Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

Niech ten szał na Solo się skończy bo skoczyły z ceną. Dostałem maila od Midasa z allegro, że podnoszą cenę do 300zł, bo w kilka dni sprzedali 40sztuk...idiotyzm marketingu, "najdroższe jest to co się dobrze sprzedaje"...przez to wszystko za 6-tki zapłacimy teraz tyle co za 7mki...ciekawe ile tamtych cenę podniosą :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech ten szał na Solo się skończy bo skoczyły z ceną. Dostałem maila od Midasa z allegro, że podnoszą cenę do 300zł, bo w kilka dni sprzedali 40sztuk...idiotyzm marketingu, "najdroższe jest to co się dobrze sprzedaje"...przez to wszystko za 6-tki zapłacimy teraz tyle co za 7mki...ciekawe ile tamtych cenę podniosą :/

Krzywa_popytu

normalne:)

300zł to nic...za x530 tyle dalem keidys :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzywa, krzywą ale bezszczelnością jest pisać klientowi że podnieśli cenę głośników, tylko dlatego że się dobrze sprzedają i chcą więcej zarobić. Jakby mieli trochę oleju w głowie to by wymyślili jakąś inną bajkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzywa, krzywą ale bezszczelnością jest pisać klientowi że podnieśli cenę głośników, tylko dlatego że się dobrze sprzedają i chcą więcej zarobić. Jakby mieli trochę oleju w głowie to by wymyślili jakąś inną bajkę.

Jak kogoś mierzi całe to ''piekiełko'' z dostępnością i ze zwyżkami cen to zawsze może wyłożyć trochę więcej kasy i ominąć całe to zamieszanie kupując głośniki które wygrały w Chińskim teście najlepszych głośników do kompa czyli Swans T200B ,na ebay sprzedaje je ''wsz0304'' to jest ten gość co u niego większość ludzi z Polski kupuje ''ZERO DAC'' :wink::

http://cgi.ebay.pl/Multimedia-systems-Swan...1QQcmdZViewItem

http://group.zol.com.cn/tips/show_pic.php?picid=1885987#pic

On ma je zresztą i tak tanio bo normalnie cena jest jak poniżej :

http://www.theaudioinsider.com/index.php/l...ath/21_24_21_24

Ale za to przy ich opracowywaniu włożono trochę wysiłku :

http://translate.google.com/translate?u=ht...=auto&tl=pl

Ale jak znam życie to cena Swans jednak będzie dla wielu zbyt wysoka i niestety pozostanie tylko zacisnąć zęby i grzecznie czekać w kolejce i przełykać kolejne mniej lub bardziej uzasadnione podwyżki cen :wink:

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama cena głośników może i do przełknięcia, ale wysyłka 200$...? :P Za to bym sobie sam do Chin pojechał i przy okazji coś pozwiedzał ;]

Opłaca się zamiast 6C łyknąć 5C jeżeli w jakimś sklepie znajdę (są na stronie infosoft, ale czy dostępne to już nie wiem)? Czy też czekać na te 6tki za 300zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czemu wy narzekacie?? 300zł za takie głośniki?? to jest DALEJ OKAZJA . Ja mam moje 7c... i na moje oko to one powinny kosztować z 600zł. bo miażdżą mini wieże które kosztują po 500-1000zł... także nie nazekajcie a jak nie pasuje to sobie kupcie x540 za 250zł i będziecie mieli...

takie jest moje zdanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już pisałem, ja za swoje tyle dałem i nie czuje sie oszukany, 50 zł to nie jest wielka różnica, popatrz na produkty ze stajni Creative i Logitech - to dopiero jest wyrzucenie pieniędzy w błoto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa jak na razie 3 firmy handlujące Solo. Myslicie że zgodnie się dogadają że podniosą ceny ? Nawet jeśli tak to zaraz wyskoczy czwarta która nie podniesie i nikt od nich nie będzie kupował.

Na allegro koleś jest sam więc może sobie podnosić jak chce bo nie ma konkurencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa jak na razie 3 firmy handlujące Solo.

Inermax , ktory nie odpisuje na maile* , Infosoft gdzie czeka sie do 2 miesiecy i? Masz na mysli Midasa z Allegro czy kogos jeszcze?

*poprawiam , odpisali :) Dosetpnosc za jakies 2 mc.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inermax , ktory nie odpisuje na maile , Infosoft gdzie czeka sie do 2 miesiecy i? Masz na mysli Midasa z Allegro czy kogos jeszcze?

Midas z Allegro także nie odpisuje.Widać korona z głowy by mu spadła,gdyby to zrobił.

Dziś ponownie dzwoniłem do niego,co z moimi solo 6c,za które wpłaciłem pieniądze tydzień temu(w zamian za 7c-moją historię opisałem kilka stron wcześniej),odpowiedział,że wszystkie zestawy już są wysłane,po czym poprosił,abym wysłał do niego maila,w którym po prostu napisze,że to ja dzwoniłem-w celu sprawdzenia,gdzie znajduje się w tej chwili przesyłka.

Odpisałem natychmiast po odstawieniu słuchawki.Podałem swój nik z allegro,nr telefonu.Do teraz zero odpowiedzi...

Delikatnie mówiąc zaczynam się irytować takim podejściem do klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamówiłem w Infosofcie 6 c i przyszły po 4 dniach ( za pobraniem )

Słucham sobie tych głośników i sa naprawde fajne, już nie uzywam EQ w głosnikach tylko na stałe ustawiłem Equalizer w sterowniku karty podbijając te częstotliwości które są przytłumione na wykresie i jest miodzio. Szczególnie w muzyce gitarowej po prostu wszystko wylazło na wierzch. Podbiłem o 2-3 db 140, 350, 5900, i 8500 Hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbijając niektóre pasma, zmieniasz zupełnie charakterystykę głośników. Inne pasma zaczynają brzmieć zupełnie inaczej. Nie można podbić basu bez wpływu na wysokie tony i średnicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogles od ALTONA stuningowane pro 3 kupic...(o ile nie sprzedal) bo same pro3 jako tako^^

A myślisz że od kogo kupiłem :P, jasne że od ALTONA. Podobno w głośnikach średnica się poprawiła po niezłym wygrzaniu :D

Edytowane przez Quidram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamówiłem w Infosofcie 6 c i przyszły po 4 dniach ( za pobraniem )

Na ich www czas oczekiwania na 6c to 1-2mc :|

http://www.infosoft.pl/product.php?id=2000...mp;categorie=32

Swoja droga , klikam na glosniki , niby 86 pozycji i zawsze wywala mi albo 6c albo to cos od Harmanna. :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego przy sprzedazy internetowej nigdy nie wplacam od razu , a za pobraniem...W tym momencie to im raczej bardziej zalezy icon_smile3.gif

Tak,tylko jedyną akceptowalną przez niego formą płatności była wpłata na konto bankowe(płatność z góry).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbijając niektóre pasma, zmieniasz zupełnie charakterystykę głośników. Inne pasma zaczynają brzmieć zupełnie inaczej. Nie można podbić basu bez wpływu na wysokie tony i średnicę.

Zapewne - ale co z tego skoro brzmi to lepiej ? Ostatecznie chodzi o efekt słyszalny a nie o teorię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne - ale co z tego skoro brzmi to lepiej ? Ostatecznie chodzi o efekt słyszalny a nie o teorię.

Oczywiście że chodzi o efekt. Każdy ustawia tak jak lubi. Byle mu grało jak najlepiej. Ja lubię na płasko, Ty podbijasz. Obydwoje jesteśmy zadowoleni i o to chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że chodzi o efekt. Każdy ustawia tak jak lubi. Byle mu grało jak najlepiej. Ja lubię na płasko, Ty podbijasz. Obydwoje jesteśmy zadowoleni i o to chodzi :)

Ale lubisz na płasko czy bez ingerencji ? Bo to pierwsze ma miejsce tylko wtedy kiedy głosniki grają liniowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czemu wy narzekacie?? 300zł za takie głośniki?? to jest DALEJ OKAZJA . Ja mam moje 7c... i na moje oko to one powinny kosztować z 600zł. bo miażdżą mini wieże które kosztują po 500-1000zł... także nie nazekajcie a jak nie pasuje to sobie kupcie x540 za 250zł i będziecie mieli...

takie jest moje zdanie...

Imho idiotyczne zdanie, może i są okazjonalne, ale oni nie kupują ich taniej, okey mają marże dla siebie i tyle, bez przesady...Midas chce zarobić prawie 100zł na jednej parze głośników! To już nie biznes a kopanie sobie dołka, dobrze wie, że niedługo szał się skończy i stara się to wykorzystać :/

Inermax , ktory nie odpisuje na maile , Infosoft gdzie czeka sie do 2 miesiecy i? Masz na mysli Midasa z Allegro czy kogos jeszcze?

A tu dodam 2gr....mi wszyscy dystrybutorzy odpisują. Z Midasem przeprowadziłem rozmowę wręcz przez maila, z infosoftu i inermaxu dostałem informacje o czasie następnej dostawy (4 i 2 m-ce). Ale widać...w sprawie zamówień już olewają, a co tam jak kasę już wpłacili ludzie :/

Na ich www czas oczekiwania na 6c to 1-2mc :|

http://www.infosoft.pl/product.php?id=2000...mp;categorie=32

Swoja droga , klikam na glosniki , niby 86 pozycji i zawsze wywala mi albo 6c albo to cos od Harmanna. :|

Nad zdjęciem Solo masz 3 ikonki, lista ("czarne kreski"), miniaturki (czerwone kwadraciki - da się zauważyć ;-) ), i coś tam, wybierz a pokaże Ci resztę oprócz tych 2 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi