Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie takze kurier "GLS" dal ciała zamowienie z inermaxu (sklep szybko z samego rana wysłał paczkę oraz na emaila numer przewozowy) a glosniki poszły na sortowni do innego miasta :angry:

Edytowane przez kobyll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

solo 7c są!

narazie zabrakło kabla bo nie zdążyłem kupić ;) (wiem dużo czasu było)

jest dobrze a będzie lepiej jak się wygrzeją (basu jest dość za to do średnich tonów trudno się przyzwyczaić)

ile to ma się wygrzewać ? i nie mówcie że ma być na full głos bo mnie wyrzucą z domu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie z innej beczki.. Jako że nie znam się w tej materii..

Czy głośniki (w tym przypadku microlaby) posiadające >

Audio Input: RCA

Optical

Coaxial

będą dały się podłączy np pod coś takiego > http://allegro.pl/item418656442_creative_s...zewnetrzna.html ? Czy istnieje możliwość że jakbym podkręcił to mogło by coś się spalić w szczególności po podłączeniu pod coaxial ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

solo 7c są!

narazie zabrakło kabla bo nie zdążyłem kupić ;) (wiem dużo czasu było)

jest dobrze a będzie lepiej jak się wygrzeją (basu jest dość za to do średnich tonów trudno się przyzwyczaić)

ile to ma się wygrzewać ? i nie mówcie że ma być na full głos bo mnie wyrzucą z domu

50-100 godzin grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie z innej beczki.. Jako że nie znam się w tej materii..

Czy głośniki (w tym przypadku microlaby) posiadające >

Audio Input: RCA

Optical

Coaxial

będą dały się podłączy np pod coś takiego > http://allegro.pl/item418656442_creative_s...zewnetrzna.html ? Czy istnieje możliwość że jakbym podkręcił to mogło by coś się spalić w szczególności po podłączeniu pod coaxial ?

gdzieś Ty się dopatrzył coaxiala i optyka w Solo?? Mają wyjścia 2xRCA, wiec podepniesz do kazdej wybranej karty muzycznej. Większość kart ma wejście minijack, a tylko czasami 2xRCA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku h męczę Solo 7C w parze z Xonarem DX... po przesiadce z Modecomów MC9860 lekki szok. Jednak 2.0 do muzyki zdecydowanie lepiej sie nadaje, wreszcie wysokie nie kłują w uszy, bas nie zalewa i są średnie... Przesiadka zdecydowanie na plus. Bardzo wymagającym użytkownikiem nie jestem, ale skok jest duży, pozytywnie.

Opłacało się poczekać.

Już nigdy więcej pierdziawek..

Edytowane przez mkowalm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wie ktoś moze czy masterlink ma bezpośrednie połączenie z Białegostoku do Gdańska.. albo inaczej

Jest ktoś komu wczoraj nadano wysyłke a dzisiaj doszła do gdańska??

mieszkam w pobliżu gdańska , wysłali wczoraj o 16 a dziś o 12 przyszła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gościu ale skąd mogliśmy widzieć że dostaniemy 10% naszego zamówienia? Ciesz się że cokolwiek dostaniesz, jak dostaniesz inny muszą obejść się smakiem.

Nie życzę sobie, żebyś do mnie mówił gościu!

Po tej odpowiedzi jestem pewny, że sklepu nie będę polecał, mimo, że głośniki, które już u mnie są, grają fajnie. Aha, ja tych głośników nie "dostałem" tylko je KUPIŁEM, więc mam prawo do niezadowolenia w obejściu z klientem, zwodniczych i nieprawdziwych informacjach płynących ze sklepu, a także braku jakiegokolwiek kontaktu inicjowanego przez sklep - wszystko czego się dowiadywałem, pochodziło z rozmów telefonicznych wykonywanych przeze mnie.

Co do wygrzewania: najlepiej wygrzewać zapuszczając w pętli "szum różowy", czas to max 100h. Ja jednak po włączeniu tego szumu dość szybko zrezygnowałem, bo zaczęło mi się niedobrze robić :) Zapuszczę na czas nieobecności w domu. A tymczasem posłucham sobie mojej ulubionej muzyczki, która brzmi bardzo zacnie (tylko bas nie podoba mi się w 100%, ale mam nadzieję, że z czasem się poprawi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzieś Ty się dopatrzył coaxiala i optyka w Solo?? Mają wyjścia 2xRCA, wiec podepniesz do kazdej wybranej karty muzycznej. Większość kart ma wejście minijack, a tylko czasami 2xRCA.

Tu chodzilo o zestaw microlab hi-fi h-300. Niestety dzwoniłem i nie ma go, jest tylko h-800 ale nie wydam 800 zł. Pure niby też można kupić za 950zł :blink: , co też mnie przerasta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie życzę sobie, żebyś do mnie mówił gościu!

Po tej odpowiedzi jestem pewny, że sklepu nie będę polecał, mimo, że głośniki, które już u mnie są, grają fajnie. Aha, ja tych głośników nie "dostałem" tylko je KUPIŁEM, więc mam prawo do niezadowolenia w obejściu z klientem, zwodniczych i nieprawdziwych informacjach płynących ze sklepu, a także braku jakiegokolwiek kontaktu inicjowanego przez sklep - wszystko czego się dowiadywałem, pochodziło z rozmów telefonicznych wykonywanych przeze mnie.

Co do wygrzewania: najlepiej wygrzewać zapuszczając w pętli "szum różowy", czas to max 100h. Ja jednak po włączeniu tego szumu dość szybko zrezygnowałem, bo zaczęło mi się niedobrze robić :) Zapuszczę na czas nieobecności w domu. A tymczasem posłucham sobie mojej ulubionej muzyczki, która brzmi bardzo zacnie (tylko bas nie podoba mi się w 100%, ale mam nadzieję, że z czasem się poprawi).

a czy ja powiedziałem że Ty je dostałeś? Czytaj ze zrozumieniem. Pozdrawiam Pana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KAX

Pamiętałeś żeby zamienić kabelki, bo kolumna z wyświetlaczem powinna być po prawej stronie??.

sorry, że tak cytuję sprzed jakiegoś czasu, ale można troche jasniej ? :rolleyes:

post 768

Edytowane przez gni0tek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem swoje 6c.. Otwieram pudło i zaskoczenie bo one takie małe nie są ;] Wykonanie super dobra podłaczam i zonk.. $%#% sobie myslę jak to ma tak grać to ja dziękuje ale zapomniałem przestawić karty z ustawień 5.1 na 2.0 wyłączyć bass redirection. No dobra teraz to gra :) i słucham na 40vol 7treble i 8 bass inaczej dla mnie nie gra to za dobrze może to kwestia wygrzania. Bass jest lepszy niż w ht 5.1 bo jest bardziej naturlany góra gra dla mnie zdecydowanie też lepiej jeśli chodzi o moc to gra to podobnie. Dla mnie Ml nie nadaje się do bliskiego odsłuchu niestety ;/ jeśli oddale się jakieś 2m to czuć bass dobrze może to wina ich ustawienia bo stoją może metr od siebie ale to kwestia czasu i to się zmieni.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, że tak cytuję sprzed jakiegoś czasu, ale można troche jasniej ? :rolleyes:

post 768

Standartowo prawą kolumną jest ta z wyświetlaczem. Jeśli tak ustawisz, to kable podpinasz "normalnie". Jeśli jednak uprzesz się odwrotnie to powinieneś pozamieniać ustawienie kabli. Jak dokładnie to nawet nie wiem, ale od czegoś te literki "L" i "R" są ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standartowo prawą kolumną jest ta z wyświetlaczem. Jeśli tak ustawisz, to kable podpinasz "normalnie". Jeśli jednak uprzesz się odwrotnie to powinieneś pozamieniać ustawienie kabli. Jak dokładnie to nawet nie wiem, ale od czegoś te literki "L" i "R" są ;)

Ja mam odwrotnie =P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem swoje 6c.. Otwieram pudło i zaskoczenie bo one takie małe nie są ;] Wykonanie super dobra podłaczam i zonk.. $%#% sobie myslę jak to ma tak grać to ja dziękuje ale zapomniałem przestawić karty z ustawień 5.1 na 2.0 wyłączyć bass redirection. No dobra teraz to gra :) i słucham na 40vol 7treble i 8 bass inaczej dla mnie nie gra to za dobrze może to kwestia wygrzania. Bass jest lepszy niż w ht 5.1 bo jest bardziej naturlany góra gra dla mnie zdecydowanie też lepiej jeśli chodzi o moc to gra to podobnie. Dla mnie Ml nie nadaje się do bliskiego odsłuchu niestety ;/ jeśli oddale się jakieś 2m to czuć bass dobrze może to wina ich ustawienia bo stoją może metr od siebie ale to kwestia czasu i to się zmieni.

Pozdrawiam

Typowa reakcja po przejściu z 5.1 na 2.0 :)

Edytowane przez RBEJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie rzecz straszna..wracam do domu, solo6c sa,rozpakowuje,podlaczam, gra..a pilot nie dziala! Wyjolem blokade z baterii, sciagnolem oslonke z wyswietlacza i dalej nic! Co mam robic? Ratujcie blagam..kolumny z allegro z przedsprzedazy(zamowienie zmienione z7c)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie rzecz straszna..wracam do domu, solo6c sa,rozpakowuje,podlaczam, gra..a pilot nie dziala! Wyjolem blokade z baterii, sciagnolem oslonke z wyswietlacza i dalej nic! Co mam robic? Ratujcie blagam..kolumny z allegro z przedsprzedazy(zamowienie zmienione z7c)

Obsługa manualna albo reklamacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obsługa manualna albo reklamacja.

Ale jak dodam basu i treble i przelacze input manualnie? Nie wiecie czy mozna gdzies takiego pilota kupic albo jakims zastapic? Jakims uniwersalnym? Jestem zalamany totalnie..nie wysle kolumn na reklamacje bo dopiero je dostalem..rozumiecie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typowa reakcja po przejściu z 5.1 na 2.0 :)

Nie tylko że 10minut przed słuchalem z bratem steg k202 + Lanzar HRW154D dobre radio więc wszystko inne stało się słabe.

Teraz jak już ochłonąłem to microlaby za tą kasę to dobry sprzęt

Edytowane przez grzeesiek07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi