, aż za dobra? Kombinowałem z Audigy Gold, ale ceny 90-100zł wydają mi się deczko wysokawe, jak za kilkuletnią kartę w oemie na 14-dniowej gwarancji rozruchowej.

W Midasie Solo7c są za 480zł (+18zł przesyłka), a Xonar DX/XD na Allegro za 259zł (+12,5zł przesyłka).

Kupię to gdzieś taniej? Może polecacie coś innego?

Jak wygląda podłączenie tych kolumienek do kompa? Czy każda kolumna ma osobne wejście, czy też jest jedno wspólne?

W jednej recenzji strasznie pomstowano na seryjny kabel, ale bez żadnych uwag czy jest to typowy kabel 2xRCA > MiniJack i czy jest tylko jeden do obydwu kolumn.

TAKI chyba będzie dobry?

Po co Ci karta 7.1 do stereo? Lepiej już dołóż/kup później Prodigy HD2, choć Audigy na kx'ach imho w zupełności wystarcza do Solo!

z kompem łączysz to kablem minijack->2xRCA. Taki jak podałeś jest jak najbardziej ok

do tego wymień przewody od kolumn na ProCab LS15 i będzie super

A odnośnie tematu:

Ludzie, opamiętajcie się - to nie jest jakiś "umcyk umcyk" subwoofer crative'a który niezależnie od utworu łupie identycznym, kaszaniastym basem. Basu nie jest za dużo, ale nie jest go też za mało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] Audigy na kx'ach imho w zupełności wystarcza do Solo! [...]

swoja droga uzywanie kx do audigy 2 to bezsens - nic nie zyskasz procz marnych drajwerow - asio masz bardzo dobre z creative(pamietaj ze cala seria dziala poprawnie tylko w 48kHz - wszystko inne to resampling)

i bardzo dobra obsluge eax tez masz z creative

kx to byly drivery do soundblastera live i odeszly razem z nim

[...]

Dziękuję za odpowiedź, jednak załatwiłeś mi kolejną wątpliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

Podejrzewam, że znaczącej różnicy w sposobie grania między Audigy1 co miałem a Audigy2 by mnie usłyszał - dalej byłby to (dla mnie) typowy sposób grania wg Creative'a - czyli lekki podbajerzenie dźwięku, niski tony nie do końca 'pełne' że się tak wyrażę...

HD2 kupiłem żeby mnie sprzęt z nazwijmy to 'inną filozofią grania'... w mniejszym stopniu dla wyższości w jakości produkowanego dźwięku względem SB0090 czy jakiegoś Audigy2ZS... Choć to też się oczywiście ceni.

Pozatym 350zł to nie była aż tak ogromna kwota - za SB Audigy1 płaciło się w 2001r 1k zł... Więcej niż obecnie za SOLO + HD2 + kabel Klotz x2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie moze troche glupie ale mnie nurtuje:po czym poznajecie ze Wasze solo sa juz wygrzane?Bo nie wierze ze za kazdym razem ja wlaczacie muzyke to uruchamiacie stoper i odliczacie 100 godzin :lol2: a takie liczenie na oko ze sreednio dziennie slucha sie powiedzmy 5 godz muzyki to tez jest grube przyblizenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie może trochę glupie ale mnie nurtuje:po czym poznajecie ze Wasze solo są już wygrzane?

Nie "pachną" gdy się nagrzeją czyli większość toksycznych substancji już się nawdychaliśmy[znarkotyzowaliśmy, to dlatego wszyscy wpadają w zachwyt jak pierwszy raz poszczają z SOLO muzykę, po prostu pewne substancje z głośników uwalniają się do powietrza :wink: ]

Chociaż jedni twierdza iż "wygrzanie" to takie docieranie glosników wszystko musi na spokojnie pochodzić aż w końcu uzyskamy audiofilowskie brzmienie :blink:

Bo nie wierze ze za kazdym razem ja wlaczacie muzyke to uruchamiacie stoper i odliczacie 100 godzin :lol2:

W Foobarze jest takie coś "Tootal Time Played" pokazuje tam ile czasu grały nasze Microlabki,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc wszystkim!

Wczoraj dostalem swoje solo 6c, podpialem je pod moja x-fi xtreme music - musze przyznac, ze w zupelnosci zgadzam sie z wczesniejszymi recenzjami. Mam pytanie odnosnie przewodow, chcialbym wymienic glosnikowy i rca - jack. Kwota w zasadzie nie gra roli, byleby nie doprowadzic do przerostu formy nad trescia, pamietajmy, ze sa to glosniki za ~300zl ;) Czy ktos moglby podpowiedziec jakies sensowne rozwiazanie w tym temacie? Z gory dziekuje.

Serdecznie pozdrawiam,

Jakub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc wszystkim!

Wczoraj dostalem swoje solo 6c, podpialem je pod moja x-fi xtreme music - musze przyznac, ze w zupelnosci zgadzam sie z wczesniejszymi recenzjami. Mam pytanie odnosnie przewodow, chcialbym wymienic glosnikowy i rca - jack. Kwota w zasadzie nie gra roli, byleby nie doprowadzic do przerostu formy nad trescia, pamietajmy, ze sa to glosniki za ~300zl ;) Czy ktos moglby podpowiedziec jakies sensowne rozwiazanie w tym temacie? Z gory dziekuje.

Serdecznie pozdrawiam,

Jakub

Gdzie ty je kupileś za 300?

Gdzie ty je kupileś za 300?

Nie mysl ,że na innym kablu poczujesz powera na tych głośnikach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram, tylko i wylacznie kwestia ustawienia. (w sensie standy, sciany, odleglosci).

tak sobie wlasciwie pomyslalem ze gdybym poszedl np. do jakiegos audiofila i zaczal mu na eqs podbijac bass to by mnie przeciez zabil :P

:lol2: jakbyś poszedł do prawdziwego audiofila to przy próbie włączenia czegoś na Microlabach, zobaczyłbyś w oczach najpierw nienawiść a potem chęć mordu i nawet nie musiałbyś dotykać EQ, więc ostrożnie ze słowem "audiofil"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol2: jakbyś poszedł do prawdziwego audiofila to przy próbie włączenia czegoś na Microlabach, zobaczyłbyś w oczach najpierw nienawiść a potem chęć mordu i nawet nie musiałbyś dotykać EQ, więc ostrożnie ze słowem "audiofil"

chyba żeby mu zrobić ślepy test ;-) a przy wejściu porozkładać prospekty różnych ciekawych firm np: Luxmana czy Monitor audio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi