Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie o to chodzi, że wave jest na max, ale nawet jak go wyzeruje to zero reakcji, a powinno się wyciszyć przecież. Myśle że może format by wypadało zrobić i na świeżo zainstalować.

Sugeruję w takim razie przeczytać co robi ASIO a potem go wyłączyć, po czym spróbowac ponownie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że moje solo dość głośno syczą/buczą, znaczy trzeba sie wsłuchać to się usłyszy, ale byłem dziś u kolegi który ma plazme LG 42 ONA DOPIERO SYCZY !!! chyba bym musiał chodzić do psychologa zeby nie zwariować :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaś szóstki wyjdzie najtaniej chyba tutaj (to prawda że wysyłka za friko??)

BTW. Nazwa (Electric Midas) i pochodzenie tego sklepu allegrowego (Białystok) znowu może niektórym sugerować, że jestem sprzedawcą :lol2:

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wejdą na większość polskich for czy wręcz przejdą się do lokalnego sklepu...

I co im wcisną? No właśnie....

Że to tani pseudo-drewniany badziew, który gra gorzej od... wiadomo czego.

Bo na papierku baniate i podobne są dobre... wg. tylko parunastu osób - a gdzie tam setki posiadaczy... wiadomo czego...

Ehh...

Najważniejsze to fakt, że samemu jest się już 'uświadomionym' :E...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto jest pełnoletni z okolic Zabrza/Katowic z solo?

Posłuchałbym tego:) (+Żuber ofcorse) bo nie chiałbym polecac znajomym czegos czego nie slyszalem, a juz kilku costam wspominalo o solo, dla mnie jednak ta wysokotonowka (mania 104mm jedwabnych kopułek pierscieniowych) jakas marna sie wydaje. :wink:

Z5500 swego czasu slyszalem i je traktuje jako najlepsze komputerowe pierdziawki (NIE ZA TA CENE OCZYWISCIE) jednak ogolnie w skali 1-10 to one dla mnie graja na 2. Chialbym solo gdzies uplasowac;)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np ja niestety odpadam

tak przy okazji - miałem w planach wrzucić zdjęcia setupu...i tego jak stoją na ksiązkach, przed tym zanim skołuję standy

przylazł kumpel, posłuchał i zaproponował by je zrzucić na podłogę

no to zrobiłem to

i wiecie co - jest lepiej, naprawdę, wczesniej tez mi coś nie pasowało, jakoś tak bass uderzał do głowy, mimo niskich poziomów nagłośnienia (15-25/60) a jak stoją na podłodze, to już jest spoko

wniosek taki - bez standów

nie ten typ głosnika

jakby to był sopran, kolumienka do zestawu 5,1 czy coś, to może, ale basy na poziomie mojego brzucha to dla mnie za dużo. naprawde jest teraz inaczej, tj lepiej

a kumpel cholera sączy piwo i mówi że dziś nie wyjdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wejdą na większość polskich for czy wręcz przejdą się do lokalnego sklepu...

I co im wcisną? No właśnie....

Że to tani pseudo-drewniany badziew, który gra gorzej od... wiadomo czego.

Bo na papierku baniate i podobne są dobre... wg. tylko parunastu osób - a gdzie tam setki posiadaczy... wiadomo czego...

Ehh...

Najważniejsze to fakt, że samemu jest się już 'uświadomionym' :E...

Dlatego jak maniak wklejam wieść o ML Solo na największe fora: idg, nvision, mp3store no i kiedyś pclab :E

Wcześniej Geniusy, teraz Solo, może dojdzie do małej rewolucji w głowach "logitecharzy" i "tubiarzy".

Za około tydzień kupuję to:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak na razie to zachwalamy, zachwalamy... ale u mnie i u jednego użytkownika lekciutko bzyczą, drugiemu z kolei padł wyświtlacz... Zobaczymy jak będzie dalej z awaryjnością ;P Mam nadzieje ze u mnie na tym leciutkim bzyczeniu sie skonczy ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clain, ale pomimo tego opłacało się kupić?

To bzyczenie raczej będzie stałe i nie powinno się zwiększać z biegiem czasu.

Leciutkie bzyczenie zniosę, w końcu są od tego żeby słuchać muzy a nie po to żeby działały jałowo:) padnięty wyświetlacz to raczej przypadek losowy... zobaczymy......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak na razie to zachwalamy, zachwalamy... ale u mnie i u jednego użytkownika lekciutko bzyczą, drugiemu z kolei padł wyświtlacz... Zobaczymy jak będzie dalej z awaryjnością ;P Mam nadzieje ze u mnie na tym leciutkim bzyczeniu sie skonczy ;d

Tylko w połowie padł :) Jak dla mnie mógłby w całości nie świecić, więc czekam niecierpliwie aż druga połowa też przestanie działać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clain, ale pomimo tego opłacało się kupić?

To bzyczenie raczej będzie stałe i nie powinno się zwiększać z biegiem czasu.

Leciutkie bzyczenie zniosę, w końcu są od tego żeby słuchać muzy a nie po to żeby działały jałowo:) padnięty wyświetlacz to raczej przypadek losowy... zobaczymy......

Czemu ja zawsze trafie na najgorsze :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@czokapik, bas Ci pasuje w Twoich szóstkach?

Jak dla mnie w sam raz, ani go za dużo ani za mało. Niskich ani wysokich tonów nie ruszam na głośnkach, na 0 grają bardzo dobrze. Equalizer w foobarze też na płasko. Nawet teraz słuchając po cichu bas jest wysarczający :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem coś więcej napisać, ale jakoś nie mam weny do pisania recenzji... Fotek dzisiaj nie miałem kiedy zrobić, poza tym chyba nie ma sensu bo każdy wie jak wyglądają te głośniki. Dam fotę kartonu, bo jest inny niż w siódemkach http://img528.imageshack.us/img528/4714/dsc00800xy1.jpg

Powiem tylko, że na żywo bardziej wyglądają na czarne niż na brązowe, dopiero jak słońce je oświetli widać ten ciemny brąz ;) Wyświetlacz nie jest taki straszny jak sie obawiałem, ale jak dla mnie mogłoby go wcale nie być. Pisałem już wcześniej, że w połowie nie działa, wyświetla tylko prawą cyfrę. Z tyłu głośników jest pokrętło do regulacji głośności. Pilot jest mniejszy niż myślałem, przypomina zabawkę :) Właśnie pilot i wyświetlacz od początku budziły moje wątpliwości i jak widać słusznie, bo nie są raczej wysokiej jakości. Drobne uniedogodnienie jest takie, że przy wyłaczeniu głośników i ponownym włączeniu głośność resetuje się do domyślnych wartości 20/60 i trzeba pilotem podgłosnić, żeby coś usłyszeć, ponieważ automatycznie włączone jest "mute".

Co do brzmienia nie mam zastrzeżeń, grają bardzo ładnie. Porównując do Geniusów, grają przedewszystkim bardziej szczegółowo i dynamicznie. Nie zauważyłem "rozlewania" się basu, zarówno góra jak i dół grają dobrze. W filmach również spisują się świetnie. Słuchanie muzyki to czysta przyjemność, podczas gdy na gienkach po jakimś czasie nudził mi się ich dźwięk - sam nie wiem czemu.

Jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem, ale chyba wszystko już zostało powiedziane na temat solo 7, a solo 6 to prawie to samo.

PS. Nie dostałem żadnego paragonu ani innego dowodu zakupu, żadnej karty gwarancyjnej. Domyślam się, że sprzedawca nie jest zainteresowany serwisowaniem tego sprzętu :) Ale podobnie miałem z Geniusami, które kupiłem na Allegro.

Edytowane przez czokapik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby ktoś pomóc? Przeinstalowałem sys, zainstalowałem stery od nowej karciochy SB i co ? Odpalam foobara albo WMP, i w muzyce słysze same trzaski, zamiast słów leci bzyczenie, trzaskanie, i tak każda nuta. Realteka wyłączyłem.

Gdy przełączam na integre wsio jest wporządku :blink:

Edytowane przez Picek_LBN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopiero tera wpadło mi do łba(nie żeby do słuchania muzy miało to jakieś znaczenie...) ale która kolumna to prawa a która lewa?

karton z instrukcją wywaliłem do piwnicy...

w chwili obecnej tę ze wzmakiem/zasilatorem i wyświetlaczem mam z z mojej prawej strony...bo zawsze tak zestawy 2.0 ustawiałem. Chyba dobrze?

Wiem że to ewentualna kwestia przestawienia RCA, ale może przez to tak ssałem wczoraj w cod4 :)

co do pytania powyżej - nie mam pojęcia co mogłoby pomóc.

najlepiej - odinstaluj all, włącznie z integrą, integrę wyłacz w biosie jak sie da, jak nie to przez system>zarządzanie sprzętem w menadzerze urządzeń, ściągnij najnowsze stery do swojej karty, zainstaluj, restartnij, ustaw jako domyślne audio urządzenie zainstalowane, suwaki na max od volume...i może zadziała

jak nie to pozostaje zwrócić sprzęt i kupno czegoś innego...(choć na początku ci działało, tylko cicho...może karta ma słabe wyjście oO )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby ktoś pomóc? Przeinstalowałem sys, zainstalowałem stery od nowej karciochy SB i co ? Odpalam foobara albo WMP, i w muzyce słysze same trzaski, zamiast słów leci bzyczenie, trzaskanie, i tak każda nuta. Realteka wyłączyłem.

Gdy przełączam na integre wsio jest wporządku :blink:

Spróbuj może na innym kompie. Btw, karta jest podłączona do lapa - może jest włączone jakieś oszczędzanie energii i tutaj jest problem? Warto popatrzeć. Jak nie, to chyba jednak trafiła Cię wadliwa karta i zostaje tylko zwrócić na gwarancję... :?

Edit Gregu: zobacz, czy Twoje karta nie ma w sterownikach czegoś takiego jak test każdego kanału. Taką opcję powinien mieć też odtwarzacz dvd - PowerDVD chyba miał to (hmmm, w pDVD"6" brak, ale wydaje mi się, że wcześniejsza wersja miała). U mnie głośnik z wyświetlaczem jest głośnikiem "prawym", przypuszczam, że w całej rodzinie będzie ten schemat.

Edytowane przez KHOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno jest do Line out ;)

Pokrętło ? a co one wadliwe jakieś były?

Postaram się sprawdzić jeszcze wieczorem u kumpla, jak będzie tak dalej to trzeba wieźć na gwarancje, co za nie fart :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna, ale żeby ono było przyczyną takich trzasków? No nic trzeba będzie to sprawdzić.

Ono faktycznie nie działa, chodzi mi o sterowanie volume :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia, wyglada na to, ze karta walnięta.

Na to by wyglądało. Nie wiem, jak w Connect, ale większy braciszek na głośność na potencjometrze cyfrowym, konstrukcyjnie przypomina to raczej klikalne kółko myszki (kliknięcie powoduje mute bez "zjeżdżania głośności do zera").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Picek_LBN, wymieniaj na SB 5.1 jeśli nic się nie poprawi:)

-----------------------------------------------

Ktoś kiedyś pisał o porównaniu Solo 6C z podstawkowymi Paradigm Atom, dojdzie to do skutku? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi