Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mi się wydaje że głośniki troszkę za drogie się zrobiły i już kilka osób zaczyna na nie najeżdżać, bo nie może czy nie chce ich za tyle kupić. Przypominam tylko że z-2300 są w cenie solo7c, więc jeżeli komuś brakuje basu, to niech bierze z-2300, subwoofer bardzo ładnie dudni, nie ma to jak plastykowy dźwięk ;]. Poważnie, niektórzy już przesadzają, oczekują od solo7c/6c żeby zagrały jak zestaw za parę tysięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zapakowane w dwa kartony - styropian na dole i u góry, dodatkowo owinięte folią. Kabelki, no cóż - bez komentarza. Kupiłem natomiast prolinka 5 metrowego bo kolumny będą ustawione za mną (około 2,5m). Jutro jakoś je ustawie bo teraz są zbyt zimne. Całkiem nieźle się prezentują ciekawe jak wyjdą na tle moich dawnych pasywnych zmodyfikowanych głośników "Unitra" (modyfikacja dotyczyła każdego aspektu od wygłuszenia po zmianę 4xniskotonowe i 2xwysoktonowe).

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zmiana kabla, którym łączę solo7c z komputerem przyniesie jakąś różnicę? http://www.allegro.pl/item483524263_kabel_...clusive_3m.html Taki kabel będzie dobry? Czy kabel łączący lewa kolumnę z prawą też warto byłoby wymienić, jeżeli tak to na jaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zmiana kabla, którym łączę solo7c z komputerem przyniesie jakąś różnicę? http://www.allegro.pl/item483524263_kabel_...clusive_3m.html Taki kabel będzie dobry? Czy kabel łączący lewa kolumnę z prawą też warto byłoby wymienić, jeżeli tak to na jaki?

Zmienic sie oplaca, bo ten prolink napewno jest trwalszy.

Roznice uslyszysz przy dlugosci rzedu 10m wtedy kabel (jego grubosc) odegra pewna role.

Ale nie licz ze nagle zrobi sie pieknie i przejzyscie...mowie tu jedynie o glosnosci/trzskach/szumach (tandetny kabel nie ekranowany moze peknac/przetrzec sie i powodowac zwarcie)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Nie mam Solo ale je chwalę równocześnie najeżdżając na sztuczno-brzmiące Z2300 (których też nie mam).

co prawda to prawda

Różnicy w jakości dźwięku nie słyszę (Klotz LaGrange GY107 na wtykach Neutrik) - choć na początku ponosiło mnie, że lepiej bas jest kontrolowany...

Aczkolwiek są te RCA lepiej ekranowane i solidniej wykonane...

Bo o to w tym chodzi o jakośc wykonania a nie jakośc odsluchu ,który można sobie wmówic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jesteśmy zaskoczeni brakiem pilota, podjeliśmy już odpowiednie działania w celu wyjaśnienia sprawy. W najbliższym czasie brakujące piloty zostaną dosłane. Solówki które do wszystkich wysyłamy nie były przez nas otwierane co na pewno każdy kupujący potwierdzi, brak pilota jest efektem złego zapakowania w Chinach... Zapraszamy do zakupów głośników gdyż pozostały już ostatnie sztuki :). Pozdrawiam i życzę udanych brzmień z zakupionych głośników w naszej firmie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy pana Midasa ;)

W uczciwosć sprzedców wierze, ale w uczciwość Chińczyków już nie ;)

Wszystkie zaginione piloty ( jak narazie ) są od 6C, w 7mkach nie giną ( jak narazie ;x )

Po 2 godzinnym wygrzewaniu, w 7C, chociaż wątpie że to możliwe, na flacie, słysze już minimalne postępy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupował ktoś ostatnio w Inermaxie bo niby piszą że mają głośniki i to w nawet "niezłej" cenie , ale coś na forum tylko midas i i infosoft sie przewija

POZDRO

m. in. ja i hps tam kupowalismy, no i mamy glosniki i z pilotami i dzialajce -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zatwierdzam

Obecnie inermax ma ( / miał ) najtańsze

Za swoje z obecnej dostawy dałem 450

Kupowałem drugi raz w inermaxie ( poprzednie 7c kilka miesiecy temu ) i zawsze wszystko było dobrze. Szybka wysyłka, wmiare dobry kontakt, głośniki zapakowane, nieotwierane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem głośniczków 7c :) , lecz mam takie pytanie :

Jak powinno wyglądać "wygrzewanie głośników" ?

Bierzesz głośniki pod kołdrę na noc. Najlepiej przytulić, wtedy będzie im ciepło :razz: . A tak poważnie....to nie będę pisał za kolegów po raz kolejny....odpowiedź jest na 2-3 poprzednich stronach(m. in.). Powodzenia i miłego słuchania :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem głośniczków 7c :) , lecz mam takie pytanie :

Jak powinno wyglądać "wygrzewanie głośników" ?

Ja moje słucham max 35/60 a przeważnie na 20/60 i czekam aż zagrają lepiej,myśle że za miesiąc będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem właśnie solo 7c w inermaxie. Poprosiłem o wysyłkę za pobraniem. Zobaczymy co z tego wyjdzie :wink: Obawiam się wersji ,,zero odzewu,, ;/

Powinno nic z tego nie wyjść, bo było wyraźnie napisane że obecnie jedyną formą płatności jest przelew bankowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, solo od wczoraj grały 20 godzin i juz jestem pewien ze przy ustawieniu 0;0 nie brakuje basu:) Nie wiem czy to kwestja "wygrzania" czy przestwiłem sie wreszcie z plastikowego shitu:)

ps. mam nadzieje ze jak kilka razy na chwile ustawiłem na 40/60 tak po 15 godzinie grania to nic strasznego sie nie stanie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno nic z tego nie wyjść, bo było wyraźnie napisane że obecnie jedyną formą płatności jest przelew bankowy

Tak z tym że kiedyś (w sierpniu jak zamawiałem ale sie nie załapałem) pan z Inermaxu mówił żebym zaznaczył że ,,przelew,, a wyślą za pobraniem. Napisałem im w komentarzu do zamówienia że ma być za pobraniem+osobny mail przypominający o tym. Zobaczymy czy się odezwą :P

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moje słucham max 35/60 a przeważnie na 20/60 i czekam aż zagrają lepiej,myśle że za miesiąc będzie ok.

narazie jadę 30 /60 zobaczymy co z tego wyjdzie

a co do ustawień (narazie stoją na krzesłach : :lol2: , jutro pomyślę nad czymś normalnym ) w jakiej odległości macie ustawione je ?

na długość kabla, na wysokości uszu , a w jakiej odległości siedzicie przed nimi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przerzucilem sie z z2300 (sprzedalem za 200zl :P) na 7c. na logitech'ach dzwiek meczyl mnie - tony wysokie draznily + zalewanie pasma basem...

7c posiadam od wczoraj, problemy ustapily. dzwiek wydaje sie lepszy, slysze wiecej szczegolow :) aczkolwiek sila autosugestii jest wielka, nie nalezy jej lekcewazyc ;p zobaczymy jak glosniki beda gadac po dluzszym uzytkowaniu.

a teraz maly 'offtop' (nie bijcie), ale powiazany z 7c:

chce zainwestowac w lepsza karte muzyczna (obecnie jade na sb live 5.1, sb0100). interesuje mnie jakosc odsluchu muzy tylko. oczywiscie pod 7c.

zastanawiam sie nad xonarem dx oraz prodigy hd2 (sklaniam sie ku tej drugiej, aczkolwiek ciezko teraz ja dostac w jakimkolwiek sklepie...)

mysle ze takze hd2 byscie mi doradzili :)

w zwiazku ze slaba dostapnoscia hd2 bylby ktos zainteresowany zamowic na ebayu hd2 advance z korei? bym juz to sam zrobil, ale troche mi szkoda ~90zl na przesylke. mysle o zamowieniu wiecej niz jednego egzemplarza wtedy koszt przesylki by sie zmniejszyl.

pozdrawiam.

edit: teraz juz wiem dlaczego ostatnio na allegro hd2 z wymienionymi op-ampami poszla az za 490zl... :o

Edytowane przez majk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez dostałem swoje Solo 6 od Midasa

Pilocik o dziwo jest :)

Karta Prodigy HD2 połączona Klotzem LaGrande

Moje chyba są jakieś zepsute bo na defaultowych ustawieniach basu jest raczej za dużo :). Przesiadłem sie z Altec Lansing FX6021 i jak na razie uczucia mieszane... dźwięk bardziej naturalny wyższa góra ale średnica jakby schowana w porównaniu do FX. Myślę że jak się z tym oswoję będzie w porządku, w każdym bądź razie nie żałuję.

Pozdrawiam solowiczów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi